Reklama

Reklama

Zkáza Dejvického divadla

(seriál)
  • angličtina The End of Dejvice Theatre
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

V režii Miroslava Krobota se v šestidílném televizním seriálu představí celé Dejvické divadlo. Tedy nejen všichni členové hereckého souboru, ale i ostatní zaměstnanci, příbuzní a přátelé. A všichni v něm budou hrát sami sebe... Vedení kdysi slavného a snad i kultovního Dejvického divadla je vystaveno nečekané a v podstatě existenční zkoušce. Tato kulturní instituce nezíská grant na svou činnost a je postavena do situace, kdy se musí v daleko větší míře starat sama o sebe, tedy sehnat peníze na svůj provoz a přitom neslevit ze svých uměleckých ambicí. Tak začíná šestidílný komediální seriál, jehož hlavním a jediným hrdinou je kolektiv Dejvického divadla, jehož existence neodvratně míří ke zkáze. Půjde o mystifikaci s prvky absurdního a černého humoru, který vychází z poetiky Dejvického divadla. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (234)

Trustme 

všechny recenze uživatele

Stejný problém jako u ultra velebeného Mostu! a většiny dalších seriálů: sestupná kvalita dílů a díl poslední už úplně zabitej. Přitom žeru tyhle krobotoviny a první dva díly jsou geniální. Další aspekt (záměrný?) je postupně znechutit divákům všechny členy divadla, kde zejména již tak otřesné megery Melíšková a Issová kulminují do nestravitelných výšin. Upozadění usurpátorské role režiséra Krobota je též mrzuté. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Aspoň u mňa to bol najpochopiteľnejší a humorom najuchopiteľneší Krobot. Herci všetci fantastický, to si ich človek proste nemôže neobľúbiť. Výborná satira, ktorá strieľa ostrými do vlastných radov, nakoľko sa ale vlastne nebere až tak vážne. ...... A pochvala ku Českej Televizi, už by v mojom prípade bola trápna. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Natočit o sobě v dnešní době seriál si podle mě může aktuálně dovolit jen Dejvické divadlo, které je zřejmě asi komerčně nejúspěšnějším českým divadlem současnosti. Kde jinde naleznete tolik hereckých perzón a génia loci něčeho, co se zřejmě jen tak někde opakovat nebude a i v Dejvickém divadle jednou skončí. Teď to ale jde, tak proč o sobě nenatočit mírně sarkastický a silně absurdní seriál a udělat si legraci ze všech, včetně sebe? Dílů je celkem šest a na podobný úlet je to akorát. Některé díly jsou výborné (třeba Šmejdi), jiné jsou třeba totálně ulítlé (třeba poslední díl). Celkově vzato ale hodně slušný počin se specifickým humorem, u kterého se ani nedá říct, že je reklamou pro divadlo, protože popírá vše, co by správná reklama měla mít. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zřejmě aby vesmír zůstal v rovnováze, nasadila ČT po lidové řachandě z Mostu tuhle mystifikační absurdní suchařinu z Dejvic. Bavila mě hlavně její nevyzpytatelnost a ta očividná chuť, s jakou si všichni (sami sebe) zahráli a s jakou si ze sebe udělali legraci. Pokud bych měl něco vyzdvihnout, tak hlavně výkony Ivana Trojana, Martina Myšičky, Jaroslava Plesla a Václava Neužila, kteří v několika dílech parodovali své skvělé herectví prostě tím, že naprosto skvěle zahráli něco naprosto blbého (Ivan Trojan v krvi například). Každý díl byl něčím jiný a každý svým velmi zvláštním způsobem super. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Asi není náhoda, že když se sejde partička vynikajících a nejen komediálních, ale i komických charakterů, musí kolem nich vznikat samé kvalitní dílo. A to je případ kolektivu Dejvického divadla. Umí si udělat srandu i sami ze sebe a to takovým způsobem, že nevíte, jestli je to ještě fikce nebo už ne. Navíc jsou strašně přirození a role jsou jim psané stoprocentně na tělo - ano, v tomto seriálu je to opravdu 100%. "A má se psát i orál?" "No raději pište i ten orál." Už dlouho se mi nestalo, že bych se u něčeho od srdce zasmál a tady se mi to povedlo hned několikrát. Pochvala jak prase. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (16)

  • Když přinese Hynek Čermák psa a položí ho na stůl, tak jde v okně za ním zahlédnout pohybující se mikrofon. (Duoscop)
  • V úvodní scéně je zmíněn seriál Rapl (od r. 2016). (Duoscop)

Související novinky

32. ročník festivalu Finále Plzeň se blíží

32. ročník festivalu Finále Plzeň se blíží

11.04.2019

Finále Plzeň zveřejňuje program svého 32. ročníku, který proběhne od 11. do 16. dubna v západočeské metropoli. I v letošním roce je filmová přehlídka především oslavou českého filmu a jeho tvůrců –… (více)

Reklama

Reklama