Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kam zákon nemůže, nastrčí ženskou... Americký režisér Barry Levinson se nejvíce proslavil působivým příběhem sourozenců Rain Man (1988). Jeho filmografie ale obsahuje rovněž jiné žánry a najdeme tu i zdařilé veselohry, k nimž se řadí např. kriminální komedie Banditi (2001). Jejími hrdiny jsou dva bankovní lupiči Joe (Bruce Willis) a Terry (Billy Bob Thornton), jejichž pracovní metoda je jednoduchá a účinná. V předvečer naplánované akce proniknou do domácnosti ředitele banky, vezmou ho i s rodinou jako rukojmí a následující den ho ještě před příchodem ostatních zaměstnanců přinutí otevřít sejf. Všechno krásně funguje do doby, než se oba kriminálníci seznámí s přitažlivou, leč frustrovanou Kate (Cate Blanchettová)… Snímek je postaven na hvězdném hereckém obsazení (Thornton a Blanchettová byli za své výkony nominováni na Zlatý glóbus) a na budování paradoxních situací, jež vznikají díky naprosté rozdílnosti obou hlavních protagonistů. V úloze jejich prostoduchého komplice Harveyho se objevuje syn Jane Fondové a bývalého politického radikála Toma Haydena, účinkující pod uměleckým jménem Troy Garity. V rolích vzdorovitých dcer při scéně rodinné večeře se představují Willisovy vlastní ratolesti – Scout LaRue a Tallulah Belle. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (358)

castor 

všechny recenze uživatele

Poctivé tři hvězdy, ovšem tvůrci před kamerou i za ní slibovali přeci jenom víc. Dvěma zlodějíčkům totiž nestačí běžné potíže spojené se zločinem. Cholerik Bruce Willis a neurotik Billy Bob Thornton se navrch zamilují – do stejné ženy. Tu fobiemi trpící Thornton neprozřetelně unese, jenže právě dáma v domácnosti Cate Blanchett ve velkém domě neprožívá život, který si vysnila. Takže tohle nečekané rozptýlení vlastně přivítá. Zručný Barry Levinson sice měl slušně napsaný příběh, ale mohl a měl něco vynechat/vystříhat, zbavil by se tak hluchých míst a přidal šťávu a říznější tempo. 65% ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Tak napoprvé za 4*, ale podruhé už to nebylo tak dobré. Chvílema to bylo utahané a mělo to hluchá místa. Jinak velmi sympatická trojka hlavních hrdinů, trochu Butch a Sundance, trochu Bonnie a Clyde, chvílemi velmi vtipné, jako oddechovka určitě dobré. Konec mi přišel trochu moc přehnaný, ale k tomuhle typu filmu se asi hodí. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Je to stokrát obehraná písnička a to včetně velice příjemného hudebního doprovodu. Jenže Willisův ironický úsměv v mých očích bourá mýty o tom, že opakovaný vtip už není vtipem. Funguje to, pobavit se u tohoto snímku dá. Je příjemně hravý a Willisovi bych odpustila i účinkování v mnohem větších hloupostech. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Ve všech ohledech vytříbená krimi komedie! Nečekaně skvěle jsem se bavil. Výborné spojení vážnosti s komedií, ale co tomuhle filmu dominuje, je to bravůrní trio a jejich charaktery, které baví v každém záběru. Bruce jako seriózní elegán možná neni nic neobvyklého, ale tahle pozice mu sedí jako ušitá. Crazy Cate je taky boží, hlavně v začátku, ale parádní je i ta její přelétavost mezi chlapama, no a jako scénaristický oříšek považuju vypilovaný charakter B. B. Thorntona, jakožto přecitlivělého hypochondra, který je navíc lehce mimo. On mě nevídaně bavil! Za tohle všechno 4*, jenže Levinson při takhle parádním zamilovaném triu neopoměl ani děj, který je prostě skvělý od samotného začátku až po rafinovaně překvapivý konec. Jako bonus potěšila i January Jones. Pro mě je tohle jeden z nejlépe zpracovaných příběhů o bankovních loupežích, a to hlavně díky osobitému přístupu režiséra, nezapomenutelným charakterům, zábavným scénám (Billovi převleky a stavy :-)), herckému kádru a i tomu elegantnímu závěru. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Dva trestanci se rozhodnou předčasně opustit zdi věznice a koupit si hotel v Mexiku. Aby si zajistili finanční nezávislost, vykrádají po cestě banky a to dosti neotřelým způsobem. Vcelku zábavná a nenáročná komedie s dobrými herci, u které se člověk nenudí, ale ani od toho nesmí čekat zázraky. Trochu divoký je milostný trojúhelník mezi bandity, ale skousnout se to dá. Pokus o inteligentní závěr je sice úctyhodný, ale znám lepší příklady, takže tohle beru jen jako zpestření. Sečteno, podtrženo. Dělá to u mne 70%. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (15)

  • Vlámania do domov riaditeľov bánk vychádzajú zo skutočných udalostí. (vander19)
  • Joseph "Joe" Blake (Bruce Willis) nosí hodinky značky Franck Muller 18k. (dyfur)
  • Ukázka filmu, na který se postavy dívají, je záběr na postavu Steva McQueena, jak se na motorce pokouší překonat zábrany ve filmu Velký útěk (1963). (Mr.Ocek)

Reklama

Reklama