Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na úsvite tretej svetovej vojny, sa študenti strednej školy na stredozápade USA formujú do partizánskych oddielov, aby opätovali útok sovietskej armáde. (sliver)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

tom88 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý a ojedinelý námet. Tento film som videl ešte ako malý na VHS mnoho krát, no po rokoch som pozabudol a teraz som z toho potešený takisto, ako pred rokmi, akurát že rozumiem viacej veciam. Režijne to nie je žiaden zázrak, ale je tu množstvo pamätnejších scén a množstvo akcie. Je to trocha nereálne, predsa len to s tými školákmi vracajúcimi úder prehnali. Scéna s výsadkármi na začiatku je zimomriavková, takisto zopár ďalších scén počas filmu. Červený úsvit stojí za povšimnutie, aj keď je to tak trocha béčko, no zahrali si tu aj také mená ako Ch. Sheen či P. Swayze, vďaka ktorím je film príťažlivejší. Kamera a strih nevyniká, ale je tu dobrá hudba a piesne. P.S. V tomto filme som prvý krát ako malý započul krásnu ruskú hymnu. 70% ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Film, který má naprosto parádní začátek, prostě jen tak jdete do práce nebo do školy, najednou se na zem snese hromada parašutistů se samopaly a začnou bez milosti popravovat všechno živé, v tom lepším případě je odvedou do výchovných táborů. A nejedná se o žádné menší břídily než Rusy a Kubánce. Potenciál filmu, který velmi slibně začal, tak rychle opadl a pak už bohužel zase jen padal a padal. Skupina přeživších utečenců vytvoří v lesích partyzánskou skupinu odhodlanou za každou cenu vybojovat svoji svobodu zpět. Téma není špatné, ale postupně se děj přestane rozvíjet a zamrzne na mrtvém bodě, což ho sráží hodně dolů. Je to škoda, protože děj měl ještě potenciál se posunout dál. Za zmínku stojí i fakt, že se zde potkají ještě před natáčením Hříšného tance Patrick Swayze s Jennifer Grey. ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se nadá upřít ztřeštěný nápad o obsazení USA sovětskými vojsky, ale čekal bych akční béčko, které tuto zápletku perfektně prodá. Film mi vůbec nesedl, postavy nemají koule a vesměs ani akce nemá čím překvapit. Kulisy vypadají vyloženě tragicky a pár kusů vojenské techniky v bitvách působí směšně. Tohle jsem vyloženě protrpěl.......3/10 ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Ještě dříve, než studenti v Calumetu pochopí, že začala válka, umírají při útoku parašutistů z SSSR. Šest jich však unikne do divočiny, a protože se nechtějí smířit s okupací své země, obsazené jednotkami Sovětského svazu a Kuby, stávají se z nich partyzáni. Čeká je však krutá zima, na kterou sice nejsou připraveni, ale nemají jinou možnost než ji přečkat v divočině. pustí se do boje, a přestože protivníka překvapí, mají první ztráty. Okupační jednotky proti nim podniknou rozsáhlou akci, ale nejvíc problémů skupině způsobí zrádci, o nichž nikdo nevěděl. Když jsem viděl v tomhle údajně znepokojivém filmu pobíhajícího Swayzeho s větvičkou za vojenskou helmou, nešlo se nesmát. Tak nezvládnutý film jsem hodně dlouho neviděl. Z původně provokativního filmu se vyloupla skvělá fraška. 0% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Není to až tak pitomé, jak by se mohlo po přečtení zdejšího obsahu či textu na DVD zdát. Samozřejmě je od začátku do konce jasné, kdo jsou ti hodní a kdo ti zlí, a zároveň je občas vidět, že produkce nesehnala tolik peněz, kolik by film zrovna potřeboval. Akční scény jsou ale natočené velmi zručně a tu a tam se dokonce stane něco překvapivého, tak proč ne. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (30)

  • Film bol zapísaný do Guinnesovej knihy rekordov za dovtedy najviac násilných činov. V priemere sa vo filme nachádza 134 násilných činov za hodinu alebo 2.23 násilnosti za minútu. (matt6)
  • Pri natáčaní scény s inváziou parašutistov boli piati parašutisti, prezlečený za ruských vojakov, odviati vetrom o viac ako míľu ďalej od miesta dopadu. (matt6)

Související novinky

Ruská invaze v bourneovském stylu?

Ruská invaze v bourneovském stylu?

21.06.2009

Vše tomu nasvědčuje. Scenárista Tony Gilroy byl přizván studiem MGM, aby napsal finální verzi předělávky Rudého úsvitu. Původní film režiséra Johna Miliuse vyprávěl o partizánském boji skupiny… (více)

Mise pro dva válečné týmy

Mise pro dva válečné týmy

11.07.2008

Američané budou opět zachraňovat svět. Nebo alespoň americkou demokracii. Máme zprávy o remaku téměř zapomenuté pravičácké klasiky Red Dawn a Tarantinových Inglorious Bastards. Oba filmy jsou na… (více)

Reklama

Reklama