Reklama

Reklama

Poslední akční hrdina

  • USA Last Action Hero (více)
Trailer

Obsahy(1)

Chlapec Danny Madigasn je velký filmový fanoušek a jeho nejoblíbenější postavou z plátna je akční hrdina Jack Slater, kterého hraje Arnold Schwarzenegger. Jednoho dne dostane od svého nejlepšího přítele, starého promítače z kina Nicka kouzelnou vstupenku na nový Slaterův film. Kouzlo začne okamžitě působit: Danny je transportován přímo do děje filmu, do Slaterova světa, kde neplatí pozemská pravidla a zákony a dobro vždy zvítězí nad zlem. Jenže jeden ze Slaterových nepřátel, padouch Benedict, ukradne Dannymu vstupenku a dostane se do skutečného světa. Tady chce zavraždit Arnolda Schwarzeneggera, aby tak konečně dostal Slatera. Slater s Dannym se musejí dostat do reálného světa za ním a pokusit se mu zabránit v jeho plánech… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (451)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Dosť podivný guláš o jednom splnenom chlapčenskom sne. No uznajte, kedby váš obľubený filmový hrdina vystúpil s plátna a vy by ste boli jeho najlepśí priteľia a sprevádzali o dnešnou dobou. Nápad výborný. Film priemer, pričom je to viac komédia, čo jak McTiernanovi tak Schwarcovi moc nejde. Ale aobsahuje pár podarenúch scén. Pri plagáte z Terminárora 2, kde bol na obrázku Stallone som vážne nemohol. Silné, tri. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Toto bych doporučil každému, kdo se ještě dívá na akční film a říká, že je to nesmysl (hl.hrdina běží a nikdo se do něj netrefí, přesně na sekundu se zachrání, zranění mu nedělají problém apod.) Super oddychovka s hláškujícím Arniem a skvěle padnutými typickými akčními scénami. Lehké parodování a spousta mini cameo roliček. 3,5* ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Arnold u zpovědi. Kdo čeká čistokrevnou parodii bude zklamán a možná i neprávem tenhle film odsoudí. Humor, který se sice vysmívá všem klišé akčního filmu, ale zároveň podle nich naprosto přesně funguje. Balanc mezi parodií a vážně míněným se sice nepovedlo úplně vyvážit, příliš chtěného humoru a snahy zaměřit se na filmový svět obecně je spíš na škodu. Navíc tu Arnold vlastně docela schizofrenně paroduje sám sebe. Přesto podle mě trochu nedoceněný kousek. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $85miliónovTržby USA $50,016,394Tržby Celosvetovo $137,298,489║ Perfektný úlet na akčné filmy, nikdy nepochopím prečo je tak tento film opovrhovaný, po celý čas sa jedná a zbesilú jazdu plnú akčných "parodovaných" vychytáviek, spomienok na mnohé filmové postavy, a to všetko zabalené vo výbornej réžii Johna McTiernana. Arnold sa do takejto úlohy hodí ako niekto iný a je vidieť že si ju užíva, brať tento film vážne môže len klasický filmový konzument čo nemá vôbec pojem o filmových žánroch a už podľa názvu musí byť jasné o čo išlo tvorcom. Tento film je u mňa zárukou výsostnej zábavy na účet sebaparodovania, skvelý počin a pocta akčným filmom:)) nech žije Arnold Budweisser!!! /90%/ ()

woody 

všechny recenze uživatele

Už jsem to viděl 20x a musím říct že je to výborný film na klišé akčních filmů ale není to parodie.Chvílemi to ovšem ztrácí dech ale režie Johna McTiernana to zachrání.Také by se tu mohla hrát hra najdi si svou hvězdu a její roli.Já našel:Tina Turner(starostka), F.Murray "ten co zabil Mozarta" Abraham, Van Damme, Belushi, Robert Patrick, Sharon Stone, Quinn, McKellen(smrt z Bergmanovi Sedmé pečeti) a Arnolda Schwarzeneggera. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (40)

  • Poslední akční hrdina je první film ve zvukovém systému SDDS (Sony Dynamic Digital Sound). (Ai.ma)

Související novinky

Zemřela Tina Turner

Zemřela Tina Turner

24.05.2023

Přichází smutné zprávy pro svět filmu a zejména hudby. Ve středu 24. května ve svém domě ve švýcarském Kusnachtu zemřela ve věku třiaosmdesáti let legendární americká zpěvačka a příležitostná herečka… (více)

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama