Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Temnotou budoucí minulosti kouzelník touží prohlédnout. Je pouze jedna cesta mezi dvěma světy... Ohni, se mnou pojď! FBI vyšetřuje vraždu Teresy Banks. Ukazuje se, že zločin v sobě skrývá ponuré tajemství, které nemůže rozluštit pouhá síla rozumu. Jeden agent beze stopy zmizí... Speciální agent Dale Cooper předpovídá, že vrah udeří znovu. Avšak kdy a kde? Twin Peaks je nevelké americké městečko poblíž kanadských hranic. Ovšem pod rouškou poklidné středostavovské idyly není nikdo tím, čím se zdá být. Nevinné tváře středoškolaček skrývají návyk na kokain a neuspořádaný sexuální život. Jedné z nich, Lauře Palmer, zbývá posledních sedm dní života... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (505)

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Pamätám si na deň, keď som tento film videl po prvý krát. Označil som ho za totálny chaos a nudnú kravinu ohodnotenú jednou hviezdou. Teraz, ovplyvnený časom filmu a teraz, keď už viem kto je David Lynch som si dal repete. Samozrejme prešli roky a Lyncha som ako tak napozeral a ako zamilovaný do seriálu Twin Peaks som prišiel opäť k Fire Walk with Me. S kludným svedomím si dovolím tvrdiť, že na toto sa treba pripraviť a náhodný divák(ako som bol napr. ja pri prvej projekcii) si o filme nič dobré nepomyslí. Treba vidieť a pochopiť mytológiu Twin Peaks a až potom si naplno vychutnáte tzv. záverečný film, ktorý to vlastne celé začne. Kto má rád seriál, film sa mu bude tiež páčiť. Je škoda, že vypadli niektoré postavy(málo Coopera čo je pochopiteľné, no Audrey mi chýbala), ale postava Laury Palmerovej si niečo takéto zaslúžila. V skratke: Vitajte v podivnom mestečku Twin Peaks a zoznámte sa s Laurou Palmerovou. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Docela mě mrzí, že film raději nenavazuje na děj seriálu, ale vrací se k předchozím událostem. V podstatě to nenabízí nic nového, "pouze" máme možnost poznat Lauru. Což sice není úplně málo a svět Twin Peaksu to jaksi uceluje, ale že bych z toho byl nějak na větvi... to ne. Seriál je geniální, tento film pouze průměr (a na Lynche spíš podprůměr). PS: Pokud máte v plánu někdy zhlédnout seriál, vyhněte se předtím filmu obloukem! Celý by vám ho zkazil. ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že ze seriálu jsem před zhlédnutím filmu neviděl jediný díl. Když jsem navíc četl, že jde o typickou Lynchovinu, trošku jsem váhal, jestli mám film vůbec zhlédnout. Díky neznalosti seriálu mi tuším ledasco uteklo, ale přesto mě film opět utvrdil v tom, že u Lynche méně znamená více. Čím méně u jeho filmů přemýšlíte, tím více z nich máte. PS: Na film v žádném případě nekoukejte dříve, než na seriál. ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Snímkem TWIN PEAKS: OHNI SE MNOU POJĎ nás David Lynch opět zavádí do městečka, které na první pohled budí zdání normality a poklidu. Hned druhý pohled však naše ideály znovu odsune do pozadí a ukáže, že "není všechno zlato co se třpytí". Jakkoliv se tato "lynchovinka" zdá neproniknutelnou a tajuplnou, obsahuje pod šíleně velkou vrstvou symbolů, snů a tajemných obrazů silné poselství. Při prvním sledování se toto "poselství" dá obtížně vypozorovat. Po dalším a dalším sledování tohoto opusu (+ dalších snímků o městečku Twin Peaks) se však tyto vrstvy postupně odkrývají a mnohé symboly získávají své konkrétní místo v reálném životě. Přesto: nebyl by to David Lynch, kdyby mnohé ze svých myšlenek i poté nenechal nevysvětlenými a zahalenými rouškou tajemství. A právě i díky (či kvůli) tomuto není TWIN PEAKS: OHNI SE MNOU POJĎ filmem na jedno shlédnutí. Shrnuto a podtrženo: i tento Lynchův opus patří ke skvostům ze žánru mysteriózních thrillerů/hororů. Pro mě osobně je vedle Davida Lynche jen velmi málo filmových tvůrců, kteří dokáží zprostředkovat tak intenzivní "obrazově-zvukový zážitek". ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem seriál Městečko Twin Peaks neviděl, tak mi tento film nic neřekl. Nechápal jsem pár souvislostí, které člověk pochopí nejspíš, když zhlédne seriál. Chvilku jsem se ztrácel a nevěděl, co se vlastně děje. Pro člověka, který neviděl seriál tento film není a neřekne mu absolutně nic. Tak že já silně nedoporučuji, pokud jste neviděli seriál, jinak z tohoto filmu nebudete mít absolutně nic a nebude vás bavit.. 4/10 = 40% ()

Galerie (88)

Zajímavosti (22)

  • Ačkoliv to tak nepůsobí, v celém filmu je pouze šest společných scén Laury (Sheryl Lee) a Leelanda (Ray Wise) Palmerových, a všechny plné strachu. (Shadowland)
  • Ve filmu se opět objevila postava paní Tremondové (Frances Bay) a jejího vnuka, kteří bydleli v přívěsu, pod kterým byl nalezen prsten Terezy Banksové (Pamela Gidley). V seriálu ovšem byli sousedy Harolda Smithe (Lenny von Dohlen). (Shadowland)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

07.10.2014

Po zrušení se vrátila zpět na televizní obrazovky jen hrstka seriálů. A ode dneška patří do téhle elitní skupinky také Městečko Twin Peaks Davida Lynche (Mulholland Drive, Lost Highway), jehož třetí… (více)

Reklama

Reklama