Reklama

Reklama

Krotitelé duchů: Odkaz

  • USA Ghostbusters: Afterlife (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Režisér Jason Reitman a producent Ivan Reitman uvádějí další kapitolu z původního příběhu Krotitelů duchů. Ve filmu Krotitelé duchů: Odkaz se přestěhuje svobodná matka se svými dvěma dětmi na maloměsto, kde společně objeví svoje spojení s původními krotiteli duchů a tajemný odkaz, který po sobě zanechal jejich dědeček. (Falcon)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (522)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Krotitelé duchů nové Generace a je to zábavná podívaná pro všechny věkové kategorie.Příběh se odehrává 3 dekády po prvním díle, kde sledujeme matku s 2 dětmi stěhující se do malého města, konkrétně na farmu, kde jim děda zanechal své dědictví a dobrodružná jízda může začít.Má to nádech Stranger Things a možná za to může i mladý Finn Wolfhard, který tam hraje, ale velmi mě bavila Mckenna Grace ( mimochodem úžasná kariéra v 15 letech ..Malignant, Ready Player One!!), která hraje dívčí vědátorskou nerdku a je bez debat nejzajímavější i nejlepší postavou. Občas zafunguje i humor, byť nic šíleného se nekoná, vizuál je v pohodě, ale CGI monster mi přišlo jako slabší stránka filmu, naopak potěšili Marshmallows, kteří byli morbidně roztomilí a klidně by si zasloužili ještě 10 minut navíc.Film samozřejmě hodně sází i na nostalgii a odkazy, které samozřejmě fungují. V závěru je film i hezky srdceryvný a něžnější pohlaví by mohlo dojmout, což se počítá.Není to žádná velká pecka, ale jako hororová komedie pro děti, kde se zabaví i dospělí to funguje dostatečně.Příběh 4/5, Akce 3/5, Humor 3/5, Násilí 0/5, Zábavnost 4/5 Hudba 3/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 4/5, Napětí 3/5, Emoce 3/5, Herci 4/5.7/10. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Who you gonna call?" Odignorujeme-li pět let starou ženskou verzi, jedná se o návrat do světa Krotitelů duchů po pěkné řádce let. Původní osmdesátkové filmy mě dokáží oslovit i dnes - ať už jde o herce, slušné efekty či chytlavou znělku. V Odkazu se viditelně mísí staré s novým - díky (okatým) odkazům a původnímu obsazení cítí člověk všudypřítomnou nostalgii, zatímco na druhé straně je vidět snaha o oslovení mladšího publika. Během projekce jsem si nejednou vybavil Stranger Things - a ne, nebylo to kvůli Finnu Wolfhardovi - a v závěru jsem se nemohl ubránit dokonce vzpomínce na čtvrtého Harry Pottera. Na jednu stranu bylo fajn vidět starou gardu - v rámci možností - opět pohromadě, na druhou stranu zde ale byli spíše jenom kvůli nostalgickému efektu. Nové obsazení mi až na Paula Rudda a Logana Kima přišlo takové nijaké. Lepší tři hvězdičky! ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Osmdesátky frčí, tak proč toho nevyužít a nereinkarnovat jeden osmdesátkový hit? Řekli si tvůrci film, a jak řekli, tak udělali. Byl to dobrý nápad. ____ Snímek má vtipnou atmosféru, nepodlézavě připomíná původní Krotitele duchů, hlavní hrdinka jakoby svému dědečkovi vypadla z oka – samozřejmě v dívčí verzi, camea bys ani nespočítal, na diváka snímek pomrkává celou dobu, zároveň se mu ale daří přicházet i s vlastními nápady a vtípky. Film se nebere vážně a nechce nést nějaké poselství, je to čiročirá zábava a radost. SHRNUTÍ: Taky vás vždycky tak štvalo, že Bill Murray pouštěl elektrický proud do toho kluka, který měl hádat skryté obrazce, přestože je správně uhodl? Tak tenhle film mu připravil spravedlivou odplatu! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Režisér Ivan Reitman natočil v roku 1984 film "Krotitelia duchov". Keďže táto duchárska komédia dosiahla divácky, a tým pádom aj komerčný úspech, zrežíroval s tým istým hereckým obsadením aj druhú časť. Z oboch týchto titulov sa postupom času stali doslova kultové diela, ktoré si našli milióny nadšených fanúšikov po celom svete. Nadviazať na tieto dva filmy sa pokúsil v roku 2016 Paul Feig, keď zrežíroval rozpačitú, feministickú verziu. Skončilo to ako prepadák. Oživiť slávu Krotiteľov duchov sa potom odhodlal až v roku 2021 Jason Reitman, syn Ivana Reitmana. Prebral štafetový kolík od svojho tatíka ,usadol na režisérsku stoličku a natočil film "Krotitelia duchov: Dedičstvo". Myslím, že pán Reitman bol s prácou svojho potomka spokojný. Podarilo sa to. Ja som spokojný rozhodne bol. Dostal som to, čo som si prial. A verte tomu, že moje očakávania ako starého, verného fandu pôvodných Krotiteľov duchov, veru neboli malé. ***** ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Celé je to veľmi príjemné, úplne všetky postavy sú mimoriadne sympatické, vývoj vzťahov zvládnutý s ľahkosťou typickou pre Reitmana juniora... ale bohužiaľ, to finále, ktoré skoro presne kopíruje prvý film (len o poznanie menej zábavne) je trpkým sklamaním. Nebyť posledných zhruba 20 minút je to jeden z filmov roka. Ale aj tak fajn a pre fanúšikov pôvodných GB povinnosť. 7/10 ()

Galerie (32)

Zajímavosti (24)

  • Film měl jít původně do kin 10. července 2020, ale kvůli pandemii COVID-19 byl odložen na 5. března 2021. (ČSFD)

Související novinky

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

03.05.2023

Na čtyři Ceny Akademie nominovaný režisér, producent a scenárista Jason Reitman (Lítám v tom, Juno) nám před dvěma lety přinesl dlouho očekávané pokračování Krotitelů duchů, série, jejíž otěže… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Reklama

Reklama