foto

Jan Strejcovský

  • nar. 1.1.1991 (29 let)
    Československo

Biografie

Jan Strejcovský je absolventem Katedry dokumentární tvorby pražské FAMU. Vedle režie dokumentárních filmů, často s hranými prvky (portrét Igora Chauna Igorovo velké dojetí či road movie se Slovanskou epopejí Komplex Epopeje) také příležitostně hraje ve filmech debutujících autorů i matadorů tuzemského filmu (Tomáš Pavlíček, Jan Hřebejk, Jan Prušinovský).

S kolegy absolventy Katedry dokumentu založil v roce 2016 produkční společnost GPO Platform, zaměřenou primárně na výrobu autorských dokumentárních filmů, pod jejímiž křídly natočil svůj film o praktikách na trhu s uměním Má to cenu?.

Jan Strejcovský

Herecká filmografie

Filmy

2018 Chata na prodej
2016 Ritus (studentský film)
2014 Smyčka (studentský film)
2013 Maria Stock (studentský film)
2012 Co s Mirkem? (studentský film)

TV seriály

2020 Zrádci (TV seriál)
2019 Jak si nepodělat život (TV seriál)
Non-stop lahůdky (E02)
Všechno je jinak (TV seriál)
Easy Horror Job (E06)
Acetát (E05)
Prasárna (E04)
další epizody (6)
Dáma a Král (TV seriál)
Hra na vraždu (S04E06)
Specialisté (TV seriál)
Otázka cti (S04E04)

Dokumentární

2020 M E Z E R Y (studentský film)
2012 Igorovo velké dojetí (studentský film)

Režijní filmografie

Filmy

2011 Pitva fata morgany (studentský film)

TV seriály

2020 Neboli Václava Dolejšího (TV seriál)

Dokumentární

2020 Má to cenu?
Ozvěny Benátského bienále: Stanislav Kolíbal (TV film)
Za pravdu análem
2018 Gruzínská čítanka (TV seriál)
2017 Artscape Norway
Komplex Epopeje
2016 Made in Nature (TV film)
2015 Dědova magika (studentský film)
Kmeny (TV seriál)
Cosplay (E04)
2014 Bezmoc mocných (studentský film)
Expremiéři (TV seriál)
Miloš Zeman - Kronos český (E04)
2012 Igorovo velké dojetí (studentský film)
2011 Film jako Brno (studentský film)

Scenáristická filmografie

Dokumentární

2020 Má to cenu?
2015 Kmeny (TV seriál)
Cosplay (E04)
2014 Expremiéři (TV seriál)
Miloš Zeman - Kronos český (E04)

Kameramanská filmografie

Dokumentární

2014 Expremiéři (TV seriál)
Miloš Zeman - Kronos český (E04)

Střihačská filmografie

Dokumentární

2020 Za pravdu análem

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky