Reklama

Reklama

Dětská hra

  • USA Child's Play (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Andy dostane k narozeninám úžasnou hračku, která překračuje všechny představy a fantazie. Nejnovější výkřik technologií, funkcemi a možnostmi nabušená panenka, která umí cokoliv. Už to není jenom hračka, je to ten nejlepší kamarád. Je roztomilá jako obrázek a dětem přináší jenom nadšení a štěstí. Andymu a jeho mamince ale přinese jeho nová panenka ještě něco navíc... hrůzu, děs a strach o život. Nikdo totiž netuší, že tahle panenka je zlá jako všechna pekla světa, že dokáže zabíjet, že vraždí moc ráda a navíc s vynalézavostí těch největších psychopatů. Andy i jeho máma Chuckyho opravdovou podstatu brzy poznají, pomoci se ale nedočkají. Takovéhle pravdě totiž nikdo nevěří. A pokud uvěří, tak nepřežije, aby ji mohl potvrdit. Jako třeba soused, jehož záhadně přejela vlastní sekačka na trávu... Dobrou noc, Andy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (231)

oLí 

všechny recenze uživatele

Zbytečný pokus, který však jednou přijít musel. Dnešní mládež to dle mého v drtivé většině neosloví a nevím, co jsme si z toho měli odnést my starší, kteří v dětství vídali toho pravého Chuckyho po setmění i v zásobníku na prací prášek máminy pračky. Nijak víc to rozebírat nechci a napíšu jen, že kdo se těší, až tento remake po dokoukání odstřelí a poplive, toho samotný film nemá sílu přimět změnit názor. Ale kdo od toho příliš nečekal (jako já) a zkusil s filmem spolupracovat, úplně blbou náladu z něho mít rozhodně nebude, protože zas taková katastrofa to fakt není. Za mě čistých 5/10 a snad poprvé jsem z kina odcházel zdešen hrůzou, to když při závěrečných titulcích začal Mark Hamill zpívat:) Nejspíš si to celé hodně užil. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Roztomilé volné pokračování roztomilých příběhů o Chuckym. Hraje se už trochu jiný level - Buddi/Chucky není vlastně pravý Chucky, jeho temné já není převtělený zabiják nýbrž pomsta ponižovaného vietnamského nádeníka, nicméně šlape to a funguje celkem dobře. Nemůžu si však pomoct od pocitu mírného zklamání, že z námětu by se bývalo dalo lehce vytlouct ještě mnohem víc zábavné řezničiny, ale i tak je ve filmu několik milých momentů. Třeba obličejový skalp na melounu, krutý konec tlustého zpoceného perverta ve sklepě, vražední medvídci s červenýma očičkama, no vrcholem pro mě byla jistá scéna z nákupního střediska v den zahájení prodeje Buddiho 2: Natěšený, štěstím zářící dětský holčičí obličejík zbožně koukající na potácejícího se reklamního panáka, kterému se ovšem záhy dostane ledové sprchy v podobě teplé tepenné krve z panákovy krkavice. Kouzelný gag. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Kdysi perverzní a mimicky dokonalá panenka dostala robotický design, kdoví proč se pojmenovala Chucky a přišla si postěžovat, že její značka už v roce 2019 tolik (do kin) netáhne. A stalo se, že Buddi/Chucky vypadá o sto procent hůře než jeho sedminásobní předchůdci, dokonce i televizní verze mu výtvarně a animačně dávají na frak. Ano, nový Chucky vypadá dementně a vůbec nebudí respekt. Určitě tohle "vzkříšení" nelze označit za remake, jak se mu často přisuzuje, styčných bodů má zanedbatelné minimum a celkově film nijak významně svůj originál a scény z něj (otrocky) nekopíruje. Chucky se dostává k novému majiteli, je jím už panenkám na hraní odrostlý klučina, co má