Reklama

Reklama

Eastwooda poznáváme v roli Earla Stonea, muže, který je ve svých osmdesáti letech zlomený, opuštěný a navíc čelí propadnutí majetku své firmy kvůli neplacení hypotéky. V této situaci je mu nabídnuta příležitost k výdělku – místo řidiče. Brnkačka. Jenže Earl neví, že se právě upsal jako kurýr drogovému Mexickému kartelu. Počíná si dobře — popravdě tak dobře, že zboží, které přepravuje, roste exponenciálně na objemu až vše dospěje do okamžiku, kdy Earl dostává celý kšeft na starosti. Earlovy potíže s nedostatkem peněz jsou tytam, jeho minulost je mu však neúprosně v patách a kartel není jediný, kdo na Earla dohlíží. Tajemný pašerák také poblikává na radaru snaživého agenta DEA Colina Batese (Bradley Cooper). Dávné hříchy na Earla doléhají a není jisté, podaří-li se mu všechny urovnat dříve než bude dostihnut strážci zákona nebo vymahači Kartelu. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (539)

lamps 

všechny recenze uživatele

Sázka na jistotu. Byť celá rodinná linie až překvapuje svou nepřekvapivostí, která se v závěru rozvíjí do neadekvátně pohádkové moralitky, a celkově se směřuje za nevyhnutelným finále, bavilo mě to a chvílemi i dojalo. Osobnost režisérské a hlavně (v tomto případě) herecké legendy je patrná z každé s gustem pronesené repliky i každé kamerové jízdy, vyprávění nedrhne a sympaticky rozvíjí Earlovy motivace i pozici vyšetřovatelů, takže lehce repetitivní schéma nabírá postupně na dramatičnosti, a navzdory oné možná až přehnané uvolněnosti je z příběhu cítit upřímné ohlédnutí starého muže za životem, který se nedá prožít znovu a jehož chyby nelze napravit. Clint je zase super, s jeho postavou se sžijete, budete se s ní smát a bude vám jí líto. A solidní řádka známých herců ve vedlejších rolích to celé jen zpříjemňuje.. 80% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Odstátý čajíček o páté bez potřebného dramatického drajvu. Zajímavý pouze Eastwoodovou osobností a jeho staříkem s diskutabilním charakterem, který se coby manžel, táta a děda zasnaží vylepšit vztahy v rodině. Tato rovina nepřináší nic silné a už vůbec ne originální, a thrillerová linka s pašováním působí v rámci současných žánrových standardů sice sympaticky starosvětsky, ale nestrhne. Záporáci nejsou dostatečně scary a o našeho “hrdinu” se v ohrožení z jejich strany zas tolik nebojíme. Možná i proto, že by skoro nikomu v jeho příběhu nechyběl. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco vyčpělejšího a vida, zmýlil se. Další srdečná eastwoodovka, kde pořád mega charismatický “abuelito” vysekl slušný pašerácký drama, kam vtěsnal jak pěkný poselství o váze rodiny a spravování vztahů, tak spoustu srandy z interakce s krimi mexíky, písniček za volantem, amerických dálnic a krajin, nekorektních vtípků, hudrování do mobilů a internetů. Jeden z nejmilejších filmů, který letos uvidím - díky Clinte. ♪♫ ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Pašerák nesází na čistou syrovost a nelítostnou depresérii jako Gran Torino či Million Dollar Baby. Eastwoodův nejnovější snímek má vcelku pohodový podtón, což by se vzhledem k tématu pašeráků a kartelu mohlo zdát být jako fail, ba dokonce "oxymóron", nicméně opak je pravdou. Clint zvládá na prahu devadesátky tančit, zpívat a hláškovat jako mladík a sem tam převést pár metráků drog. Vedle pašerácké linie se film soustředil i na rodinně-vztahovou tematiku, a i když tvůrci chvílemi hráli na city, tak i přesto jsem tuto rovinu uvítal a nijak mi nevadila. Nejde sice o Clintův masterpiece, ale i tak film napne, pobaví i dojme - a o to v kině přece jde. A třešničkou na dortu je naprosto skvělé herecké obsazení. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Na to, jak nemusím tématiku kartelů, drog a nudné, táhlé dramata, se mi ve výsledku The Mule líbil víc, než jsem si původně myslel. Šel jsem do filmu trochu skepticky, nicméně Eastwood ukázal, že prostě umí, a to jak herecky, tak za kamerou. Ačkoliv má film pomalejší tempo a je prakticky bez akce, styl vyprávění, jakým je příběh a hlavní postava podána, jsou dostatečně chytlavé a podmanivé. Ve vedlejších rolích potěší Cooper, Fishburne, Peña nebo Taissa Farmiga, ale Clint si veškeré herectví ve filmu krade úspěšně pro sebe. Na závěr nechybí ani do života důležité a emocionální ponaučení, které se povedlo výborně. Hezký, citlivý snímek a pro mě nečekaný nadprůměr, který většinu rozhodně nenudil. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (16)

  • Film je inspirován článkem v New York Times s názvem „90 letý pašerák drog kartelu Sinaloa“. (bearmeedek)

Reklama

Reklama