foto

Peter Serafinowicz

  • nar. 10.7.1972 (44 let)
    Liverpool, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Peter Serafinowicz je anglický herec - komik, muzikant, spisovatel, režisér, zpěvák. Díky svému zajímavému hlasu je využíván také jako dabér, rozhlasový herec nebo interpret audioknih. Je znám z řady britských a amerických sitcomů, jeho nejznámější filmovou rolí je Denarian Saal ze Strážců Galaxie.

Peter se narodil v Liverpoolu, poštovní úřednici Catherine a lešenáři Szymonovi Jr. Po otci mu v krvi kolují běloruské a polské geny. Má bratra Jamese, spisovatele a režiséra a sestru Helen, která je provdána za známého irského režiséra sitcomů, Grahama Linehana.

Serafinowicz začínal v roce 1993 v rádiu. V televizi se představil o pět let později. Následovala řada menších či větších rolí v britských sitcomech Spaced, Black Books, Look Around You, Little Britain nebo IT Crowd až se dočkal také rolí ve filmech, v roce 2004 v zombie komedii Úsvit mrtvých, o dva roky později v komedii Maraton lásky podle scénáře kolegy Simona Pegga, až se v roce 2014 dočkal příležitosti ve filmovém zpracování komiksu Strážci Galaxie.

Serafinowicz je ženatý s herečkou Sarah Alexander se kterou mají dvě děti, syna a dceru.

Evka "willik256" Gusmanová

Herecká filmografie

Filmy

2017 An Ordinary Man
Loupež ve velkém stylu
Yellow Submarine
2016 Zpívej
2015 Špión
2014 A zase ti Mupeti!
Strážci Galaxie
2013 Hurá na fotbal
2012 Secret Policeman's Ball, The (divadelní záznam)
2011 Je třeba zabít Bona
The Terrys
2010 Best and the Brightest, The
2009 Snake 'n' Bacon (TV film)
Trable v ráji
2008 Peter Serafinowicz Show Christmas Special, The (TV film)
Pohádka ze zátoky
2007 Grindhouse: Don't
Maraton lásky
2006 Rok '66
Slečna Marplová: Zapomenutá vražda (TV film)
2004 Calcium Kid
Funky Pete
Soumrak mrtvých
2003 Hello, Friend
2002 Ted and Alice (TV film)
2000 Junkies, The
1999 Kouzelná země skřítků (TV film)
Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba
1998 Jack and the Beanstalk (TV film)
You Are Here (TV film)
1997 Doppelganger

TV seriály

2017 Mickey a závodníci (TV seriál)
2016 The Tick (TV seriál)
2015 Hunt the Truth (TV seriál)
Pán času (TV seriál)
Před potopou (S09E04)
2014 Městečko South Park (TV seriál)
Kohoutí zápasy (S18E08)
Mr. Sloane (TV seriál)
2013 Father Figure (TV seriál)
Playhouse uvádí (TV seriál)
Generálka (S02E01)
2012 Bad Sugar (TV seriál)
Watson & Oliver (TV seriál)
2010 Running Wilde (TV seriál)
Whitechapel (TV seriál)
Epizoda 3 (S02E03)
Epizoda 2 (S02E02)
Epizoda 1 (S02E01)
2009 Parks and Recreation (TV seriál)
You Have Been Watching (TV seriál)
2007 Peter Serafinowicz Show, The (TV seriál)
2006 Ajťáci (TV seriál)
Přijíždí teta Irma (S01E06)
Městečko South Park (TV seriál)
Šéfův návrat (S10E01)
2003 Hardware (TV seriál)
Malá Velká Británie (TV seriál)
2002 I'm Alan Partridge (TV seriál)
Look Around You (TV seriál)
15 Storeys High (TV seriál)
2001 World of Pub (TV seriál)
2000 Black Books (TV seriál)
Bezpečnostní dveře (S01E05)
1999 Hippies (TV seriál)
Spaced (TV seriál)
Ženská liga (TV seriál)
1998 Comedy Nation (TV seriál)
How Do You Want Me? (TV seriál)
Merry-Go-Round (TV seriál)
1991 Murder Most Horrid (TV seriál)

Dokumentární

2015 Welcome to Bridgetown

TV pořady

2012 Dara O Briain: School of Hard Sums (TV pořad)
8 Out of 10 Cats Does Countdown (TV pořad)
2009 Greatest Ever 3D Moments, The (TV pořad)
Stewart Lee's Comedy Vehicle (TV pořad)
2005 Derren Brown: The Gathering (TV pořad)
8 Out of 10 Cats (TV pořad)
2001 Friday Night with Jonathan Ross (TV pořad)
1990 Have I Got News for You (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace