Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování úspěšného akčního thrilleru z roku 2014 přinutí legendárního Johna Wicka (Keanu Reeves) k návratu ze zabijáckého důchodu jeho bývalý spolupracovník, který se pomocí intrik snaží převzít kontrolu nad tajemným mezinárodním sdružením nájemných zabijáků. Krevní přísaha Johna zavazuje, aby mu pomohl, a tak se vypraví do Říma, kde se utká s několika nejnebezpečnějšími zabijáky na světě. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (1 126)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Ne velké, ale zklamání. John Wick je pořád o dost kroků napřed oproti ostatním akčním filmům, ale v bitkách a přestřelkách mu občas malinko dochází dech a začíná se opakovat. Ten náskok je naštěstí tak velký, že to tolik nevadí. Větší problém je s příběhem, jenž se tentokrát bere smrtelně vážně, chybí mu lehkost a nadhled jedničky a především jde směrem, který osobně nepovažuji za úplně šťastný. Zatímco minule byl John Wick mýtus, legenda a přízrak, jehož jméno děsilo každého mafiána, teď je jen jedním z mnoha vrahů, jenž o svou výjimečnost někde mezi prvním a druhým dílem přišel. Mýtus je pryč. Tvůrci navíc dost nesmyslně vykecávají všechna tajemství světa zabijáků, který byl minule tak atraktivní i proto, že si ta tajemství zachovával. Docela škoda. Druhý John Wick je nadprůměrný akčňák. Bohužel však s nudným příběhem, který se trochu ztrácí sám v sobě. Jo a taky s dost slabou sestavou záporáků. Sorry, ale příště chci víc. I když možná budu radši čekat míň. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Že by se vrátil John Woo? Jen s dravějším a agresivnějším stylem? Docela by mě zajímal počet protivníků, které John Wick poslal navždy odpočívat. Chad Stahelski má několik kaskadérských zářezů a je na něm patrné, že osmdesátá a počátek let devadesátých jsou jeho šálkem kávy. Akčních perel je v posledních letech pramálo, tohle je navíc mile nadsazené, choreograficky elegantní a sakra přehledné. Dvojka je znovu velká radost. Sic musím upozornit, že z jedničky jsem na zadek úplně nesedal. Prostě moc fajn podívaná, ale pár bodíků k úplné spokojenosti chybělo. Nelítostný prostřelovač hlav Wick si vůbec neodpočinul, jen zakopal bouchačky pod podlahu ve sklepě a chtěl si užívat se svým psem beze jména. Jenže ťuk ťuk, ve dveřích se objevuje starý známý s kšeftem, který nemůže odmítnout. Jenže odmítl, přišel o bejvák a už se to celé vezlo. Trošku víc se dozvídáme o celém tohle zvláštním světě mezinárodních špičkových vrahů, jinak se ale vše točí okolo drsné akce, naštěstí tvůrci pochopili, co silného obsahovala jednička a přicházejí s tím v ještě hutnějším podání. Keanu Reeves nezklamal, pevně věřím, že se ještě k roli vrátí. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

My co máme za sebou tzv. kojící hattrick, tzn. v časové posloupnosti : maminka - akční filmy 80.let - pan hospodský, tak nad Johnem provádíme vyslovenou slintofilii. Akční scény jsou vymazelný na tři doby a je jedno zda se jedná o car honičky, přestřelky nebo fighty vše je přehledný, nápaditý, nekompromisní. Jasně, kdybych měl být v osobě hlavního hrdiny, potřeboval bych na celej film tak 1.250 životů abych vše přežil, ale i tohle je vlastně fajn, konečně tu máme akční tank se vším všudy. Chtělo se mě vyčítat, že film zejména zpočátku nabírá těžce tempo, ale ve finále je hezký, že kolem veškeré té akce a drsňáckých hlášek a ještě drsnějších zabijáků, nám tu vyrůstá takovej zabijáckej B2B svět, který má své zákony a pravidla. Takže je to sice na hraně, zejména John vs. hluchá se spolu mohli kočkovat trošku déle, ale akčnáček je už pomalu vymírající žánr a tak budu za hvězdíčkovýho ježíška a půjdu do plnejch. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Popis Johna Wicka 2 očima dítěte: "Je to o pánovi co střílí jiný pány do hlavy a zastřelí jich hrozně moc a fakt všechny do hlavy." Svátek pro fandy akčňáren. Hravá žánrová stylovka s údernou, choreograficky nápaditou a přehledně natočenou, jedním slovem LUXUSNÍ akcí. A s velmi sympatickým obsazením. První polovina mě moc nebavila, ale ta druhá je fakt jízda. Bezďácký gang pobavil. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Tak, jak mi přišla jednička neoriginální a začátek dvojky se nehorázně táhl i přes to, že obsahoval intenzivní akční sekvenci, od přechodu do Říma jsem se dost bavil. Konečně jsem našel něco z toho, co všechny na Wickovi tak baví. Pravidla a principy Johnova světa jsou v rámci žánru zajímavé a akční scény originální. Příběhová stránka je také o něco propracovanější a já jsem nakonec spokojený (i když jsem začátek louskal opravdu asi na šest pokusů). ()

Galerie (108)

Zajímavosti (36)

  • Zakaždým, keď John (Keanu Reeves) mení zásobník v pištoli Kimber Warrior, ktorú dostal od Bowery Kinga (Laurence Fishburne), potiahne záver mierne dozadu, aby sa uistil, že sa do komory nabil nový náboj (tzv. press check). Pištole značky Kimber sú totiž neslávne známe tým, že občas nenabijú náboj do komory. (ČSFD)
  • Když si John Wick (Keanu Reeves) jde pro svůj Ford Mustang '69, si lze všimnout, že se u automobilu několikrát "rozbije" a znovu "opraví" přední i zadní okno. (sQelle)
  • Someliér (Peter Serafinowicz) povie Johnovi Wickovi (Keanu Reeves) o zásielke z Rakúska, na čo mu ponúkne pištole značky Glock v úprave od Taran Tactical Innovations (TTI). Glock je síce rakúska značka, firma TTI je však americká, zbrane by teda neboli doručené z Rakúska. (ČSFD)

Související novinky

John Wick je miliardář

John Wick je miliardář

22.05.2023

Ačkoliv to tak po kvalitním, ale relativně nenápadném prvním filmu v roce 2014 nemuselo vypadat, ze série o nájemném vrahovi Johnu Wickovi se stal globální hit. Překvapivě se díl od dílu zlepšovala… (více)

Třetí John Wick si našel padoucha

Třetí John Wick si našel padoucha

19.01.2018

John Wick 2 loni vydělal dvakrát tolik co jednička (88 milionů vs. 171 milionů), takže se logicky dočkáme třetího dílu. Studio Lionsgate už ho stihlo oznámit na 17. května 2019 a stoprocentně ho… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

John Wick se vrátí

John Wick se vrátí

30.05.2017

Dvojka Johna Wicka vydělala dvakrát víc než jednička (88 milionů vs. 166 milionů), takže není divu, že se plánuje trojka. Režisér Chad Stahelski stále neví, jestli znovu usedne za kameru, protože… (více)

Reklama

Reklama