Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kefallénie je krásný řecký ostrov, kde lidé ctí tradice a váží si života. Píše se však rok 1940 a dokonce i sem se blíží krutá druhá světová válka. A dorazí krátce poté, kdy se Pelagia, dcera místního lékaře, i přes jeho námitky zasnoubí s mladým rybářem, který se záhy přihlásí do armády. V dubnu 1940 vstoupí do městečka Argostoli italská armáda, která si vybuduje tábor na mořském břehu. Doktor Jannis odmítne Correlliho ubytovat ve svém domě, nakonec však ustoupí pod podmínkou, že za jeho ubytování bude dostávat lékařský materiál. Correlli, který bydlí v pokoji Pelagie, se pokouší s dívkou sblížit, ta ho však odmítá. Poprvé dívka na nepřátelství zapomene, když jí Correlli zahraje na mandolínu. Nedokáže však pochopit, jak může hrát a zpívat, když jinde umírají lidé. Correllli se jí snaží vysvětlit, že i ve válce mají lidé právo na malé radosti a vyzná jí lásku. Zpočátku nevraživě přijímaní italští vojáci si po čase získají Řeky svými koncerty na náměstí a dokonce i nevraživost Pelagie ke Correllimu se pomalu a nenápadně mění v lásku. Do téměř idylického období zasáhne Mussoliniho porážka. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Na Mandolínu kapitána Corelliho jsem se nedívala ani tak kvůli Nicolasu Cageovi, jako spíše kvůli Christianu Baleovi. Ovšem sledování filmu mi bylo "zpříjemňováno" neustálými reklamami. Prima Love velmi účinným způsobem nasadila reklamu v délce trvání zhruba 10 minut každých téměř dvacet minut. Asi hodinu jsem vydržela sledovat, ale pak mě tento vysílací "koncept" začal nehorázně uspávat. Alespoň jsem se mohla ze začátku kochat pohledy na polosvlečeného Christiana i na jednu scénku s jeho odhaleným pozadím:) ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Tahle filmová romance má jednu zásadní chybu: slabou postavu Antonia Corelliho. Není to ale tak docela Cageova chyba. Scénář je prostě napsaný tak špatně, že se dá stěží pochopit, proč se Pelagia do takového okupantského hejska zamiluje. --- A tak film zachraňují vedlejší půvaby - krásné prostředí ostrova, zajímavý válečný příběh, a ovšem výborné vedlejší postavy. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Snad první film, ve kterém italská armáda a její "kvality" nejsou k smíchu, několik jímavých scén, věčná otázka "Vypadá míň Cage jako Ital nebo Bale jako Řek?", povedená hra na mandolínu (jediný zapamatováníhodný hudební moment) a konec, který možná fungoval v předloze (nevím, nečetl jsem a nechystám se k tomu), ale na plátně ani trochu. John Madden to zkrátka nezvládl tak jak chtěl a největší válečnou romancí tak zůstává Tornatoreho Malèna. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nestává se mi to příliš často, ani když jsem unavený, ale u filmu "Mandolína kapitána Corelliho" jsem poslední půlhodinu prostě usínal. Jako kdyby se tam už nic nemělo stát, ale vy musíte počkat na to finální setkání, které je prostě nezbytné. Zdlouhavá romantika, která jen málo ukázala hrůzy války, i když v jedné scéně se to povedlo skvěle. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Bože, bože, mala som chuť plakať! Aby ste ma pochopili - dávam tri hviezdičky len pre veľkú toleranciu k americkým filmárom, pretože takto zmrdanú knižnú predlohu som asi ešte nevidela!!! Pôvodný román od geniálneho Louisa de Berniéres patrí u mňa medzi knihami k špičke - a oni toto skvelé dielo vykastrovali, vyžmýkali, poutierali s ním chrontavú podlahu a potom z toho zvyšku natočili hlúpu sentimentálnu love-story!!! Ak je tu niekto, komu sa ten príbeh páčil, nech vie, že toto je len jeho kostra a ak chce vidieť, že za negrécky nevášnivou Penelope Cruz a šarmantnejším, ale príliš sentimentálnym Nicolasom Cageom a nevyužitým Christianom Baleom (a skvelou Irene Papas) sa ukrývajú oveľa zaujímavejšie románové postavy a košatý príbeh plný nielen lásky, ale aj reality, smútku a krvi - nech si radšej prečíta knihu! ()

Galerie (46)

Zajímavosti (7)

  • Nicolas Cage a Penelope Cruz spolu při natáčení prožili románek, který údajně vedl k rozhovoru s jeho tehdejší manželkou Patricií Arquette. (Edgerton)
  • Na to, aby Nicolas Cage zvládol hru na mandolíne, dohliadal anglický skladateľ a dirigent Paul Englishby. Vyjadril sa, že herec je veľmi talentovaný a skutočne na mandolíne vo filme hral. (lemonova)

Související novinky

Michell, Roger Michell

Michell, Roger Michell

19.07.2006

Zatímco miliony fanoušků nepřemožitelného agenta britské tajné služby s kódovým označením 007 čekají na debut Daniela Craiga v roli Jamese Bonda, který se světu představí v listopadu, producenti nové… (více)

Reklama

Reklama