Reklama

Reklama

Miluji tě modře

  • Slovensko Miluji tě modře (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sympatický malíř a kunsthistorik, doktor David Bárta, se blíží Kristovým létům. Jeho život by už měl mít „ustálenou" podobu a pevné obrysy. Opak je pravdou. Právě teď prožívá Bárta docela smolné období. Dostane výpověď z Národní galerie, žije stále pod jednou střechou s matkou, posedlou jógou, nemá žádnou přítelkyni a nedaří se mu ani skvělý výtvarný projekt, který realizuje se svým bonvivánským otcem. A najednou je tu zlom! Ve výloze luxusního pražského klenotnictví objeví Bárta dívku Terezu, krásnou aranžérku - tajemnou, cudnou i vášnivou, prostě nevyzpytatelnou. Přitahuje ho nebývalou silou a jeho staromládenecký život je naráz vzhůru nohama. Tereza je dívka jeho snů – ale je tu ještě „ten" třetí – přítel Terezy, artista Igor, rapl a žárlivec, který nedokáže pochopit, že lásku si nelze udržet ostřím nože. Vztah Terezy a Igora pomalu končí, i když se to neobejde bez bouřlivých a citově vypjatých scén. Na Davidovi je, zda dokáže ustát všechny karamboly rozchodu Terezy s Igorem a zda si dokáže získat Terezinu přízeň... Není to lehké, protože Tereza jednoho dne záhadně zmizí... (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (130)

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Na film jsem se podíval jen proto, že jsem byl zvědavý, co tak hnulo bubun žlučí. Teď již to vím:-) Vůbec nechápu, proč si čeští tvůrci neustále stěžují na nedostatek financí, když se pak peníze investují do takových sraček. Scénář byl příšerný, herecké výkony a režie s ním držely basu, dialogy se pohybovaly na úzké škále hloupé- dementní a já jsem nevěřil vlastním smyslům. Snad se nebude točit nový film pokaždé, když si budou potřebovat Baileys a Bohemia udělat reklamu a když si bude několik modelín potřebovat provětrat své křemíkem "vylepšené" přednosti. Naprostá příšernost a dno toho, co jsem dnes viděl (a že to byl děsivý den...). ()

bubun odpad!

všechny recenze uživatele

No tyvole... Lituji, že jsem si během filmu nedělala poznámky, protože podruhý to fakt vidět nechci. Za všechny ultrapříšerný dialogy (a že jich tam je!) cituji tedy pouze ten postkoitální úplně na konci, kdy z Nesvačilový sleze onen velmi nesympatický hrdina : "Ty seš ale překvapivě talentovanej žák. A taky žádostivej." Mlask. "Dneska nepřestanem ... /hraně funí/..... dokud nedostanu jedničku." Jedním ze sponzorů musí být likér Baileys, protože ho tady všichni nadšeně konzumují. Já jsem za posledních dvacet let neviděla nikoho, kdo by to dobrovolně pil a bylo mu víc než dvanáct let. "Terezo... já tě miluju." Tereza rychle položí svůj prst na jeho ústa: "pst!" Tenhle paskvil má na svědomí nějakej magor. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Kurňa asi se taky stanu uměleckým fotografem a budu fotit akty. Jo děvčata tu byla fajná, dobře stavěná, jen škoda, že ten příběh už nebyl tak skvělý. Místy neskutečná nuda a opruz, ale našlo by se tu i několik zajímavých momentů. Já osobně bych však zas až tolik dvojici Václav Jílek a Denisa Nesvačilová nehanil – hráli to, co jim dovolovaly jejich možnosti a zas tak katastrofální výkony nepodali. Nicméně se mi potvrdilo, že většina českých filmů (hlavně těch z poslední doby) je na podprůměrné úrovni. Zlaté československé kousky… ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Umělci z Prahy museli být nadšení. Šmídmajer si zase nasadil klapky na oči a s naivitou sobě vlastní se podepsal pod film, který přihřívá polívčičku jejich nejotravnějším stereotypům. Vykreslil je totiž jako stádo dementních alkoholiků obklopených výhradně svlečenými ženami. Obstála pouze Irglová, bohužel se tam vůbec nehodí. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Pokud jde skutečně o scénář pana Papouška, pak buď někdo zasahoval do jeho zpracování (což si myslím), aby bylo aktuální nebo totálně selhala režie, což je taky možné. Na Nesvačilovou se dobře dívá, ale celý film neutáhne. Taková Medvecká zahraje cokoli a věříte jí to, ale má, bohužel, málo prostoru. Každopádně jsem vůbec nevěřil rozhovorům a zvratům. Bylo to dost divné. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Film obsahuje potitulkové scény. (Duoscop)
  • Název zasílaného souboru v kinodistribuci zůstal „JEDNIM-SLOVEM_FTR“ a odkazuje na původní název filmu. (Peklop)
  • Původní název scénáře "Jedním slovem tě miluji modře" byl zkrácen z toho důvodu, že vtip v názvu ukrytý údajně nikdo nechápal. (Zdroj: Miloslav Šmídmajer) (dwbmb)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno