Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kam zákon nemůže, nastrčí ženskou... Americký režisér Barry Levinson se nejvíce proslavil působivým příběhem sourozenců Rain Man (1988). Jeho filmografie ale obsahuje rovněž jiné žánry a najdeme tu i zdařilé veselohry, k nimž se řadí např. kriminální komedie Banditi (2001). Jejími hrdiny jsou dva bankovní lupiči Joe (Bruce Willis) a Terry (Billy Bob Thornton), jejichž pracovní metoda je jednoduchá a účinná. V předvečer naplánované akce proniknou do domácnosti ředitele banky, vezmou ho i s rodinou jako rukojmí a následující den ho ještě před příchodem ostatních zaměstnanců přinutí otevřít sejf. Všechno krásně funguje do doby, než se oba kriminálníci seznámí s přitažlivou, leč frustrovanou Kate (Cate Blanchettová)… Snímek je postaven na hvězdném hereckém obsazení (Thornton a Blanchettová byli za své výkony nominováni na Zlatý glóbus) a na budování paradoxních situací, jež vznikají díky naprosté rozdílnosti obou hlavních protagonistů. V úloze jejich prostoduchého komplice Harveyho se objevuje syn Jane Fondové a bývalého politického radikála Toma Haydena, účinkující pod uměleckým jménem Troy Garity. V rolích vzdorovitých dcer při scéně rodinné večeře se představují Willisovy vlastní ratolesti – Scout LaRue a Tallulah Belle. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (358)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Když bych se zamyslel nad logikou tohohle filmu, byl bych nucen nasadit tomu odpad, protože takhle jednoduchej, odlehčenej a stupidní film se jen tak nevidí. V klídečku zdrhnou z vězení, který hlídal nejspíš jeden bachař, vykradají si bančičky jen v trapných parukách, fízlové mají asi dovolenou, protože takřka neexistujou, lidi je milujou, protože jsou něco jako Robin Hood? Cože? Aha. Strašná stupidita. Byl bych moc zlej, kdybych dal odpad, protože dokoukat se to ještě dalo, až na tu trapnost. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že som o tomto filme nemal ani potuchy, že vôbec existuje a to som videl deväťdesiat percent Willisoviek. Nuž nikdy nie je neskoro a tak dvadsaťjeden rokov od premiéry, som si pozrel celkom dobre hodnotených Banditov. Zo začiatku ma to celkom bavilo, stred mi prišiel zaujímavý, ale moc ma neupútal, keďže romantika tu podľa mňa moc nefunguje medzi ústredným triom, no a záver je asi to najlepšie, čo tento film ponuka. Pre mňa to je len lepší priemer. Willis ma bavil vo svojej úlohe, Thornton, ktorý hral s časti dementa, moc nie a Cate Blanchett, aj keď je kočka, tak mi tiež prišla nejaká mimo. Vlastne celý film mi prišiel, čo sa týka správania postav dosť divný. Ale takých scén je v tomto filme viac. Mám rád vykrádanie bank, ale také chabé prepady (okrem premysleného záveru), kde nie je skoro žiadna ochranka som nevidel už dávno. Zaujímavé príbehom, dobre obsadené, ale nie moc záživne zrežírované. 65% - 3* ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Hodně zbytečný film. Režisér Barry Levinson je dost opotřebovaný a do celého snímku vložil svoji auru léty unaveného režiséra. Vznikl tak zdlouhavý film bez jediného kloudného nápadu s herci, kteří v příčeskách podávají výkony, za které se stydí i ochotník. Absolutně jsem nepochytil, o co ve filmu šlo. Druhé zhlédnutí této katastrofy však neriskuji. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vy jste ti hoši z televize: Nocující banditi. To jsem asi rukojmí. Honem pojďte dál, ať můžeme začít." Pokud by všichni ředitelé bank brali přepadení v takovém klidu, tak bych se tím snad mohl živit i já. Jenže oni to tak neberou, brání se, natáčejí si mě, dávají mi mezi bankovky barvící kapsle a ještě na mě volají poldy. To se radši budu živit poctivě a po večerech si užívat u podobně pohodových filmů, ve kterých si rukojmí femme fatale zarputile odmítá vybrat mezi svalovcem a hypochondrem. A jelikož k tomu hraje pohodová muzika, tak si pod hrozbou namířené zbraně dovolím hodnocení zaokrouhlit nahoru. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Takhle královsky jsem se dlouho nepobavil. Scénář brilantně zaoblenej. A ty herecký etudy po něm kloužou tak sladce. Co předvádí Billy Bob se nedá vynachválit. Cate a Bruce ( jako vždy ) k sežrání. A to jsem ještě sledoval dabovanou verzi, kde třeba ty hudební vložky tolik nevyzní! Grande finale jak má být... Musím se hodně držet, abych nedal maxximum :-). P.S. Tak jsem se neudržel a v roce 2017 přidávám pátou. Když se na film s chutí podíváte i po několikáté a pořád si ho užíváte, zaslouží si max. Už jen ta Cate, kuchyň a Bonnie Tyler... To mám pak skoro totální zatmění ;-) ()

Galerie (62)

Zajímavosti (15)

  • Vlámania do domov riaditeľov bánk vychádzajú zo skutočných udalostí. (vander19)
  • Ve scéně, kdy dojde ke sražení lupiče autem, kola vozidla nebyly rovně. Když však řidička vystupuje, kola jou již rovně. (Pepy)

Reklama

Reklama