Reklama

Reklama

Miluji tě modře

  • Slovensko Miluji tě modře (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sympatický malíř a kunsthistorik, doktor David Bárta, se blíží Kristovým létům. Jeho život by už měl mít „ustálenou" podobu a pevné obrysy. Opak je pravdou. Právě teď prožívá Bárta docela smolné období. Dostane výpověď z Národní galerie, žije stále pod jednou střechou s matkou, posedlou jógou, nemá žádnou přítelkyni a nedaří se mu ani skvělý výtvarný projekt, který realizuje se svým bonvivánským otcem. A najednou je tu zlom! Ve výloze luxusního pražského klenotnictví objeví Bárta dívku Terezu, krásnou aranžérku - tajemnou, cudnou i vášnivou, prostě nevyzpytatelnou. Přitahuje ho nebývalou silou a jeho staromládenecký život je naráz vzhůru nohama. Tereza je dívka jeho snů – ale je tu ještě „ten" třetí – přítel Terezy, artista Igor, rapl a žárlivec, který nedokáže pochopit, že lásku si nelze udržet ostřím nože. Vztah Terezy a Igora pomalu končí, i když se to neobejde bez bouřlivých a citově vypjatých scén. Na Davidovi je, zda dokáže ustát všechny karamboly rozchodu Terezy s Igorem a zda si dokáže získat Terezinu přízeň... Není to lehké, protože Tereza jednoho dne záhadně zmizí... (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (130)

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Na film jsem se podíval jen proto, že jsem byl zvědavý, co tak hnulo bubun žlučí. Teď již to vím:-) Vůbec nechápu, proč si čeští tvůrci neustále stěžují na nedostatek financí, když se pak peníze investují do takových sraček. Scénář byl příšerný, herecké výkony a režie s ním držely basu, dialogy se pohybovaly na úzké škále hloupé- dementní a já jsem nevěřil vlastním smyslům. Snad se nebude točit nový film pokaždé, když si budou potřebovat Baileys a Bohemia udělat reklamu a když si bude několik modelín potřebovat provětrat své křemíkem "vylepšené" přednosti. Naprostá příšernost a dno toho, co jsem dnes viděl (a že to byl děsivý den...). ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl napsat, o čem film je, tak vlastně o ničem. Nepamatuji si, zda jsem viděl nudnější romantický příběh s tak plochým dějem jako prkno na krájení. Už na začátku a vlastně v průběhu filmu jsem si říkal, zda přehlídka pornstars, hostesek, modelek je schválně filmem provázena, aby trošku film upoutal mužské publikum a nebo jsou tvůrci perverzní. Celá zápletka, jestli se tomu dá takto říkat, je otravná, plná zbytečných a utahaně nudných scén, při kterých se zasmějete snad ve dvou případech. Herci, neherci se utápějí v dialozích jako z ordinace a kromě hlavního hrdiny to bylo místy k nevydržení. Čím více se blížil závěr, tím se schylovalo k tomu nejhoršímu a chybělo málo k horšímu hodnocení. Také bych si moc přál, aby se tvůrci vyhnuli okatým reklamám, jako například na Mazdu, Bohemia chips a Žižkovskou věž. Je to trapné !!!!!.......3/10 ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Pokud by jsme se bavili o malé neškodné televizní romantice na nedělní odpoledne, tak určitě proč ne? Dějová linka potěší dámskou část publika a hádám že ani tu mužskou vyloženě neurazí. Ač kýč jak zahradní trpaslík, tak i já jsem v ní našel něco co mne upoutalo....možná ta Národní galerie...fakt nevím. Ale pokud se budeme k této romantické komedii chovat jako k seriózně myšlenému celovečernímu filmu, tak to je potom jiný obraz. Řekněte mi upřímně, kdo si může dovolit přiklepnout hlavní roli borci, který je přirozený asi jako plejtvák obrovský v pokojovém akvárku. A vůbec všechno, prostě jak už jsem psal, působí to strašně televizně. S tímto projektem si chtělo dát trochu víc práce a výsledkem nemusel být špatný rom-com, ale takhle - ODFLÁKLÉ-!!!! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Probudím se včera bylo na tuzemské poměry velmi slušné. Následující Celebrity s.r.o. už pak krapet děsily. Miluji tě modře mělo docela sympaticky našlápnuto, ale nakonec to stejně úplně nevyšlo. On je kunsthistorik, ona je aranžérka a má odletět s artistickou skupinou za velkou louži. Nejprve spolu cudně laškují, aby ona jemu nakonec podlehla. To, co se děje okolo, buď nedává smysl, nebo není třeba nějak pitvat. Stačí se podívat třeba na rodiče hlavního hrdiny, kteří mají pro vývoj děje nulovou funkci, nebo na umělecké prostředí, které je prakticky jen plné karikatur. Romantika je taková nijaká a jen potvrzuje, že spojení romantická komedie je pro české tvůrce těžkou zkouškou. Potěšila nicméně hudba Markéty Irglové (holt tklivý klavír můžu) a několik olomouckých univerzitních míst. A tak trochu i počet odhalených dívčin. Ač nahota je tady pochopitelně ryze prvoplánová. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

I většina uživatelů CSFD miluje tenhle film modře...ehm. Zajímalo mě, jak takový film podle námětu Jaroslava Papouška vypadá, než mi došlo, že to těžko zjistíme, když ho přepracovalo mnoho dalších lidí (kromě jiných i správně ulítlý český spisovatel Pavel Brycz). Snímek tedy nabízí standardní romantickou komedii české provenience s bláznivým Jílkem, sympaťákem Kratinou, mnoha svlečenými herečkami a jednou zajímavou scénou o moderním umění. 50%. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Jaroslav Papoušek, autor a režisér filmů o rodině Homolkových a spoluautor Formanových komedií Hoří, má panenko a Lásky jedné plavovlásky, napsal krátce před svou smrtí v polovině 90. let romantickou komedii "Jedním slovem tě miluji modře". Nestačil už jí však realizovat. Chvíli si s myšlenkou režírovat tento film pohrával i slavný kameraman Miroslav Ondříček, finance se však nesehnali, scénář pak dlouho ležel ladem. Miloslav Šmídmajer, producent a režisér filmu Miluji tě modře, přizval ke spolupráci na scénáři spisovatele Pavla Brycze, nositele Ortenovy ceny a scénáristku Lucii Bokšteflovou. Za dramaturgického dohledu Miloše Zahradníka a Márie Dufkové vznikl upravený scénář, který je univerzální a přenosný do každé doby. (Zdroj: Bioscop)
  • Film obsahuje potitulkové scény. (Duoscop)
  • Původní název scénáře "Jedním slovem tě miluji modře" byl zkrácen z toho důvodu, že vtip v názvu ukrytý údajně nikdo nechápal. (Zdroj: Miloslav Šmídmajer) (dwbmb)

Reklama

Reklama