Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve světě sužovaném smrtícími tvory, kteří loví podle zvuku, hledá dospívající dívka se svojí rodinou útočiště za městem, kde narazí na tajemný kult. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (166)

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Silence" už viac-menej len potvrdzuje všetko čo som povedal o Johnovi R. Leonettim v mojich predošlých komentároch na jeho staršie filmy. Je to skvelý kameraman, no ako hororový režisér absolútne nevie vytvoriť atmosféru a mám problém mu jeho koncepty prijať. A toto nie je výnimka. Možno je to zatiaľ jeho najlepší film, no s tým, že som jeho predošlé filmy ohodnotil F a D to veľa neznamená. Tento film má v prvom rade Stanleyho Tucci, ktorý je skvelý herec a dokáže aj z najhorších rolí niečo vyťažiť. A myslím si, že tu celkom obstojne funguje. Kiernan Shipka je okey, no miestami nemám pocit, že by bola reálne hluchá a režisér sa to snaží akosi kompenzovať tým, že prišla o sluch len nedávno. Ja neviem. Mal som jej miestami problém uveriť. Celkovo však toto má byť horor a reálne je to zamaskovaná dráma. Narozdiel od filmu "A Quiet Place" však veľmi málo používa svoje temné bytosti, a viac sa rozhodol sústrediť na sfanatizovaných ľudí s vyrezanými jazykmi. Neviem čo mám na to povedať. Pri vyššie spomenutom filme sme mali skvelé vyvrcholenie, ktoré bolo efektné a silné. Tu sa to povedať nedá. Začína to celkom dobre s pásom mobilov, na ktorý je nastavené veľké množstvo budíkov, no potom je to príliš krátke, ničím zaujímavé a reálne to ani nejako výrazne nefunguje. Vieme ako to dopadne a je to viac nuda, než čokoľvek iné. Okrem toho sú tu aj momentky, kde som spytoval hlúposť scenáristov. Bolo už jasne povedané, že majú byť všetci ticho? Bolo. Prečo policajti stále používajú sirény? Nikto im nepovedal, aby s tým prestali? Ja neviem. Film by chcel dosiahnuť na méty filmov ako boli "A Quiet Place" alebo "Bird Box", no v prvom rade neponúka nič čo by sme už nevideli, a absolútne nevie pracovať s reálnou atmosférou a miesto toho sa len túlame kade tade, sme ticho a vonku sú nejaké slepé malé terodaktyly len tak mimochodom. Neodporúčam vidieť. Hodnotenie: D+ ()

Rázlik 

všechny recenze uživatele

Bohužel po filmu Tiché místo a Bird Box tento snímek už ztrácí na originalitě a v podstatě nenabízí nic nového či převratného. Je tam i pár wtf momentů, jako např. jak dokáže hluchá postava plynule mluvit a také šeptat? Jedna drtička na odpad rozšmelcuje několik desítek potvor - jak je tedy možné, že v 21. století je nedokáže hladce zlikvidovat armáda? Obecně ta okřídlená havěť mně přišla poměrně tupá a lehce by se dala vyhladit, ale to už je možná zbytečné polemizování. Těch 90 minut tomu prospělo a ve finále to hodnotím jako průměr a pomyslně řadím na 3. místo za dvojici zmíněnou na začátku komentáře. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Po Bird Box a A Quiet Place tu máme po roční odmlce třetí přírůstek do party filmů na téma „Pšššt, nebo zemřeš!“, a ani tentokrát se nejedná o vůbec špatnou podívanou, neboť i v tomto případě jde o velice povedenou záležitost, která je napínavá, atmosférická, znepokojivá a celkově vážně funkční a působivá. Prostě onen nápad, že vraždící monstra reagují pouze na jakýkoliv hlukový projev, se ukázal jako nápad k nezaplacení, a tak se z něj snaží tvůrci vyždímat co nejdříve maximum, a nutno konstatovat, že jim to zatím vychází. The Silence se tedy na rozdíl od svých předchůdců liší především stylem zpracování, kdy zatímco dva první filmy měli spíš komerční ráz a vlastně i ambice, tato podívaná se ubírá směrem komornějším, levnějším a trochu i syrovějším, nicméně opakuji, určitě ne méně působivějším, či výraznějším. Zápletka se jinak od svých „parťáků“ nějak úplně zrovna neliší, opět jde o rodinu, která se musí po svém vypořádat s nastalou situací, a také se vydají na cestu, při které zažívají nejrůznější konfrontace s ústředními predátory, a jak jsem již zmínil, nechybí tomu především funkční napětí a dokonce se dočkáme i nějakého toho zvratu, tempo je pak spíš vlažnějšího charakteru, ovšem u této podívané to není zas až tak zásadní problém, co se castingu týče, ten je přesvědčivý a nenudící, a tak škoda jen absence nějakého údernějšího finále, neboť takhle to ve výsledku budilo spíš dojem, jako by se jednalo o nějaký pilot k mnohadílnému seriálu. I tak se ale nakonec jedná o solidní a rozhodně nenudící podívanou, která jistě stojí za pozornost. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Slabšie tri, či silnejšie dve hviezdy? Prikloním sa pre zmenu k silnejším dvom hviezdam. Dôvod je jednoduchý. Zápletka a skratkovitosť v už tak krátkom filme je do neba bijúca. Nebyť charizmy Stanleyho Tucciho, tak to nie je ani apatický priemer. Nie je to vyslovene zlé, len je to uponáhľané, ako som už spomínal skratkovité a jednoducho "nedorobené". Škoda. Stanley by si zaslúžil lepší film. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Napriek podobnosti so snímkom Tiché miesto (2018) je tento film založený na rovnomennej knihe od Tima Lebbona, ktorá vyšla v roku 2015, teda celé 3 roky pred filmom Tiché miesto. (Astonko)

Reklama

Reklama