Reklama

Reklama

VOD (1)

Pět let potom, co strašlivá, nevídaná síla většinu lidí přiměla k sebevraždě, se jedna z přeživších se dvěma dětmi odhodlává k zoufalému pokusu o útěk do bezpečí. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (761)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ptačí budka se dá strašně rychle odstřelit. Někomu se zalíbil námět megahitu Tichého místa, narychlo se spíchla alternativa (místo ticha zrak), přidat pár pasáží z Vlaku do Pusanu z úvodu filmu, vynechat zbytečně předražená CGI mostra a servírovat na svátky. A ať už to tak je nebo ne (předloha je mnohem starší), z filmu je naprosto mainstremovej hit, lidi chodí venku s páskou přes oči a Sandra Bullock je opět na vrcholu (právem) a zanedlouho jistě přispěchá s dalším zářezem od Netflixu, který na tu produkci filmů tvrdě dupnul a teď mu to sype ovoce. A nutno říct, že oprávněně, jelikož kromě hitu je Bird Box i dobrý film, který si díky své jednoduché premise a neškodném provedení může užít úplně každý. A taky by měl. PS: Jsem rád, že má konečně Trevante Rhodes hit. Byl hrozně fajn tady i v Predátorovi, tam mu ale pšenka nepokvete. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Sandra Bullock konečně ukojila profesní závist/mindrák směrem k herecké kolegyni Emily Blunt. Podala si pysky s Netflixem a vyprodukovala si (televizní) variaci kinohitu "Tiché místo". Vyztužena botoxem, mateřstvím a ženskou silou se vydala s drobotinou na nehostinnou řeku zlomit globální kletbu, na kterou dojel i Bystrozraký, takže k povinné výbavě patřily šátky přes bulvy, ale též ptáci v krabici, ale fakt opeření. Film je vyprávěn převážně v retrospektivní rovině, takže pendlujeme mezi zkázonosnými událostmi, k nimž došlo před pěti lety, a současností, bezprostředně po vypuknutí zkázy, kterou přinesla neviditelná monstra. Narychlo je divák seznámen s početnou skupinkou lidí, u níž není vyloučeno, že se bude tenčit i rozrůstat, vzhledem k těhotenství dvou členek. Film mně ve své podstatě nepřišel extra originální, má dvě hodiny, takže i trpí scenáristickými neduhy, je však kvalitně obsazen, přičemž Sádra dobře herecky sádruje a v dalších rolích vyniká zejména John Malkovich, a nadto se blýskla dobrou režií Susanne Bier. Příznivci speciálních efektů nebudou úplně u vytržení, neb monster si neužijí vůbec, jsou neviditelná, snad tohle pojetí podnítí jejich fantazii. Úmrtí jsou fádní, sice je doprovází i nějaká ta krevní kalužina, ale hnusem nikdo neomdlí. Kamera zkušeného Salvatore Totina si až nadstandardně umně vyhrává s důležitými momenty i úseky filmu. Nejblbější/dementní/banální je závěr, který určitě nepochválím, přičemž toleruji i několik logických klopýtnutí, kterým se nevyhnulo ani oslavované Tiché místo. A na hudební doprovod bych už příště neangažoval Trent Reznora, který nepředvedl ve stěžejních scénách vůbec nic podmanivého. Celkově se jedná o solidní podívanou, která ideálně podporuje vzkvétající žánrový růst (Tiché místo (2018), Perfect Sense (2011) a další). 8/10 ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Susanne Bier nesklamala, rozhodne v jej prípade ide o zaujímavý a nezvyklý počin vzhľadom na jej predchádzajúce snímky. Mám rád námet, kde sú ľudia niekde zavretí a vonku ich ohrozuje nejaké to tajomné "zlo", niečo v štýle ako Hmla od Darabonta. Treba uznať, že z tohto pohľadu mal film grády a dusnota či všeobecná neistota medzi jednotlivými postavami v niektorých miestach pekne narastala. Na druhú stranu chcelo to ale troška prepracovanejší scifi základ a nejaké to vysvetlenie k tomu. Som myslel, že sa niečoho dočkám aspoň na konci, no ale nedočkal som sa ničoho. Skrátka otázky, ktoré hrýzli moju zvedavosť po celý čas, tak zostali nezodpovedané, čo je škoda. Na slabší nadpriemer to však stačí. 70/100 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Sandra Bullock tyhle silné hrdiny(ky) umí dokonale. Prostě ženská co se hned ze všeho neposere a dokáže se vyhrabávat i ze zdánlivě neřešetilných šlamastyk. Malkovich zase umí skvěle zahrát tyhle hovada a Hollander zase narušené lidi. Casting tedy rozhodně na jedničku s hvězdičkou. Bird Box se bude pohybovat v mém osobním žebříčku velmi vysoko, protože tyhle tajemné a napínavé filmy já prostě můžu. Udělalo mi radost jak pro lidstvo významní můžou být malí ptáčci. Pro milovníky kina je to kacířská skutečnost, ale moc se mě líbí Netflixovská kamera. 80% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Netflix opět ukázal růžky a naservíroval nám hororové drama, kde oproti Tichému místu se tentokrát nesmíme dívat, jinak z toho zešílíme a spácháme okamžitou sebevraždu. To mi přišlo o něco drsnější, když nemůžete nic vidět, než být naprosto zticha. Sandra Bullock tu táhne celý film a společně s drsnou atmosférou přidává filmu to správné kouzlo. Prolínání dějových linek určitě také nebylo na škodu. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (15)

  • Film byl natočen na základě knihy „V pasti“ amerického autora Joshe Malermana. Stejný spisovatel pak 21. července 2020 vydal pokračování s názvem „Malorie“. (Quentin10)
  • Celosvětová premiéra proběhla 12. listopadu 2018 na filmovém festivalu Amerického filmového institutu. (Varan)

Související novinky

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

29.05.2021

Nejspíš se to dalo čekat, v poslední době se to totiž daří všem větším filmům od Netflixu a jen to ukazuje, že marketingově má streamovací gigant vše dobře pohlídané. Každopádně zombie novinku… (více)

V pasti dostane španělský spin-off

V pasti dostane španělský spin-off

15.03.2021

Thriller Bird Box neboli V pasti od streamovací služby Netflix zaznamenal v roce 2018 ohromný úspěch. Snímek se Sandrou Bullock tak okamžitě dostal objednávku na sequel, jenž bude adaptací knižního… (více)

Netflix nabídne obsah zdarma

Netflix nabídne obsah zdarma

01.09.2020

Dva papežové, V pasti, první epizoda Stranger Things nebo komedie Vražda na jachtě – tyto a dalších několik titulů budou čerstvě na Netflixu dostupné všem lidem bez ohledu na to, jestli platí… (více)

Reklama

Reklama