Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když si Lucas Bellu adoptoval, byla ještě malé štěně. Od té doby se stali nejlepšími přáteli. Jednoho dne však Bella zmizí a ocitne se více než 600 km od svého pána. Láska k páníčkovi je však silnější než nepřízeň osudu a Bella se rozhodne vrátit se domů. Cestou ji čeká mnoho dobrodružství, noví přátelé, ale i nebezpečí a nástrahy velkého neznámého světa… (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (123)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $18miliónovTržby USA $37,368,019Tržby Celosvetovo $52,512,329Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Klasický rodinný film zo sveta zvierat, tých buzerantov si tam ale mohli odpustiť, boli tam ako päsť na oko. Občas tam zbytočne trčí CGI, hlavne tá kamarátska puma. Niekedy to príde aj troch zdĺhavé. Ashley Judd by mali brať radšej z väčšej diaľky je už akosi moc ošuntelá. /videl v kine: 50%/ ()

kingik 

všechny recenze uživatele

P(r)ach z cest psa Gora prosákl i do tohoto filmu. Psí nalezenec Bella je ten nejhodnější pes na světě. Je však trnem v oku zákeřného developera, který se pomstí jejímu hodnému páníčkovi za to, že zhatil jeho nekalé plány, když nebral ohledy na komunitu koček obývajících budoucí staveniště. A tak na Bellu pošle policejní úřady, pes je označen za pitbula a následně zabaven, neboť v Coloradu je chov tohoto plemene zakázán. Jediným řešením je odvézt nebohou Bellu do stovek kilometrů vzdáleného Nového Mexika, kde se ale psovi v nové rodině nelíbí. Věrný čoklík nastartuje všechny svoje čtyři nohy a pudy a svůj čumák nasměruje směr domov. A jeho putování se protáhne na několik let. A čekají nás nejrůznější epizodky z jeho cesty, na které střetne nové lidské a zvířecí kamarády. Nemá smysl rozebírat předvídatelnost celého dění. Určitě lepší je na sebe nejlepšího přítele člověka nechat působit, ocenit jeho herectví a dojmout se nad jeho eskapádami a celým závěrečným završením filmu. Originalita určitě nehraje prim, ovšem střípky neotřelého dobrodružství své místo mají. Ashley Judd, Barry Watson nebo Wes Studi nemusí ve svých vedlejších rolích vytáhnout nic náročného ze svého hereckého rejstříku, stačí jim, když zůstanou sympatickými akvizicemi. Málo známý Jonah Hauer King v hlavní roli také v pohodě. Bella není vyloženě mluvící pes, ovšem má své myšlenkové pochody, které namluvila Bryce Dallas Howard. Film nedostal štědrý rozpočet, chybějící finance jsou znát na CGI zvířatech, které jsou kombinovány s těmi živými, která od těch animovaných spolehlivě rozeznáte. Zejména mládě pumy, se kterou se psí hrdinka skamarádí, se moc nepovedlo. Charles Martin Smith natočil typický film pro celou rodinu. Menším dětem nebudou nedokonalé animace a předvídatelnost nijak vadit, odrostlejší divák ocení, že se to nepropadlo do infantilnosti a udrželo si to kvalitní úroveň vyprávění. 7/10 ()

Reklama

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

Lidé, kteří očekávali další film ve stylu Psího poslání museli být zklamaní. Ačkoliv podobnost tu je: Taky je zde dobře zachycená psí psychologie... Samotná cesta domů působí zajímavě, ovšem celkem i uvěřitelně. Nakonec proč ne? Postavy a celý příběh okolo jsou vyvedeny skvěle. Co by se naopak dalo vyčíst, je až přemíra digitálních efektů a občas i gest, která zvířata zkrátka nedělají. Ovšem osobně jsem to bral jako lehký přesah, který po Psím poslání představoval lehkou, nikoliv však nepříjemnou změnu... Vzhledem k nízkému hodnocení zde dávám plný počet. 5* ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Návrat domov nebezpečným spôsobom neraz prekračuje hranicu medzi roztomilosťou a detinskosťou. Rozumiem, že má ísť v prvom rade o rodinný film, ktorý si musia vychutnať aj deti, ale tvorcovia naozaj častokrát zabúdajú na staršieho diváka. Hačikó: Príbeh psa bol v tomto bod o dve triedy vyššie a mierne presladená Psia duša sa taktiež väčšinu času vedela zdržať vyslovene detinských scén, ktoré srdce malého dieťaťa dozaista potešia, no dospelí sa pri nich predsa len cítia mierne trápne. So skutočne odretými ušami dávam 3 hviezdy a film môžem odporučiť skutočne len milovníkom psov. Sám sa za jedného z nich považujem a napriek tomu film radím do vôd číreho priemeru. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Psímu poslání se to ani v nejmenším nevyrovná. Psí poslání bylo originální, plné emocí a u každého rozloučení s pejskem jsem plakala. Tohle je něco odlišného, ale srovnávání se neubráním, jelikož je to od stejného autora/scénáristy a za mě byl tenhle film natočený a pojatý hůře než Psí poslání. Tohle je dělané jako dobrodružný film pro opravdu menší diváky, ožná aby je to naučilo víe si svého mazlíčka vážit a třeba doufat, že se vrátí, I když se vydá na takovou nebezpečnou cestu. Puma byla do očí bijící, jak byla vytvořená díky CGI, říkám si, že snad I dítě by to prokouklo. Za mě nic moc, opravdu jsem zklamaná, topkou pro mě zůstává a zůstane Psí poslání. Tohle byla nuda, bez pořádných emocí a příliš dětinské. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Trailer na film byl široce kritizován, protože jasně ukazuje hlavní body celého filmu včetně konce. (ČSFD)
  • Puma, která se ve filmu objeví, je vytvořena digitálně. (mar48)
  • Kojoti, kteří se objeví ve filmu, jsou skuteční – obývají severovýchodní americké státy a východní Kanadu. (ČSFD)

Reklama

Reklama