Reklama

Reklama

Eastwooda poznáváme v roli Earla Stonea, muže, který je ve svých osmdesáti letech zlomený, opuštěný a navíc čelí propadnutí majetku své firmy kvůli neplacení hypotéky. V této situaci je mu nabídnuta příležitost k výdělku – místo řidiče. Brnkačka. Jenže Earl neví, že se právě upsal jako kurýr drogovému Mexickému kartelu. Počíná si dobře — popravdě tak dobře, že zboží, které přepravuje, roste exponenciálně na objemu až vše dospěje do okamžiku, kdy Earl dostává celý kšeft na starosti. Earlovy potíže s nedostatkem peněz jsou tytam, jeho minulost je mu však neúprosně v patách a kartel není jediný, kdo na Earla dohlíží. Tajemný pašerák také poblikává na radaru snaživého agenta DEA Colina Batese (Bradley Cooper). Dávné hříchy na Earla doléhají a není jisté, podaří-li se mu všechny urovnat dříve než bude dostihnut strážci zákona nebo vymahači Kartelu. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (541)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Morálně a eticky docela rozporuplná zálěžitost. Eastwood se v divákovi snaží vzbudit soucit a sympatie s hlavní postavou (což se mu, minimálně u mě, i podařilo), když se ale nad tím pak člověk zpětně zamyslí, uvědomí si, že Pašerák je film se značně pokřivenou definicí toho, co je dobré a co špatné, a kdo a proč si zaslouží divákovu náklonnost. Tuhle nejednoznačnost podporuje i žánrová nevyhraněnost. Oficiální distribuce film propaguje jako thrillerové kriminální drama, sám bych ho ale označil spíše za černou komedii. Je tedy asi na každém, jak k filmu přistoupí a tím pádem i jak uchopí vztah k hlavní postavě. Eastwood jinak natočil slušný film, chvílemi opravdu vtipný, který rozhodně nevyniká po filmařské stránce, ale dokáže zaujmout právě postavami a jejich zobrazením. 5/10 ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Odstátý čajíček o páté bez potřebného dramatického drajvu. Zajímavý pouze Eastwoodovou osobností a jeho staříkem s diskutabilním charakterem, který se coby manžel, táta a děda zasnaží vylepšit vztahy v rodině. Tato rovina nepřináší nic silné a už vůbec ne originální, a thrillerová linka s pašováním působí v rámci současných žánrových standardů sice sympaticky starosvětsky, ale nestrhne. Záporáci nejsou dostatečně scary a o našeho “hrdinu” se v ohrožení z jejich strany zas tolik nebojíme. Možná i proto, že by skoro nikomu v jeho příběhu nechyběl. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Clint dokázal, že na to stále pořád ještě má. Na obou stranách kamery. Vlastně, za mlada jsem ho nijak extra nemusel, ale jak stárne a já s ním, stal jsem z něj můj velmi oblíbený herec. Že volí republikány mu blahosklonně odpouštím a po filmové stránce nemám jeho tvorbě za posledních mnoho let co vytknout. A Pašerák se nese přesně v tomhle duchu. Žádná megapecka, ale solidní a hlavně příjemná věc o jednom starci, pro něhož je věk jen číslo a má to všechno totálně na háku. A pokud by byl tenhle kousek jeho poslední, nemusí se ale vůbec za nic stydět. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nikdy by som nepredpokladal, že sa pri Eastwoodovom filme dá nudiť. Ale starý pán to teraz dokázal. A pritom on tie úlohy mrzutých dedkov má zmáknuté, no gangsterský popis filmu sľuboval niečo väčšie než sme dostali. Neskutočne pomalé tempo, málo hudby, slabšie dialógy a mexický kartel nebezpečný jak splašené kurence. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pozerám, že scenár písal ten čo vynikajúce Gran Torino. Síce to nedosahuje kvality zeleného Fordu, ale ta atmosféra filmu je znova skvela aj tu. Moc som od tohoto neočakával, pretože som ani nevedel o čom to vlastne je. Nakoniec ma to príjemne prekvapilo a vtiahlo do deja. Ten Clint je neskutočný aj keď ma pomaly 90tku na krku. Vedľajšie postavy hrajú síce známe xsichty, ale moc nevyniknú, pretože rovnako ako aj v Gran Torine všetky zatieni drsný a stále výborný Clint. 85% - 4* ()

Galerie (17)

Zajímavosti (16)

  • Natáčení probíhalo v Atlantě a okolí (stát Georgia). (ClintEastwood)

Reklama

Reklama