Reklama

Reklama

VOD (1)

Přeživší vycházejí z úkrytu. (Disney+)

Zajímavosti (6)

  • Poprvé se na obrazovce ukážou tzv. Imperiální komanda, která byla pouze v rámci „Star Wars Legends“. V rámci „Legends“ a zejména v knížce „Order 66“ to byly nástupnické jednotky republikových komand nejlepších klonů. Zde jsou spíše nová verze Imperial Super Commando. Je teorie, že Moff Gideon (Giancarlo Esposito) v této „tradici“ pokračuje a jeho elitní beskarem pokrytá komanda jsou ve skutečnosti klony. Návrh jejich zbroje vychází z původního návrhu pro Imperial Super Commando, které jsme mohli vidět v rámci seriálu Star Wars Povstalci (od r. 2014). (Veskoslav)
  • Pretoriánská garda má inspiraci ve starověkém Římě, kde tato elita chránila Imperátora. Ve světě Star Wars ji k životu přivedla Stínová rada jako následovníky Císařské královské gardy, která zase vycházela ze senátní gardy. Pretoriáni byli vycvičeni v umění boje Teräs Käsi, Bakuuni Hand, boje beze zbraně Echani nebo Nar Kanji. Dále jejich specializací byl boj s různými typy zbraní od energetických zbraní až po vibročepele. (Veskoslav)
  • Projekt Necromancer byl tajný imperiální plán na přivedení císaře zpět pomocí klonování. Tento projekt byl zahájen již několik let před pádem republiky a první zmínku můžeme vidět 19 BBY v hoře Tantiss v seriálu Star Wars: Vadná várka (od r. 2021). (Veskoslav)
  • Ve stínové radě je druhý zprava Brendol Hux, kterého si zahrál Brian Gleeson. Je to otec generála Armitage Huxe z nové trilogie, kterého hrál jeho bratr Domhnall Gleeson. Brendon Hux měl na starost výcvik dětských kadetů, kdy inspiraci vzal z výcviku rytířů Jedi ještě z dob služby v republikové armádě, kde přímo spadal pod jedijské velení. Tento program pak sloužil i jako výcviková metoda Prvního řádu, který ji převzal a kdy unášel děti, z nichž cvičil vojáky. Tento osud potkal Finna, kterého hrál John Boyega v Star Wars: Síla se probouzí (2015). (Veskoslav)
  • Když přilétají tři přeživší Mandaloriané na uvítanou, uvidíme zde dvě příjemná camea. Úplně vpravo můžeme vidět Charlese Bakera, který hrál Skinny Pete v seriálu Perníkový táta (od r. 2008), a prostředního Mandaloriana, kterého hraje Charles Parnell, jenž hrál admirála Warlocka ve filmu Top Gun (1986). (Veskoslav)
  • Během zasedání stínové rady Impéria je zde jedna zajímavá a významná postava – kapitán Gilad Pellaeon. Pravá ruka velkoadmirála Thrawna se poprvé představuje „naživo“. Jeho lodí byl hvězdný destruktor Harbinger. Poprvé jej ale z temnoty Star Wars Legends přivedl už seriál Star Wars Povstalci (od r. 2014), a to konkrétně dvojepizoda Family Reunion and Farewell. Hlas mu propůjčil Jim Cummings, který daboval Hondu Ohnaku. Samotná postava si pak odbyla knižní premiéru v roce 1991 v knize „Dědic Impéria“. (Veskoslav)

Reklama

Reklama