Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou dramatického příběhu je Tom Sanders, spořádaný otec rodiny, odborník na počítače a vedoucí pracovník renomované počítačové firmy DigiCom. Stejně jako ostatní očekává, že bude při fůzi firmy povýšen na viceprezidenta. Překvapeně však zjistí, že jeho šéf Bob Garvin nabídl místo atraktivní a ambiciózní Meredith Johnsonové. Tom s ní před deseti lety prožil vášnivý milostný vztah, který však nyní považuje za mrtvou minulost. Meredith se jej pokusí svést, a když se jí to nepodaří, obviní ho ze sexuálního obtěžování. Současně začne podkopávat jeho postavení ve firmě. Způsobí, že Bob přijde pozdě na důležitou poradu, a navíc jej před Garvinem i spolupracovníky znemožní. Přestože jej všichni zrazují, najme si Tom zkušenou advokátku a na její radu se rozhodne kolegyni zažalovat. Vedení podniku nemá na veřejném projednávání skandálu zájem, protože by to mohlo před důležitou fůzí ohrozit pověst firmy. Tom však odmítne řešit situaci interně. Navíc dostane anonymní vzkaz, který jej upozorňuje, že ve hře jde Meredith o mnohem víc, než je patrné. Přestože se mu podaří spor vyhrát, díky náhodně vyslechnutému hovoru zjistí, že je v mnohem větším nebezpečí, než se zdálo. (TV Nova)

(více)

Recenze (188)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Literárnu predlohu filmu nepoznám, aj keď vyšla v slovenskom preklade. Zdalo sa, že film s menami ako Levinson, Douglas, Moore, Sutherland, Morricone nemôže byť iba priemerným. A je. Neviem, či bolo šťastné prepletenie sexuálneho harašenia v neobvyklom garde s intrigami v IT firme. Výsledkom bola strata rytmu, množstvo dialógov a vysvetľovania. Diváci sa tešili na avizovanú erotickú scénu a nakoniec museli uznať, že v 90-tych rokoch sa viac nakrútiť nedalo. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Na začátku trochu sexuálního napětí, profesionální pracovní pojmy, které mi nic neříkají :D :D a skvělé napětí, co dalšího si mrcha v podání Demi Moore, která v tomto filmu předvádí pouze své krásné tělo, jelikož jinak zde neodvedla dobrý herecký výkon...To si pamatuju z tohoto filmu :) Ve snímku si můžeme povšimnou také na poukaz nejmodernějších elektronických přístrojů - skvělá reklama ;) a snaha chlapa doslova položit na kolena ;) Pro mě má film kouzlo hlavně v dané atmosféře, kdy Moore má stále nějaké trumfy v rukávu a za každou cenu se sápe po šéfovském postu ;) Těším se až se na film podívám opět za několik let :) ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Ennio Morricone: 1. Serene Family ,2. An Unusual Approach ,3. With Energy And Decision ,4. Virtual Reality ,5. Preparation And Victory ,6. Disclosure ,7. Sad Family ,8. Unemployed! ,9. Sex And Computers ,10. Computers And Work ,11. Sex And Power ,12. First Passacaglia ,13. Second Passacaglia ,14. Third Passacaglia ,15. Sex, Power And Computers , ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

"Hraji jen způsobem, který určují muži, a jsem za to trestaná." Trojí střetnutí - erotické, virtuální a důkazní - ve vnitrofiremním příběhu. Demi správně sexuálně agresivně hranatá, na r. 1994 je při umělecké střídmosti rovina virtuální technologicky vizionářská, ♫ Morriconeho žestě se však do světa Digicomu úplně nehodí. 3-4* ()

numi 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by potřeboval oprostit od všech těch hrátek s výkoností chipů a virtuální realitou, zaměřit se pouze na spor mezi hlavními představiteli a trochu odvážnější režii. Ne že by odvážná nebyla, ta sexuální scéna byla výborně natočená a odvážná celkem taky, ale krom této scény se všechno pohybuje v zaběhnutých kolejích a je to velká škoda. Michael Douglas je skvostný, Demi Moore byla sexuálním symbolem v devadesátých letech, ale teď už by jí asi podobnou roli nenabídli. Tím však nechci říct, že by se na roli nehodila. Naopak, zvládla ji bravurně a nikdo jiný než Sharon Stone by to nezvládl lépe, ale s odstupem času už to trochu ztrácí šmrnc. Celkově za tři a je velká škoda toho, že se děj roztříštil na ty dvě dějové linie, mohlo to být o stupýnek lepší. [únor 2006] ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Hlavná postava Tom Sanders (Michael Douglas) nosí hodinky značky TAG Heuer Professional quartz. (dyfur)

Reklama

Reklama