atraktivní mámu, čímž se nabízela možnost, že Aubrey Plaza skončí s Chuckym ve víru milostných hrátek, kdyby ovšem tvůrci neměli obavu z kauzy harašení, která by případně zvedla vlnu nevole, načež panenku raději moc nepolidštili a vybavili ji ryze psychopatickým manévrováním. A to je na filmu ta nejzábavněji a nejzručněji vyvedená část, jelikož mordy jsou krvavěji vyvedené, protkané černým humorem. Takže když je kamarád Andy v úzkých, vždy ho podrží Chucky, který ho nejdříve zbaví nepřizpůsobivých rodinných příslušníků, zaskočí si i za postarší černošskou sousedkou, aby jí dal lekci z automobilové jízdy, a když zbude čas na velký finální třesk, tak poškádlí i nakupující v obchodě s elektronikou. Nejhůře stravitelným byl nápad, že (robotická) panenka sériové výroby je technologickým výkřikem, po kterém šílí davy. Působilo to značně nevěrohodně, už jen to, jak neatraktivně tento produkt vyhlížel. A k tomu se přidal vážně míněný scenáristický tah, že jejímu kouzlu podlehnou i teenageři. Tuhle nepřístojnost film dohání solidním spádem, invenční ráz má také své zastoupení a Gabriel Bateman a spol. z toho vycházejí vesměs pozitivně. Od verze, co jde do kin, jsem ale přece jen čekal vytříbenější stylové uchopení a progresivnější režii. Lars Klevberg a spol. Chuckyho pokolení uchopili poněkud svérázně a to se promítlo na rozhořčených recenzích i nízkých tržbách. V úvahu však připadá především (s)prostá možnost, že Chucky co měl, to už krvavě (ode)vzdal v jiných filmech. 8/10 ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Reboot Dětské hry se rozhodl vsadit na klasicky béčkové pojetí. Situační humor a bizarní způsoby vraždění, při nichž sice lítají střeva a cáká krev, ale vlastně nevíte, jestli si zakrýt oči, nebo se smát. Podstata Dětské hry, tedy hlavní postavy, jsou aktualizovány tak, aby dávaly větší smysl současnému divákovi, a to i tomu náctiletému. Od novinky Larse Klevberga nečekejte žádnou velkou filmařinu. ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší hororový expert se domnívám, že Lars Klevberg neměl sebemenší ponětí o tom, co vlastně točí. Režisér očividně tvoří bez jasného autorského záměru, kdy pouze zmatečně přeskakuje mezi jednotlivými filmovými žánry, abychom ve výsledku dostali zcela nefunkční slepenec. Obdobným způsobem bylo patrně naloženo i se scénářem, který je spíše skládankou různých kousků vzájemně k sobě sešitých bez jakékoliv vnitřní koherence. Každý opravdový fanoušek hororu bude u Child's Play pouze ztrácet čas a já tak snímku uděluji naprosto zasloužený odpad. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • V jednom okamžiku je aktivováno policejní auto s hračkami a říká: „Mrtví nebo živí, jdete se mnou.“ Je to zřejmý odkaz na film Robocop (1987), který také vydal Orion Pictures. (Lajty)
  • V celém filmu jsou velmi zřejmé pojítka k filmu ET: Mimozemšťan (1982). Chucky má zářící prst, díky kterému věci fungují. Ve většině filmu nosí Andy (Gabriel Bateman) jasně červenou mikinu. Chucky se učí, jak dělat věci ze sledování televize, stejně jako ET. (Lajty)
  • Film okrem iného odkazuje aj na Star Wars. Hračku Chuckyho v origináli dabuje Mark Hamill, ktorý stvárnil v legendárnej vesmírnej ságe postavu Luka Skywalkera. V jednej scéne sa Chucky pýta Andyho na meno, ktorým by ho chcel volať, a ten mu odpovie: "Han Solo," čo je ďalšia veľmi známa a dôležitá postava zo sveta Star Wars. (tXtX)

Reklama

Reklama