Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na úsvite tretej svetovej vojny, sa študenti strednej školy na stredozápade USA formujú do partizánskych oddielov, aby opätovali útok sovietskej armáde. (sliver)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nejedná se o akční film, který by něco v žánru měnil, nejedná se o film, který mění vaše přesvědčení, ale přesto je to celkem dobrá zábava, která se nesnaží pouze o to vás pobavit, ale trochu i o to, abyste o filmu přemýšleli. To považuji za poměrně významný přínos filmu, který ale jinak ničím zásadně nevybočuje. Snaží se alespoň trochu přemýšlet. Toho vlastenectví je ve snímku "Rudý úsvit" ale přece jen dost. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Logiku by v tom člověk hledal marně (ta banda kašparů by byla v hajzlu po půl minutě boje), ale pokud od toho člověk odhlédne, tak je to drsný a zajímavý válečný film se skvělým scénářem. Jenom jsem měl celou dobu pocit, že se tady plýtvalo potenciálem jako snad ještě nikde jinde. Strašná škoda, protože tohle mohla být špička. 70% ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se nadá upřít ztřeštěný nápad o obsazení USA sovětskými vojsky, ale čekal bych akční béčko, které tuto zápletku perfektně prodá. Film mi vůbec nesedl, postavy nemají koule a vesměs ani akce nemá čím překvapit. Kulisy vypadají vyloženě tragicky a pár kusů vojenské techniky v bitvách působí směšně. Tohle jsem vyloženě protrpěl.......3/10 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Sovietsky Zväz trpí najväčšou neúrodou pšenice za posledných päťdesiat päť rokov. Občianske nepokoje v Poľsku vyprovokovali intervenciu vojsk varšavskej zmluvy. Počet kubánskych a nikaragujských vojakov presiahol pol miolóna. Štáty Honduras a Salvador prestali existovať. Strana zelených ovládla nemecký parlament. Požaduje stiahnutie nukleárnych zbraní z územia Európy. V Mexiku vypukla revolúcia. NATO sa rozpadlo. Spojené štáty americké zostali osamotené. Túto napätú geopolitickú situáciu využil Sovietsky Zväz na vojenskú inváziu do USA. Na Američanov udrela "Červená smršť". V USA nastal "Červený úsvit". *** ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Přihmouřila jsem obě oči, abych tomu dala alespoň 2 hvězdy s ohledem na to, že to je dost starý film. Na druhou stranu si myslím, že sračka to musela být i tenkrát. Opět jsem si jen tak našla pár filmů natočené přibližně ten rok, které jsou super i po tolika letech, takže zas tak na to stáří se film vymlouvat nemůže. Jinak když se vrátím k samotném filmu, tak to byl jeden velký nesmysl. Probíhá tam jakási invaze vojáků...na jednu stranu se parta studentů hrozně skrývá a na druhou stranu se jde bez problému projít po městě a ještě navštívit tatíka v nějakém zajateckém táboře. Ale hlavně zahrát na citečky...což byl nejspíš hlavní cíl tohoto filmu, který mě tedy naprosto minul, protože mě bylo úplně u pr...., kdo tam zkape. Jediný plus....Johny a Baby a jejich první setkání. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (30)

  • Herci podstúpili intenzívny 8-týždňový vojenský výcvik, než začali na filme pracovať. (matt6)
  • Pôvodný názov scenára bol "Ten Soldiers" (10 vojakov). (matt6)

Související novinky

Ruská invaze v bourneovském stylu?

Ruská invaze v bourneovském stylu?

21.06.2009

Vše tomu nasvědčuje. Scenárista Tony Gilroy byl přizván studiem MGM, aby napsal finální verzi předělávky Rudého úsvitu. Původní film režiséra Johna Miliuse vyprávěl o partizánském boji skupiny… (více)

Mise pro dva válečné týmy

Mise pro dva válečné týmy

11.07.2008

Američané budou opět zachraňovat svět. Nebo alespoň americkou demokracii. Máme zprávy o remaku téměř zapomenuté pravičácké klasiky Red Dawn a Tarantinových Inglorious Bastards. Oba filmy jsou na… (více)

Reklama

Reklama