Reklama

Reklama

Krotitelé duchů: Odkaz

  • USA Ghostbusters: Afterlife (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Režisér Jason Reitman a producent Ivan Reitman uvádějí další kapitolu z původního příběhu Krotitelů duchů. Ve filmu Krotitelé duchů: Odkaz se přestěhuje svobodná matka se svými dvěma dětmi na maloměsto, kde společně objeví svoje spojení s původními krotiteli duchů a tajemný odkaz, který po sobě zanechal jejich dědeček. (Falcon)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (522)

Socrates 

všechny recenze uživatele

Proboha, kdy už konečně vyšumí ta lavina geniálních dětí bez bázně a hany?  Prvotřídní kýč mladýho Reitmana se vším všudy, včetně roztomilejch Maršmelounků à la Mimoni. Všichni všechno umí, hned vědí, co mají dělat, bez problémů ovládají veškerý stroje a přístroje a jako vrchol všeho začnou s naprostou samozřejmostí bez sebemenšího vzrušení okamžitě komunikovat s duchem otce/dědečka. To je přece běžná věc, takovej duch. Nezájem, že je to pohádka, fakt mě to otravovalo. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Jako jednohubka to ušlo, ačkoliv při bližším zkoumání je to děravé jako ementál. Hlavní hrdinka (rozuměj ta malá holka) je stejně jako Rey Mary Sue, což znamená, že všechno ví a všechno zná. Když jí začne pomáhat neznámý duch, tak se ani nediví a bere to jako samozřejmost. Rozumí všem přístrojům a chápe složité problémy. Jak postupuje děj, děti mají z ničeho nic po ruce všemožné vychytávky (co třeba past na duchy na kolečkách? odkud se vzala?), aniž by se kdo obtěžoval vysvětlit, odkud je vzaly. Celkově se na to ale dobře dívalo a postavy jsou sympatické (až na toho kudrnáče ze Stranger Things, který zase umí opravovat auta :); naopak mamča v podání Carri Coon byla cool a až teď jsem zjistil, že hrála Proximu Midnight v Avengers!), takže se nad ledasčím dá přivřít oko. Jedno bych si však přál z celého srdce: aby Hollywood přestal cpát do franšíz staré postavy a konečně natočil něco pro novou generaci. Camea a odkazy v tomhle filmu byly místy hodně trapné; repliky jsou ve filmu jen pro to, že byly v originále. A Harold jako duch na konci? To už jsem se neudržel a musel jsem se smát z plných plic. Přestaňte oživovat mrtvé herce, není to důstojné! Radši byste mohli vytvořit něco originálního a nespoléhat se na 20 let staré klasiky. ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Memberberries by měly být pomalu samostatný filmový žánr. Ne vážně, jestli nějak dělat remake/reboot/restart tak asi takhle. Vyvážený mix nostalgie a nového co křeč z r. 2016 nechává v prachu daleko za sebou. Nové postavy si oblíbíte během chvilky a objevování zašlého světa jejich dědečků je na filmu zaručeně to nezábavnější. Kde film prohrává, je vykreslení zla a závěr, který ho mění spíš v déjà vu. Čtvrtou hvězdičku u mě s těžkým srdcem definitivně sráží zoufale neoriginální hudební podkres. Kdybych ale dostal pozvánku k dalšímu dobrodružství s tímhle týmem, tak určitě neváhám. Ideálně v nějakém seriálu. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ghostbusters č. 4 bohužel vyšli za covidu a ani po několika letech si jejich existence zdaleka nevšimli všichni, kteří si ujížděli na původních dílech. Což je škoda. Ghostbusters č. 3 měli reklamu jistou díky ryze holčičímu týmu. Nová generace vychází z faktu, že zemřel Harold Ramis a celý příběh proto sleduje hlavně rodinu Spenglerů. Koncept jako takový je velmi příjemný, Spenglerovi doposud žili mimo svět krotitelů duchů a společně s jejich objevováním dědictví po dědečkovi si vzpomínky na osmdesátková dobrodružství mohou osvěžit i diváci. V popředí jsou puboši a jejich noví kamarádi ze zapadákova. Všechno do sebe krásně zapadá a nakonec dorazí i Dan Aykroyd, Bill Murray a Ernie Hudson, takže je všechno přesně tak, jak má být. Je to návrat klasické rodinné podívané, která tu dlouho chyběla. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Zajímavěji a lépe na 40!!! let starou komedii navázat asi nešlo. Bylo potřeba vysvětlit strašně moc věcí a uvést do chudí úplně nové reálie a herce. Příjemné je, že většinu filmu je vše tak sympatický zašlé a zacouzene. Nová krev taky na jedničku. A digitálně jsi finále do očí nevině. Zhruba na úrovni slabší původní dvojky a už jen to je dost slušný zázrak. Těším se na regulérní čtyřku v NY. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (24)

  • Skutečné jméno Podcasta (Logan Kim) není ve filmu nikdy zmíněno. (Puxina)

Související novinky

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

03.05.2023

Na čtyři Ceny Akademie nominovaný režisér, producent a scenárista Jason Reitman (Lítám v tom, Juno) nám před dvěma lety přinesl dlouho očekávané pokračování Krotitelů duchů, série, jejíž otěže… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Reklama

Reklama