Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1969. Dr. Malcolm Sayer skúma v newyorskej nemocnici skupinu pacientov, ktorí v dôsledku prekonanej encefalitídy boli po desiatky rokov v katastrofálnom stave. Zrealizované testy ho presvedčia, že títo pacienti žijú svojím vnútorným životom. Sayer získa povolenie riaditeľa nemocnice Kaufmana na experimentálnu liečbu drogou L-DOPA, ktorá úspešne pomohla ľuďom trpiacim Parkinsonovou chorobou. So súhlasom pacientovej matky vyskúša drogu na Leonardovi Loweovi a podarí sa mu u neho obnoviť schopnosť hovoriť a pohybovať sa. Všetci sa pacienti preberú k životu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Výborní Williams a De Niro, o ktorom som presvedčený, že by zahral aj slnečnicu trepotajúcu sa vo vetre ak by bolo treba:) Verím, že príbeh vychádzal z reálnych skutočností, no vo filmovej podobe bolo niekedy príliš pátosu a silených emócií a najmä- celá problematika bola značne zjednodušená (napr. pacientom sa podá liek a oni zázračne za chvílu "ožijú"). Prvá hodinka bola fantastická, no potom zrazu dej skĺzol do zbytočných scén, ktoré má tak rada Akadémia. Našťastie posledná vyše polhodinka vracia všetko do normálu...škoda, potenciál ostal nie úplne využitý, napriek tomu výborná dráma. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nádherný, opravdu přenádherný film o jednom malém zázraku. Film o lékaři, který se snažil uprostřed nehybných těl nalézt ducha člověka. Když se mu to po mnoha pokusech začne dařit, pomalu začne vyvstávat otázka zda je to tak dobře. Zda po létech klidu a zapomnění je pro pacienty procitnutí do akruální reality skutečně to nejlepší? Williams a hlavně De Niro si tu dali řekl bych až oskarové role a hlavně De Niro tu v roli katatonického pacienta upoutaného na kolečkový vozík doslova exceluje! Film je navíc natočen podle skutečné události, což mu výrazně přidává na věrohodnosti. A samozřejmě stejně jako všechny i mne potěšila účast za kamerou M. Ondříčka při natáčení tohoto skvostu. A abych byl spravedlivý, musím i vysoce hodnotit skvělý cz dabing v podání Pavla Soukupa a Oldřicha Vlacha, kteří propůjčili své hlasy dvěma hlavním hrdinům. Tento film rozhodně doporučuji vidět! * * * * * ()

Reklama

Ducharme 

všechny recenze uživatele

It's a fucking miracle. To tenhle film opravdu je. Dvě hodiny, které utekly ani nevím jak a pak se dostavil pocit nepochopitelného prázdna. Ta myšlenka mrhání životem, zabřednutí do všednosti a stereotypu, nesmyslného strachu ze zklamání... Žijeme, nebo stále jen čekáme na někoho, kdo by nás probudil?? ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $31miliónovTržby USA $52,096,475Tržby Celosvetovo $52,096,475║ Citovo veľmi silná dráma o ľudských osudoch a úskaliach. Robert De Niro a Robin Williams svoje postavy bravúrne ovládli a vďaka prejavu ponúkajú skoro rovnako silnú drámu ako bol Prelet nad kukučím hniezdom. A netreba zabudnúť ani na kameramana Miroslava Ondříčeka, ten sa predviedol v skvelej forme. /85%/ ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Robert De Niro a Robin Williams v krásném snímku o síle lidského ducha a mysli. Herectví obou pánů se zde dotýká dokonalosti a tolik silných scén v jednom filmu - tomu se říká slast pro milovníky dramat. V českém dabingu mluví Roberta De Nira Oldřich Vlach a Robina Williamse Pavel Soukup. Jeden by si řekl, že by si měli role prohodit, ale ono to tady skutečně funguje. A to tak, že na výbornou. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (20)

Související novinky

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

19.12.2018

Penny Marshall, režisérka filmů Velký, Čas probuzení nebo třeba Velké vítězství, zemřela ve věku 75 let. Americká producentka a režisérka byla sestrou rovněž zesnulého Garryho Marshalla (Pretty Woman… (více)

Reklama

Reklama