Reklama

Reklama

Červený trpaslík

(seriál)
  • Velká Británie Red Dwarf
Trailer
Velká Británie, (1988–2020), 36 h 11 min (Minutáž: 25–90 min)

Kamera:

Ed Moore, Ian Adrian

Hrají:

Chris Barrie, Craig Charles, Danny John-Jules, Norman Lovett, Robert Llewellyn, Robert Bathurst, Mac McDonald, Mark Williams, Clare Grogan, Hattie Hayridge (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(74)

Toto je volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka je mrtvá, zahynula v důsledku ozáření. Jediní, kdo přežili jsou Dave Lister, který byl v době nehody na lodi ve stavu nevědomí a jeho březí kočka, bezpečně uzavřená ve skladišti. Po probuzení za tři miliony let je Lister pouze ve společnosti tvora, jenž se vyvinul z jeho kočky, a Arnolda Rimmera, holografické simulace jednoho mrtvého člena posádky. Já jsem Holly, lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně jako má 6000 učitelů tělocviku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele HAL k tomuto seriálu (5)

Červený trpaslík (1988) 

To nejvtipnější co můžete v tomto vesmíru vidět. ()

Zpátky na Zemi (2009) (S09) 

Co si kurva myslet o tom, že můj nejoblíbenější sitcom v nové sérii paroduje můj nejoblíbenější film - a přitom je celá ta nová série na poměry tradičního Trpaslíka těžce zmršená a ještě k tomu paroduje tu nejzmršenější verzi onoho filmu? To je jako dostávat blow job od deseti japonek uprostřed severokorejského lágru. Každopádně navíc jednu hvězdu dolů za prasácký dabing, který sice drží hlavní postavy na tradiční úrovni, ale všechny postavy kolem nich jsou dobrou motivací k tomu propláchnout si uši Cyklonem-B 4/10 ()

Série 10 (2012) (S10) 

Nejsem si jistý jak moc jsem z Červeného trpaslíka už "vyrostl", přecejen po těch bezmála dvou desetiletích a nespočtu zopakování kdy už ho znám doslova nazpaměť u něj trochu víc funguje nostalgie než ta bezchybná vtipnost - čímž chci říct že být desátá série i úplně stejně kvalitní jako ty nejlepší díly starého Trpaslíka, tak by mě teď už stejně nemohly bavit tak moc jako ony klasiky. Nestane se pro mě až tak velkou legendou, ze které budu hláškovat své okolí až do smrti. Ale i tak jsem se zatraceně dobře bavil, a to i napodruhé (a v tradičním českém dabingu), takže rozhodně palec nahoru - je to lepší comeback než jsem mohl doufat. A to, že je těm chlápkům o dvacet pět let víc, tu absolutně nic neznamená. 8/10 ()

Série 11 (2016) (S11) 

Trpaslík se vrátil po další pauze, a v plné síle. Roky posádce nic neubírají, jejich charaktery pár křížků na krku ustojí úplně bez problémů a jen jim to přidává další prostor pro gagy. A ty jsou tady pořád skvělé, často se nostalgicky obrací ke starým zápletkám, ale nezůstávají jen u jejich opakování a pokračování klasických running-gagů - rozvíjí je dál, přidávají twisty navíc. Slabších momentů je jen pár, většina je  i na poměry tak geniálního seriálu kvalitou nadprůměrně, tzn lepší než ty slabší série z původního runu. Kéž by takhle vydrželi jet ještě co nejdýl. ()

Série 13 (2020) (S13) 

Místo seriálu celovečerák, no proč ne - seriál byl stejně tak dobrý že už u něj se stejně nedalo "dát jen jednu epizodu", tak proč ne takhle tři naráz, a s kontinuálním dějem,  takže příběhem trošku hlubším než klasická zápletka shrnutelná jednou větou. A Lister konečně jako pravý Kočičí Bůh, to je boží nápad. Méně boží je, že hustota hustých vtipů je tu trochu slabší než v půlhodinových epizodách, občas je to hlavně v první půlce trochu křeč - klasická posádka je vtipná jako vždycky, ti budou k popukání i na vlastním pohřbu, ale vedlejší postavy cílí občas mimo. A to, že i když tu Kocour má hned dvě hezké Kočky mu ani nedali možnost si konečně vrznout, to je prostě trestuhodné! (je mi ho líto :'( ). Jako vyvrcholení, rozloučení se seriálem by to snesitelná tečka rozhodně byla... ale stejně doufám že ještě nekončí. Co na tom že třeba Hollymu už je skoro osmdesát, pořád je s jeho IQ stejným jako 6000 učitelů tělocviku sympaťák se kterým se chci setkávat dál. ()

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Casablanca na indický způsob

Casablanca na indický způsob

21.08.2007

V seriálu Červený trpaslík je scéna, kde si tvůrci dělají legraci z toho, kam to ve vzdálené budoucnosti může kinematografie dotáhnout. Kromě zmíněného pokračování Pátku třináctého, části 1648, je… (více)

Reklama

Reklama