Reklama

Reklama

Addamsova rodina

  • USA The Addams Family (více)
Trailer 9

Obsahy(1)

Připravte si prsty na lusknutí! Na plátna kin se vrací ikonická rodina, která každý rok vyhrává všechny soutěže na Halloween. Tentokrát se členové této vtipné a výstřední rodinky představí v animované podobě. Malí i velcí diváci se mohou těšit na skvělou zábavu, protože Addamsovi se budou snažit mermomocí dokázat, že dobří sousedé jsou pro své okolí k nezaplacení. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (13)

Trailer 9

Recenze (156)

Nin 

všechny recenze uživatele

Je hodně sympatický vidět Addamsovu rodinku tak, jak byla původně nakreslena. Původní obrázkové vtipy jsem ale nečetl, tak těžko říct, jestli byli autoři tohoto filmu věrní předloze i v jiných ohledech. Vzhledem k moderní zápletce o reality show, která dá dohromady vyumělkované město s vyumělkovanou komunitou asi tolik ne, ale občas jsem měl u nějakých hlášek a vtípků pocit, že to trochu humor novinových stripů připomíná. Celkově je to však animáč v moderním střihu, který jako správná pohádka nabízí i nějaké to poselství, zde konkrétně jde hlavně o strach z neznámého kombinovaný s drby a hoaxy. Tahle "message" je zpracovaná dobře, vypadá to, jako kdyby Addamsova rodinka byla na tohle téma jako dělaná. Ve filmu je jinak pohodový humor a má fajn postavy. Nová Addams Family má sice předvídatelný děj, ale hezky odcejpá a je to celkově taková dobrá animovaná pohodička. (7/10) ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Očekávala jsem od toho asi až příliš, takže jsem nakonec zklamaná. Na první polovinu jsem se dívala s přáteli, ale nakonec jsme to vypli, protože nás to nudilo a jelikož já dokoukávám každý film, i kdyby byl sebevíc horší, tak jsem to dokoukala sama. Druhá půlka už je o chlup lepší, ale i tak to nezachrání celkový dojem. Hlasový výkon je dokonalý, Charlize Theron jsem vůbec nepoznala, myslela jsem si, že Morticii mluví Mary z Downton Abbey. Ale příběhově je to hodně slabé a hodně, hodně nudné. ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele

Nová Rodina Addamsovcov je dôstojným pokračovateľom dvoch predchádzajúcich celovečerných inkarnácií. Animované podoba jej veľmi pristane, dokonca zdôrazňuje niektoré charakteristické rysy, s ktorými si hraná podoba zatiaľ nedokázala poradiť. Nie je však veľmi súčasným filmom. Skôr akoby formálnymi postupmi rodinnej komédie uviazla niekde v 90. rokoch. V niektorých scénach tak trochu okato začne viesť prim určité moralizovanie a snaha detského diváka kultivovať, či poučiť. Na druhej strane sa film v mnohom veľmi funkčne približuje atmosfére pôvodného televízneho seriálu. Zatiaľ, čo v celovečerných interpretáciách Barryho Sonnenfelda v deji prevládal vždy niečím narušený vzťah medzi strýkom Festerom a jeho bratom Gomezom, aktuálne stvárnenie opätovne sústredí svoju pozornosť na detské postavy. A tak to má byť. 60% ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Kupodivu příjemné překvapení, a to jsem čekal skutečně královský průser. Humor byl krásně ironický, černý, srozumitelný jak dětem, tak dospělým, často vícenáznakový. Animace ušla, byť ji nepovažuji za ideální mé původní představě (čekal jsem něco více burtnovského). A samotný scénář, i když nehýří originalitou, skvěle naplňuje co od něj předloha očekává. Takže za mě spokojený palec nahoru, který stále nenašel svou ruku. 75% ()

Blondsky 

všechny recenze uživatele

Addamsova rodina má jeden zásadní problém - nikdo ju vlastně nechtěl. Jistě , historii má vážně bohatou , ať už to byly úspěchy , či převážněji neúspěchy ale to vážně mi nedává důbod , abych byl na film obezřetnější . Hlavní děj tohoto filmu se točí okolo Wednesday , která byla totálně bez emocí, humoru , zápalu a všecho dalšího. Vůbec mě nezajímala a s prominutím mi byla úplně šumák. Pugsley se svým suchým humorem vůbec nenadchne a tak to celé stojí na Gomezovi , který ale i přesto kolik má scén je nejlepší z celého filmu (pokud se vůbec o něčem dobrém dá mluvit). Záporačka jedna z nejhorších , nejnudnějších a nejukradenějších, co jsem v animácích kdy viděl. V co jsem aspoň malilinkato doufal byl záveř, ale po dlouhou dobu se mi nestalo, že by byl konec velké WTF , kde by lidi obrátí svůj postoj, kvůli naprosto klišé hnusné scéně k Addamsovým o 50000 stupňů. Ovšem snímek v Americe válí a dokud to půjde , asi nám budou tvůrcu servírovat jeden výtvor za druhým. Snímek zachraňuje skvělý soundtrack , který to dokázal vytáhnout z hlubin 1 bodu na dost slabých 2/10 ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Obřad rodiny Addamsů se nazývá Mazurka, po živém polském lidovém tanci. (ČSFD)
  • Postavy rodiny jsou přímo inspirovány komiksem Charlese Addamse. (ČSFD)
  • Goméz (Oscar Isaac) v snímke spomína príbuzného menom Zander, ktorý bol čierna ovca rodiny za zlyhanie pri Mazurke. V pôvodných komixoch Chalrlesa Addamsa bol Zander absolventom vysokej školy (čo z neho ale stále robilo čiernu ovcu). (belinko)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno