Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kam zákon nemůže, nastrčí ženskou... Americký režisér Barry Levinson se nejvíce proslavil působivým příběhem sourozenců Rain Man (1988). Jeho filmografie ale obsahuje rovněž jiné žánry a najdeme tu i zdařilé veselohry, k nimž se řadí např. kriminální komedie Banditi (2001). Jejími hrdiny jsou dva bankovní lupiči Joe (Bruce Willis) a Terry (Billy Bob Thornton), jejichž pracovní metoda je jednoduchá a účinná. V předvečer naplánované akce proniknou do domácnosti ředitele banky, vezmou ho i s rodinou jako rukojmí a následující den ho ještě před příchodem ostatních zaměstnanců přinutí otevřít sejf. Všechno krásně funguje do doby, než se oba kriminálníci seznámí s přitažlivou, leč frustrovanou Kate (Cate Blanchettová)… Snímek je postaven na hvězdném hereckém obsazení (Thornton a Blanchettová byli za své výkony nominováni na Zlatý glóbus) a na budování paradoxních situací, jež vznikají díky naprosté rozdílnosti obou hlavních protagonistů. V úloze jejich prostoduchého komplice Harveyho se objevuje syn Jane Fondové a bývalého politického radikála Toma Haydena, účinkující pod uměleckým jménem Troy Garity. V rolích vzdorovitých dcer při scéně rodinné večeře se představují Willisovy vlastní ratolesti – Scout LaRue a Tallulah Belle. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (358)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Neurotický hypochondr Billy Bob, Bruce s účesem Carradineho z Kung-Fu Legenda pokračuje a mezi něma krásná desperate housewife Cate. Ti všichni na loupežné stezce ve stylu Bezva finty s Belmondem, jen o něco méně humornější a o něco více romantické. Willis, Thornton, Blanchett a všechno půjde samo, řeknete si, jenže Levinson měl smůlu, že zrovna točil v období stávky střihačů (mínus 20 minut by rozhodně nebylo na škodu) a opět shořel na svém syndromu vymačkaného citrusu, protože všechny jeho filmy, co jsem doposud viděl, se mi zdály poněkud bez šťávy. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Chvílemi mi Banditi připadali jako Butch Cassidy a Sundance Kid v moderním hávu, avšak kvalitativně jsem tu viděl značný rozdíl. Neříkám, že jde o špatný film, to vůbec ne, děj není špatný, protože kombinuje prvky komedie, krimi, dramatu a romantiky, hraje tu Bruce Willis, kterému role svědčí, podobně jako Cate Blanchett, zaznívá tu příjemná hudba, ale v celkovém dojmu to u mě není na více než 3*. Banditi mi zkrátka přijdou jako průměrná, či lehounce nadprůměrná záležitost, kterou mohu vidět jedenkrát, ale podruhé bych si ji už nejspíš nepustil. ()

Reklama

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Nádherná nerozhodná Cate Blanchett, tak ženská a tak sexi a tak citovo nenásytná, bažiaca po láske, ktorú potrebuje k životu snáď viac, než vzduch. Mužný, ale zraniteľný Bruce Willis, ktorého som v takejto roli videla prvý krát a zvládol ju perfektne, musím dodať. Billy Bob Thornton, ktorý ma až doposiaľ veľmi neupútal, mi v pleťovej maske a s nalakovanými nechtami vyrazil dych:) Námet fantastický, škoda, že v realite to tak bežne nefunguje. Dvaja muži, tak bláznivo rozdielni, pritom krásne fungujúci dohromady a ako celok tvoriaci dokonalého partnera. Krásny sen ženy.. :) Navyše romantické, vtipné a originálne, čo viac by som si mohla od komédie priať? Rozhodne doporučujem. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Napoprvé to bylo za 3,5* - zaokrouhleno na 3*. Přitom jsem se docela dlouho rozhodovala, jestli nemám přihodit 1* za vpravdě kouzelnou pointu, ale nakonec jsem to vzdala. Byla jsem přesvědčená, že by to byla jenom taková maličká, slabě blikající hvězdička bez života. Netradiční bankovní lupiči mě sice i tak pobavili, ale zdálo se mi, že místy působí trochu rozvlekle a unaveně, že by jim neškodilo svižnější tempo. ----- Nicméně napodruhé u mě jednoznačně zabodovali - za čisté 4*. Nečekejte bláznivou akční komedii, ale příběh je nápaditý, humor inteligentní a dialogy půvabné. P.S.: Tímto se zároveň dodatečně omlouvám režisérovi i čtveřici hlavních protagonistů - sama nevím, čím se mně rytmus vyprávění tehdy znelíbil. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* zlodějíčci v hlavní roli jsou stále oblíbeni a u této komedie se autoři snažili kvalitativně i kvantitativně rozšířit příběh o netradiční vztahové komplikace uvnitř bandy i reakce věřejnosti na jejich kousky. Některé situace děj osvěžují a jiné naopak znedůvěryhodňují, ale ve výsledku je to mírně nadprůměrný film, u kterého jsem se docela bavil, i když jen na silnější 3 hvězdy. [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (62)

Zajímavosti (15)

  • Dívenka, která si říhne při večeři, je dcera Bruce Willise - Scout. Ve filmu se objevuje i druhá Willisova dcera, Tallulah. (D3VIL)

Reklama

Reklama