Reklama

Reklama

Akta X - Návrat

(série)
Trailer 3
Drama / Horor / Thriller / Mysteriózní / Sci-Fi / Komedie
USA, 2016, 4 h 18 min (Minutáž: 42–44 min)

Tvůrci:

Chris Carter

Kamera:

Joel Ransom

Hudba:

Mark Snow

Hrají:

David Duchovny, Gillian Anderson, Mitch Pileggi, William B. Davis, Lauren Ambrose, Robbie Amell, Joel McHale, Annet Mahendru, Annabeth Gish (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Téměř 14 let po odvysílání původního seriálu se otevírá další strhující kapitola Akt X v šesti epizodách, za kterými tradičně stojí tvůrce a producent Chris Carter. V hlavních rolích slavných agentů FBI, Foxe Muldera a Dany Scullyové, se opět představují David Duchovny a Gillian Anderson. V roli Waltera Skinnera, náměstka ředitele FBI a nadřízeného obou agentů, který zručně balancuje na hraně mezi loajalitou k oběma detektivům a odpovědností vůči nadřízeným, se jako obvykle objevuje Mitch Pileggi. Užijte si návrat jednoho z nejdéle vysílaných sci-fi seriálů v televizní historii, popkulturního fenoménu, který se může pyšnit cenou Emmy i Zlatým glóbem. (Magic Box)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (134)

JASON_X 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konzervativním fandům The X-Files (kterým jsem třeba i já) doporučuju zhlédnout díly 1, 2 a 6 a teprve potom případně i 3, 4 a 5, ušetříte si tím možná spoustu rozčarování až zklamání, kterýmžto jsem se já bohužel nevyhnul. A aby taky ne - po skvělé jedničce a vynikající dvojce přijde... co vlastně? Pokus o humor? O humor na úrovni dvanáctiletých mentálů? Myslí si snad tvůrci, že na něco takového jsou diváci seriálu zvědaví? Chtějí snad touhle demencí oslovit mládež? Tu už asi v dnešní seriály přesycené době osloví těžko, a jen se jim podaří znechutit pamětníky. Pevně doufám v pokračování (děj je po šestém dílu rozehraný dobře), ale v pokračování ve starém dobrém stylu a ne v rádoby vtipné ironii a nadsázce, které unikátní atmosféru tohohle kultu posílají do pekel. SHRNUTÍ: 1.díl - slibný a slušně navazující rozjezd 2.díl - mutantí sourozenci jsou pro mě vrchol desáté řady 3.díl - nejapný pokus o humor s megaporcí uslintaného pathosu (stará Scully) 4.díl - mimořádně protivná a oplizlá agentka Einstein a její submisiv Miller mě vůbec nebavili 5.díl - trapný pokus o jakousi sociálně-humanistickou agitku 6.díl - konečně zpět v osvědčených kolejích, konec dobrý - všechno dobré. ()

venison 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako dítě jsem Akta X milovala :-) Akta X pro mne znamenal kultovní seriál, který běžel na komerčních televizích pozdě večer a směla jsem se na něj dívat na prázdninách u babičky.. Tou dobou celý dům spal a já musela přes temný dům do svého pokojíku.. Do postele jsem skákala s rozeběhem, aby mne ten noční bubák nechytil za kotník.. Akta X mne naučily milovat záhady, sci-fi a horory.. Cokoliv tajemného.. Lačnila jsem po podobných žánrech, ale porevoluční televize nenabízela velký výběr podobných filmů a seriálů.. Digitální efekty se zatím nenosili a největší hrůzu budili příšery, které nebyli vidět.. Dnes jsou všichni bubáci jasně hmatatelní.. VFX mimozemské lodě jsou na filmovém plátně reálné stejně jako herci.. Pokud nevybouchne půlka státu, tak to není pořádné akční drama.. Všechno chceme vidět minimálně v HD kvalitě a zrnitý PAL už by nikoho neuspokojil... Hromada dialogů a minimum opravdové akce nudí.. Akta X za dnešní superhypermoderní dobou pokulhávají.. Tato (zatím) poslední řada vznikla vloženě pro skalní fanoušky jako milá retro vzpomínka.. Je ódou na devadesátá léta.. Čekala jsem mnohem nadupanější díly a dostala sérii věrohodně zachovalou včetně archaických efektů.. To bylo milé.. Některé díly byly více, jiné méně koukatelné.. Jediné, co mi opravdu tehdá i dnes vadilo bylo veškeré nevyřešení záhad a neukončené konce dílů.. :-) Ale o tom všem prostě Akta X asi jsou :-D ()

