Reklama

Reklama

VOD (1)

Dva ostří bývalí policajti z Texasu mají za úkol vypátrat a zabít nechvalně známé zločince Bonnie a Clydea. Kriminální drama podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (315)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Skvělý předpoklady (stará Amerika, snová dvojka v obsazení starých Texas rangerů, naháňka legendárních psanců), bohužel vlažnější v obsahu a provedení. Přesto je hned několik důvodů proč film vidět, pro mě především retro stránka a tuna pěkných záběrů slavných Fordů na cestě chudinskou krajinou za časů Velké hospodářské deprese, dějinný kontext soumraku ostrostřelců při nástupu naleštěných "G-menů" v éře J.E. Hoovera. Poloprázdný děj do jisté míry kompenzuje i Newmanova muzika, uspokojí závěrečný řešeto, i tak mi ale zklamání (přece z Costnera & Woodyho chceš dostat víc) brání oznámkovat výš. ♪♫ ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Bonnie a Clyde z druhé strany aneb Očima těch, kteří po nich šli. A v případě obou hlavních hrdinů jsou to oči již poněkud zestárlé a unavené. Bohužel poněkud unavená je i režie, a tak se film, který je výborně obsazený, kostýmy a výpravou dotažený takřka k dokonalosti, vleče jak Lovosice. Škoda, že jen do ruky nedostal zručnější režisér, neboť vše ostatní funguje výborně.. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Mohli to niečim ozvláštniť, takáto stokrát videná dvojka nepotrebovala ani len tie povinné uvádzacie scény (nemenej otrepané). Ale dívalo sa na to dobre, pre pomalé tempá živené hutnou atmosférou (amerického juhu!) mám slabosť. Woody ako vždy skvelý, Kevin sa tiež zaradil do kategórie "čím viac rokov a kíl mám, tým som charizmatickejší", takže hoci bez nadšenia, rovnako tak aj bez výčitiek. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

S filmy od Netflixu mám docela problém. Mají štěstí na příběhy, které na papíře zní neskutečně dobře, ale výsledné zpracování je po většinu případů, stěží průměrné. Stejně je tomu i v tomto případě. Příběh dvou mužů, kteří naháněli Bonnieho a Clydea, zněl výborně a cítil jsem z něj atmosférickou, temnou pecku. Navíc je zde Costner a Harrelson, tak co se může pokazit. Bohužel výsledný dojem není vyloženě špatný, jen strašně nevýrazný. Příběh plyne v extrémně pomalém tempu a nijak tomu nepomáhá ani fakt, že je více než dvě hodiny dlouhý. Divák si tak film vyloženě neužívá, ani v něm nenajde jedinou pamětihodnou scénu a jediné, co si divák možná zapamatuje je závěrečný masakr. Je to ohromná škoda, protože z daného tématu, mohl vzniknout opravdu poutavý film. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Záporákov, o ktorých tu ide predovšetkým, Bonnie a Clydea, tu bohužiaľ skoro nevidíme, väčšinou len z diaľky, alebo sa kamera sústredí na detaily, napríklad na nohy. Scenár aj réžia sa snaží to najzaujímavejšie, okolo čoho sa film točí, schovať, asi aby sme s nimi náhodou nezačali sympatizovať. Často vidíme len vychladnutá telá obetí, tým nás ale snímka nepripravuje o drámu. Táto snímka je skvelá noir dráma, tempo je tak akurát a dialógy sú často vtipné a ironické. Snaha priblížiť nám hlavné charaktery sa stretáva s úspechom. Kochať sa retro atmosférou, autami a módou nám určite vydrží viac ako dve hodiny. Vynikne aj pár dialógov a nadhodené morálne dilemy, ktoré u krvavého a neodvratného finále stále rezonujú. Film nahliada na známy príbeh Bonnie a Clydea z inej perspektívy. Oni zostali romantickými ikonami, zatiaľ čo tí, čo ich dokázali zastaviť, upadli do zabudnutia. A to sa (bohužiaľ) práve snaží snímka napraviť celkom efektívnym spôsobom. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (13)

  • Guvernérka Ma Ferguson (Kathy Bates) prirovnáva návrat texaských rangerov s dobou pištoľníkov vrátane slávneho Wyatta Earpa. Spomínaného Wyatta si zahral jeden z hlavných hrdinov, a to K. Costner vo filme s rovnakým názvom Wyatt Earp (1994). (MikaelSVK)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. března 2019 na filmovém a hudebním festivalu South by Southwest v Austinu (Texas, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama