Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na úsvite tretej svetovej vojny, sa študenti strednej školy na stredozápade USA formujú do partizánskych oddielov, aby opätovali útok sovietskej armáde. (sliver)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

malylada 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se nadá upřít ztřeštěný nápad o obsazení USA sovětskými vojsky, ale čekal bych akční béčko, které tuto zápletku perfektně prodá. Film mi vůbec nesedl, postavy nemají koule a vesměs ani akce nemá čím překvapit. Kulisy vypadají vyloženě tragicky a pár kusů vojenské techniky v bitvách působí směšně. Tohle jsem vyloženě protrpěl.......3/10 ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrý akční film, kterej má tak neuvěřitelnou začáteční scšnu že mě totálně odzbrojila. Seskok Rusů byl fakt geniální. Film poté vyprávý o skupině partyzánských dětí. Moc se mi líbilo herecké obsazení, v čele se Swayzem a Howellem. Atmosféra toho rozpadu byla taky dobrá, jediné co mi vadilo byla občasná nuda a konec mi nějak nešel po chuti. Nicméně jako jednorázová zábava to bylo vynikající. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Není to až tak pitomé, jak by se mohlo po přečtení zdejšího obsahu či textu na DVD zdát. Samozřejmě je od začátku do konce jasné, kdo jsou ti hodní a kdo ti zlí, a zároveň je občas vidět, že produkce nesehnala tolik peněz, kolik by film zrovna potřeboval. Akční scény jsou ale natočené velmi zručně a tu a tam se dokonce stane něco překvapivého, tak proč ne. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Film, který bych si asi přál vidět jako puberťák. Propaganda mi nepřišla zase tak hrozná, jako některým zde. Na ruské straně nejmodernější ruská vojenská technika (nebo její filmové makety). Jediné, co prudí (ale to je tradice), že dobrý hrdina pokosí 60 ranným samopalem 120 nepřátel, ale druhá strana při střelbě ze všech, i těžkých zbraní, sem tam někoho škrábne.... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Chybělo tak málo. Stačilo jen zamakat na detailech, hovnocucem odstranit hromady patriotismu a byla by to jedna z nejlepších crazy komedií osmdesátých let. Jenže komunistický útok na pacifistické USA je, bohužel, míněn naprosto vážně, stejně jako parta študáků neomylně zasahujících cíle z neznámé techniky. Nemohu dát odpad, protože na to jsem se moc nasmál, ale stejně mám pocit, že hodně nadhodnocuji. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (30)

  • Herci podstúpili intenzívny 8-týždňový vojenský výcvik, než začali na filme pracovať. (matt6)
  • Při natáčení si Patrick Swayze a Jennifer Grey absolutně nesedli. Později však vytvořili nezapomenutelný pár ve snímku Hříšný tanec (1987). (Redyx111)
  • Obrázok Džingischána v triede školy na začiatku filmu je karikatúra režiséra tohto filmu Johna Miliusa. (matt6)

Související novinky

Ruská invaze v bourneovském stylu?

Ruská invaze v bourneovském stylu?

21.06.2009

Vše tomu nasvědčuje. Scenárista Tony Gilroy byl přizván studiem MGM, aby napsal finální verzi předělávky Rudého úsvitu. Původní film režiséra Johna Miliuse vyprávěl o partizánském boji skupiny… (více)

Mise pro dva válečné týmy

Mise pro dva válečné týmy

11.07.2008

Američané budou opět zachraňovat svět. Nebo alespoň americkou demokracii. Máme zprávy o remaku téměř zapomenuté pravičácké klasiky Red Dawn a Tarantinových Inglorious Bastards. Oba filmy jsou na… (více)

Reklama

Reklama