Reklama

anli 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po 14 letech se nám vracejí staří známí a s nimi Akta X.Těšil jsem se a bál zároveň ,protože navázat po tolika letech na takovou legendu není vůbec jednoduché.Chris Carter a jeho tým se toho ale zhostili se ctí a za sebe můžu říct ,že jsem byl spokojen.I když pár připomínek mám.Tak předně Gillian Anderson a David Duchovny nám trochu zestárli ,ale pořád jsou to oni s nezaměnitelným čichem pro tajemno a osobitým humorem.Samozřejmě bez nich by to nešlo a vše na nich stojí a padá ,což tvůrci pochopitelně ví a i když se snaží zapojit agenty nové ( co kdybychom mohli pokračovat ) ,Ti staří jsou divákovi stále na očích.Scénář jednotlivých dílů přebíhá od klasické konspirace a mimozemského dramatu ,až po mírnou parodidi sama sebe ,na čemž je vidět ,že tvůrci neztráci smysl pro humor a stále je to baví.Na můj vkus možná trochu víc odkrývají a tím trochu mizí ono tajemno a záhadno ,to je ale dáno dobou ,která pokročila a ono "diváku přemýšlej sám" trochu vymizelo a vše se radši servíruje naplno a hned.Naštěstí s tím tvůrci šetřili ,takže výsledek je velmi slušný a uspokojivý.Myslím ,že pro fanouušky původního seriálu je to povinnost a budou spokojeni a Ti noví uvidí klasiku v novém kabátě ,které většina přijde na chuť a hlavně zapátrají a pustí si epizody původní.Jinak vše ostatní je precizně zvládnuté ,včetně hudby a vizuálních efektů ,pro televizi plně dostačujících.Po chvíli přemýšlení a pozorování záhadných světel nad domem ,dávám 80% a říkám si ,jak nám muže s cigaretou ty cigarety nějak vysušily. ()

classic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zbytočný a chabý pokus, vytvoriť niečo, čo by zaujalo - fanúšika tohto kultu, ktorého úroveň, prudko klesá, že sa chytám za hlavu, či je to možné ? A fanúšikovia, radšej zvolia inú alternatívu, ktorá spočíva v tom, vrátiť sa k trebárs, prvej sérii, kde sa môžu pokojne pridať, druhá, tretia... maximálne po koniec 6. série ! ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"They police us, and spy on us, and tell us that makes us safer... We’ve never been in more danger." The X-files is re-opened! Ano i já se řadím k lidem, kteří chtějí věřit. Kteří STÁLE chtějí věřit. Jsem ten, kterému se klepe srdíčko, když slyší známou melodii. Jsem ten, který má husí kůži, když se ve tmě protnout dvě baterky. A dokonce jsem i ten, který když vidí Duchovného a Anderson spolu, tak má na tváři úsměv. Prostě jsem se na tohle těšil. Šestidílný revival je skutečný narozeninový dárek pro fanoušky seriálu. Máme tu mytologii, máme tu odkazy, máme tu příšery a dokonce máme zpátky i morbidní a sebeparodující humor. David s Gillian vypadají, že nezestárli ani o den a obleky jim stále padnou jako ušité. Carter trošku přitvrdil na nechutnostech, respektivě se s tím moc nemaže. A tak nevadí, roztrhané, spálené nebo sešité torzo. V první epizodě jsou zpátky zelení mužíčci, ve druhé paranormální jevy, ve třetí se dočkáme pověstné humorné epizody. Která je mimochodem naprosto skvělá! Vidět Ducháčka jak místo pistole pronásleduje monstrum se smartphonem je bomba. Nebo když mu začne zvonit mobil znělkou ze seriálu. To prostě ocení jen fanoušek! V páté epizodě se pro změnu dočkáme Davidova tanečku na parketu. No já se prostě musím smát. Chápu, že ten kdo očekával mrazivé napětí, tak je to možná zklamán. Ale Akta X vždycky byly kombinací humoru a temnoty. Jen škoda, že to tak rychle uteklo. Šest epizod je holt šest epizod. Já si svůj narozeninový dárek rozbalil a jsem moc potěšený, co jsem vlastně našel. Pokračování mého oblíbeného seriálu. Jediné, co mohu vytknout seriálu je ten konec. TEN KONEC CARTERE! CO TEN KONEC! (100 %) ()

Galerie (140)

Zajímavosti (3)

  • Ve 22. minutě dojde k vypnutí ventilátoru (umělé plicní ventilace) sestrou, hodnoty se změní a dojde k zástavě srdce. Během chvilky vstoupí do pokoje dva agenti, sestra ventilátor opět zapne a pacient je během vteřiny opět stabilní, což nedává smysl. (Winster)

Reklama

Reklama