Reklama

Reklama

47 metrů

  • Velká Británie 47 Meters Down (více)
Trailer 3

Dovolená je prý ideální čas k tomu, aby člověk vyzkoušel nové věci – zážitky na hony vzdálené těm, které zná z každodenního života. Takhle aspoň Kate (Claire Holt) přesvědčila svou sestru Lisu (Mandy Moore), aby se v chatrné kovové kleci ponořily pod hladinu oceánu a ocitly se tváří v tvář velkému bílému žralokovi. Na dovolenou v Mexiku se dvojice vydává jen chvíli poté, co si Lisa prošla bouřlivým rozchodem. Jedním z důvodů, proč ji bývalý partner opustil, byla i údajná Lisina nudná povaha, proto jí přijde celkem vhod, když se v baru seznámí s Benjaminem (Santiago Segura)‚ a Louisem (Yani Gellman), kteří obě dívky přemluví, aby se společně vydaly za životním zážitkem na moři. Když se ale jejich klec odtrhne od lodi a prudce míří ke dnu, sestry se ocitají v pasti obklopené zuřivými žraloky. A kyslík zatím rychle ubývá… (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (361)

kingik 

všechny recenze uživatele

Neoslnivý podvodní výlet bez přítomnosti Unterwassermanů. Dvě pipiny, které do klece může dát jen Alexandre Aja, dohlížející na fim z pozice producenta, se kdesi v Mexiku potopí do hloubky 47 metrů, aby si zblízka prohlédly bílé žraloky. Cosi se posere, pipiny zůstanou v kleci trčet, kolem proplave sem tam žralok, co skoro vůbec nic nepodnikne, kyslík bude povážlivě docházet, dívky zoufající, jestli ještě někdy uvidí (mořské) ptáky. A divák jako co? Ten z toho podvodního výletu nic nemá. Předně měl film smůlu v tom, že přibližně ve stejnou dobu se do kin dostal spřízněný snímek "Mělčiny", dalším nemilým faktorem je zjištění, že celý film je natolik tmavě nasnímaný, že není pořádně nic vidět. A tak to celé dobrodružství s tampony ve vaginách není nijak zvláště napínavé, občas se žraločí zub zaleskne natolik, až se objeví originální nápad. Vše ale shodí připitomělý konec. Tvůrci si neodpustili absolutně zbytečný závěrečný zvrat, který z filmu udělal ještě větší píčovinu, než původně byla. Holky Mandy Moore a Claire Holt hrály seč jim síly v bazénu, akváriu, nebo kde se to točilo, stačily, nicméně film je pro mě jedno velké zklamání. PG13 se pro film nehodil, film je doslova osekaný od drastických scén. Celou dobu místo krevních konzerv sledujeme, jak jedna holka na druhou volá, jak jedna mizí, posléze se objevuje, riziko dekomprese, to pořád dokola. Režisérovi Johannes Robertsovi se nepodařilo to hlavní - do svého filmu mě vůbec nevtáhl. Tím ale nechci psát, že je film vyloženě nepodařený, to vůbec ne, prostě jen nebyl zdatně natočený. Raději dám přednost výše zmíněným "Mělčinám", popřípadě zkusím vyměnit žraloky za zmutovaná paví očka, útočící na vnořené ruce do obřích akvárií. Já už bych ty filmy o žralocích nechal spát. 5/10 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé, ten film ubieha rýchlejšie ako klietka medzi žraloky na dno, ale niečo mi k tomu chýbalo. Zrejme viac napätia alebo lepšie napísane postavy, ktorým by som viac fandil. Žraloky sú spravené dosť dobre, ale nečakajte nejakú krvavú divočinu typu čeľuste, tie sa tu vyskytujú len keď sú hladné a celý film hladne niesu ;) 65% - 3* ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Máme tu léto a kromě akčních popcornovek je potřeba i nějaké té hororové atmosféry. Nejlépe s troškou krve v moři. 47 meters Down mě zaujal trošku zajímavým nápadem a to poslat dvě hezké holčiny v kleci vstříc osudu do hlubiny. Kolem krouží žraloci a ukazatel vzduchu klesá. Co teď? Snahu o dobře natočený horor tvůrcům upřít nelze. Atmosféra pod hladinou je totiž opravdu dobrá. Navíc žraloci nejsou gumový a ani značně CGI. Film se ovšem nevyhne jistým klišé a to, že jakmile se po dvaceti minutách ocitají dvě krásky ve vlhkém hrobu desítky metrů pod hladinou, tak jedna je velká hrdinka a druhá velká panikářka. Občas mi lezla až na nervy. Krom neúměrného mizení baru vzduchu je i poslední půl hodina až velmi průhledná. Plus má film za kameru, efekty, hezké herečky a napětí. Já si zas pro změnu uvědomil, co mě skutečně děsí. PS: Odpustím i tu nepravděpodobnost s okem. (69 %) ()

juta 

všechny recenze uživatele

Spoiler v komentu! Není to vůbec špatný snímek o dívkách v kleci, v hloubce 47 metrů, které jsou obklopeny hladovými žraloky. Jenže jsou tu věci, které tak bijí do očí, že to hodně kazí dojem, jako chování postav, nebo že zbývá v bombě 1% vzduchu a v tu chvíli konečně získá jinou naplněnou bombu... prostě všechno je vyšperkované do poslední chvíle, aby to přiživovalo napětí a díky tomu ztrácí reálnost. Na druhou stranu musím pochválit příjemný zvrat na konci, který mile překvapil. Lepší průměr. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ako to dopadne, keď sa sestry Kate a Lisa rozhodnú ísť do 5 metrovej hĺbky sledovať žraloky z klietky? O tom nám povie film "47 Meters Down." Celkom schopný thriller pod vodou, kde je hlavným základom prežiť. Film má dobrú atmosféru, má dobre spracované postavy a vyzerá to často absolútne beznádejne. Svet pod vodou je nádherný, no súčasne vie byť poriadne desivý. A tento film to spracoval relatívne schopne. Nemôžem povedať, že by mal dobré postavy, no survival vo filme funguje dobre. A dočkáme sa asi skoro všetkého, čo by bolo do toho potrebné. Dokonca aj keď človek pri konci premýšľa, či sa z filmu stala rozprávka, tak to má veľmi dobré vysvetlenie a dáva to logiku. Žraloky tu vyzerajú dobre a sú skutočne silnou prekážkou pre naše dve hlavné hrdinky, ktoré sú v podstate všetko čo tu máme. Ak by som mal vytýčiť najhoršiu časť filmu, tak by som povedal, že je to úvod. Ten bol trošku stereotypný a nie moc zaujímavý. Ale akonáhle sa dostaneme pod hladinu oceánu, všetko naberá obrátky. Pre fanúšikov žralokov je to určite dobrá voľba, pre ľudí, čo chcú od filmu dobrú atmosféru je to tiež niečo, čo by som pokojne odporučil. Nie je to super film, ale dostatočne schopný. Hodnotenie: B- ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Aby se napodobili organismy nalezené pod vodou, byla do nádrže přidána jemně nasekaná brokolice. Mandy Moore řekla, že po několika týdnech to bylo docela nepříjemné. Porovnávala to dokonce s natáčením uvnitř polévky. (ČSFD)
  • Natáčanie filmu prebiehalo od 15.6. do 7.8.2017 v Dominikánskej republike a vo filmových štúdiách The Underwater Studios v britskom Basildone. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama