Reklama

Reklama

V Bosně je zavražděn významný politik a nedaleko Uralu právě explodovala jaderná hlavice. Dvě zdánlivě nesouvisející tragické události. První záhadné okolnosti vyplouvají na povrch a krizový štáb Bílého domu začíná okamžitě pracovat na nejvyšší obrátky. Šéfka oddělení nukleárního dozoru Julia Kelly dostává k ruce svérázného pomocníka, drsného vojenského specialistu Toma Devoa. Tahle dvojice spolu nudu rozhodně nezažije. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

nash. 

všechny recenze uživatele

Příjemný, slušně odsýpající, ve své kategorii rozhodně nadprůměrný akčňák, kterému nechybí napětí, emoce a sem tam slušná akce, kterému šmrnc dodává především Clooney, užívající si svého rošťáka, a kde to mezi hlavní dvojici docela jiskří. Plusem je také Marcel Iures coby Gavric, po dlouhé době protivník nepocházející z rodu jednorozměrných šablon. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Film svědčící o tom, že tvůrci si toho o tom, o čem točí, moc nezjišťovali (co chcete, natočila to ženská :)) a filmu tak notně chybí logika. Ani v Rusku ostraha jaderných hlavic jen tak nezaspí, když rozházíte plutonium z rozbušky po New Yorku, moc dobře vám z toho nebude, v Rakousku asi neni policie atd. Veselé... ()

Reklama

wincow 

všechny recenze uživatele

Nočným Ruskom sa v čele krátkeho vlaku rúti parná lokomotíva s červenou hviezdou - je to armádny transport desiatich jadrových hlavíc... Onedlho nato musia Američania nájsť tú poslednú. Jediné čo majú k dispozícii, je faktúra za zapožičanie vojenského náklaďáku obsahujúca miesto nakládky, miesto doručenia, číslo účtu jedného moslima a poznámku s cieľovou ulicou v New Yorku. Bude to stačiť? Za zmienku ešte stojí, že Mnohé z lokácií sú v Bratislave a okolí (viz. zaujímavosti). ()

Lukoye 

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček rozhodně nedám, ale k těm čtyrem bych přidal tak jetě jednu čtvrtinu. Poměrně se mi to líbilo, byl jsem napnutej, a přes některá hluchá místa konec docela vygraduje. Párkrát jsem si poposed v sedačce. Hodně se mi líbily scény s vrtulníkem při stíhání nákladáku s ukradenými hlavicemi. Jestli se tomuto filmu dá něco ¨pochválit, tak je to absence přiblblech vtípků a hlášek, tak často se v akčních hollywoodských filmech vyskytujících. Všechny postavy zůstávají po celou dobu filmu v podstatě věcné, není zde místo na emoce. Na druhou stranu do skutečně dobrého akčního filmu přece jenom nějaký ten krůček chybí. Chce to méně škrobu a předsudků-jugoslávská část filmu je slabá. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když ho Válka spatří, náhle ustane a začne se zamilovaně ztrácet v jeho hlubokých očích. Kolena se jí podlamují, jazyk má jako svázaný a nejraději by s ním okamžitě měla spoustu malých Mírečků i za cenu vzdání se všeho, co dosud vytvořila. Řeč je o uniformovaném mírotvůrci Georgovi C., na likvidaci jehož šarmu je nutno povolat pyrotechnickou jednotku.. Chvílemi se mi zdálo, že mu Mimi Leder podlehla taky a nevěnovala se tolik činnosti, u které je napsána v titulcích. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (23)

  • Tradiční záležitost s rudě blikajícími displeji - od chvíle, kdy na bombě je vidět zřetelně údaj 02:56, uplynou ve skutečnosti 3 minuty a 11 vteřin. Takže Julia (Nicole Kidman) a Thomas (George Clooney) utečou z kaple až 15 vteřin poté, co by měla bomba explodovat. (Robbi)
  • Masky: Beatrix Dollingerová (slovenská maskérka, ktorá v septembri 2005 získala cenu Emmy za TV film Frankenstein). (krasomama)
  • Ruští vojáci ve vlaku jsou ozbrojeni československými útočnými puškami Vzor 58. (Saccard)

Reklama

Reklama