Reklama

Reklama

Jumanji: Vítejte v džungli!

  • USA Jumanji: Welcome to the Jungle (více)
Trailer 2

Když čtveřice školáků objeví starou videoherní konzoli se hrou, o které nikdy předtím neslyšeli - zvanou Jumanji - ocitají se všichni vzápětí v džungli, v níž se hra odehrává, a zcela doslova se stávají postavami, které si pro hru zvolili: z počítačového hráče Spencera se stává odvážný dobrodruh (Dwayne Johnson), náruživý sportovec Fridge přijde (dle svých slov) "o horního půl metru těla" a stane se z něj drobný génius (Kevin Hart), ze všemi oblíbené Bethany se stává profesor ve středním věku (Jack Black) a zamlklá samotářka Martha je proměněna v drsnou bojovnici (Karen Gillan). Společně zjišťují, že Jumanji není hra, kterou si můžete jen tak zahrát - musíte ji přežít. Aby hru pokořili a mohli se vrátit do skutečného světa, musejí se vydat na nejnebezpečnější dobrodružství svého života, objevit, co před 20 lety opustil Alan Parrish a také se naučit sami sebe vnímat zcela odlišně - jinak ve hře uvíznou navěky... (Falcon)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (936)

boshke 

všechny recenze uživatele

I přes pro mne kupodivu positivní, červené hodnocení jsem se novému Jumanji dlouho vyhýbal. Ne že bych měl originál nějak zbožštělý, ale nejsem žádným velkým fanouškem Rocka a kombinace užvaněného Kevina Harta a Jacka Blacka, z nichž snad ani jeden nehrál v jediném kloudném filmu, mi připadala dost smrtící. Když ale padlo rozhodnutí pustit si něco oddechového, dali jsme tomu šanci; a překvapení bylo maximální. Hodně brutálně vtipných scén (líbačka Rocka a Karen, Jack učí Karen flirtovat, Karen flirtuje,...) a celé je to opravdu moc povedené. Jen ten záporák stál celkem za prd, ale ten tam asi stejně nikoho moc nezajímal. Palce nahoru, jsem zvědav na dvojku... 90% ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Tak jo, nečekala jsem to, ale kupodivu to bylo poměrně dobré. Svižné, sem tam zábavné a šlapalo to od začátku do konce. Nepřišlo mi ani, že by se herecky sáhlo špatně, naopak – všichni slušně zahráli, co měli. Jako odpočinková věc, která bez vytáček navazuje navazuje na film z roku 1995, to splňuje, co má. Silné 3*. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Posun od deskovky k videohře a jejím specifikům (postavy vypravěčů, životy) je fajn a převrácení původního konceptu, kdy džungle přicházela za hrdiny a teď oni pronikli do ní taky. A Karen Gillan superfajn. Ale že by mě to nějak extra bavilo nebo mi to dokonce nedejbože přišlo vtipné, to ne. Rockovo hraní spočívá v neustálém sahání si na holou hlavu, Kevin Hart je přímo tragicky nevtipný, Jack Black hrající puberťačku se aspoň snaží. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Popravde nechápem to štedré hodnotenie, veľmi ma to nebavilo. Jumanji z roku 1995 sa mi zdal príbehovo o dosť lepší. Skupina divákov do 15 rokov bude určite nadšená, ale mne tam chýbalo viac humoru. Moc vtipných momentov som tam pre seba nenašiel. Nenašiel som tu ani dosť dobrodružstva, ani trikov, ktoré by ma ohúrili, jednoducho samý priemer od začiatku až do konca. Slabé tri hviezdy, berte ako rodinný priemer. Deti boli spokojné, za mňa kľudne i biedne dve hviezdy. 50%. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Tohle se povedlo. Jak je úvod hodně tuctový a všechny postavy (snad kromě sexy Bethany) jsou vykresleny nenápaditě a nudně, tak pasáž uvnitř hry má velké grády a takřka neustále baví tím, jak cpe nově vytvořené avatary do kontrastu s jejich reálným předobrazem. A tak se stalo, že mi vůbec nevadil ani The Rock, který hraje ještě víc nadneseně než jindy, ani Kevin Hart, který byl ve většině případů fakt vtipný, a samozřejmě ani Jack Black, jenž mi jednak nevadil nikdy a navíc si tu střihá svou snad nejzábavnější roli ever. Tempo je správně nabušené a nehorázně se mi zamlouvalo celkové pojetí vyprávění, které dokonale evokovalo videoherní svět a působilo svěže a nápaditě (postavy roboticky prohlašující své herní repliky, postupné ubírání životů a systém několika levelů s novými překážkami, který nepůsobil vůbec repetitivně, čehož jsem se přitom dost obával). Jasně, občas je to srandovně digitální a špatně sestřihané a humoru by mohlo být ještě víc, ale stejně jsem se prostě výborně bavil a musím ocenit, že Kasdan si hlídá vývoj příběhu i postav a nestrhává to pouze k bezduché adrenalinové jízdě napříč digitálním prostředím (tedy k tomu, co zčásti zabilo Valeriana). Jedno z nejmilejších překvapení letošního roku... ()

Galerie (49)

Zajímavosti (36)

  • Když se Spencer jako Bravestone (Dwayne Johnson) začne v autě ptát: „Kde to má pásy?“, je v dalších záběrech zcela jasně vidět pás jak na straně spolujezdce, tak na straně řidiče. (Matej.Krajci)
  • V předchozím Jumanji (1995) se jednalo o deskovou hru, nyní se jedná o videohru. (griph)

Související novinky

Dwayne Johnson chystá herní návrat

Dwayne Johnson chystá herní návrat

02.02.2022

Ačkoliv na filmovou adaptaci akční hry Doom z roku 2005 s Dwaynem Johnsonem v hlavní roli jen málokdo vzpomíná s láskou, Johnson samotný se herních filmů ale tak úplně nezřekl. Vedle Dooma má na… (více)

Dvojka Jumanji nabírá posily

Dvojka Jumanji nabírá posily

06.01.2019

Dvojka k hitu Jumanji: Vítejte v džungli! s Dwaynem Johnsonem (Rychle a zběsile 5) a Kevinem Hartem (Night School) se pomalu ale jistě řítí a tento týdne jsme se dozvěděli o dvou nových hereckých… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Dwayne Johnson jako lidový hrdina

Dwayne Johnson jako lidový hrdina

11.10.2018

Herec Dwayne „The Rock“ Johnson (Rampage Ničitelé, Pobřežní hlídka) si zopakuje spolupráci s režisérem Jumanji: Vítejte v džungli! Jakem Kasdanem (Zkažená úča), aby společně natočili příběh… (více)

Reklama

Reklama