Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Redaktor newyorského nakladatelství Will Randall je jedné noci na opuštěné silnici pokousán vlkem. Zpočátku se zdá, že se zranění obejde bez následků, ale Will si brzy uvědomí, že se v jeho těle děje cosi podivného. Cítí se neobyčejně svěží, až nepřirozeně se mu zbystřil sluch a čich. Vlk mu předal své schopnosti a co víc, i svou povahu. Will je náhle rozhodnější, tvrdší, agresivnější. Jen díky tomu dokáže vzdorovat situaci, v níž se ocitl. Jeho šéf se chce schopného a inteligentního redaktora zbavit, nejlepší přítel mu svedl manželku... "Starý" Will by se před ranami osudu pasivně sklonil, "nový" Will se rozhodne situace razantně řešit a postavit se na odpor. Jeho dny jsou vyplněny osnováním plánů, jak si udržet práci, a rodícím se milostným vztahem k šéfově krásné dceři Lauře. Noci jsou zahaleny tajemstvím. Will se probouzí zkrvavený a ve svých kapsách nachází důkazy hrůzné skutečnosti, že jeho život po setmění ovládá vlčí vášeň... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

genetique 

všechny recenze uživatele

Neskutočne podmanivý horrorový thriller, s nadupanou atmosférou romantickej drámy, v ktorom hrá prím ústredné duo Nicholson-Pfeiffer. Príbeh sa zahráva s myšlienkou, že premena človeka na vlkodlaka nemusí byť prioritne prekliatím a hrdinom nebude tentokrát typická strana dobra. Dej je navyše zaujímavo zakomponovaný do prostredia vydavateľstva, romantická línia je natoľko prirodzená, že absolútne nezasahuje do stupňovania napätia. Nečakajte však prvoplánové ľakačky a nezmyselné vyvražďovačky. Toto je horror s atmosférou, ktorýsi kladie za prioritu obsahovú stránku. 90%. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Výtečná a - nebál bych se říct - dnes asi už i klasická věc, která mě na nové zhlédnutí po letech neuvěřitelně bavila. Strašidelné to sice není ani trochu a po stránce speciálních efektů je to spíše úsměvné... ale! Ale je tu především a v první řadě fantastické herectví Jacka Nicholsona, které samo o sobě povyšuje sledování tohoto filmu na výjimečný zážitek. A k tomu - v té době naprosto dokonalá, dnes ale už v podstatě zapomenutá - Michelle Pfeiffer, která si zde zahrála na vrcholu svých tvůrčích sil i tělesné krásy, a v žádné jiné roli se mi už pravděpodobně tak nelíbila. Kde je jí dnes konec... Vlk má perfektní scénář - všechny postavy jsou skvěle napsané, děj člověka vtáhne od prvního záběru, a některé momenty jsou naprosto nezapomenutelné - a naprosto perfektní soundtrack. U samotného závěru si sice nejsem úplně jistý, jestli je v této podobě ideální, ale celkově za mě velký respekt k Miku Nicholsovi. Ten chlapík zase tolik filmů nenatočil, ale všechny, které jsem od něj viděl, byly velmi kvalitní - a i dnes stojí za vidění (samozřejmě v čele s geniálním Absolventem). Velikán filmu! ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Krutě pod mé osobní očekávání. Nicholson je vyjmečný herec ať už hraje vlka, či cokoliv jiného. To je fakt který mu nikdo neupře a zrovna v tomto případě doslova zachránil co se dalo. Jeho kreace je výtečná. Nichols umí vytvořit jakous takous atmosféru, avšak napětí nic moc, masky přímo tragické a vůbec celkové vizuální zpracování příšerně televizní. Tohle má být ten slavný a brilantně natočený horor ? Nezdá se mi. Těžce průměrná záležitost s přehrávajícím Spaderem, jehož vlčí oči byly tak nevěrohodné, až to vedlo k úsměvu. Standart v podstatě jen kvůli Jackovi. ()

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

Ač hollywoodský biják, přesto film s inteligentním scénářem, který využívá formát hororu velmi důmyslným způsobem. Nadpřirozené jevy zde neslouží ani tak k vyděšení diváka, jako spíše k zachycení strachu hlavních postav z vlastních nekontrolovatelných instinktů. Proměna ve vlka je tu symbolem pro podlehnutí zvířecí vášni a zatímco u postavy Jacka Nicholsona je tato transformace spojena na jednu stranu s osvěžením, vyvolává v něm též strach o dobře zavedený rodinný a kariérní život. James Spader naopak své zvířecí podstatě dává dobrovolně celou kontrolu, čímž se jeho jediným morálním kompasem stává zákon džungle, kde vyhrává pouze ten nejsilnější. Jeho postava slizkého kariéristy nemá chybu. Celkově bych vyzdvihl herecké výkony. Michelle Pfeiffer mi pravidelně bere dech a tento kousek není výjimkou. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Člověk by řekl, že má M.Pfeiffer smůlu na chlapy, když se jí pořád mění na vlky.. Nadprůměrný thriller s romantickými prvky, kde si Nicholson při natáčení scény zakousnutí srnky musel připadat jako Lugosi v souboji s chobotnicí.. Zapamatování hodnou scénou s možným využitím v praxi budiž Jack a jeho nerespektování funkce pisoáru: „I'm just marking my territory..“ ()

Galerie (79)

Zajímavosti (18)

  • Keď sa Raymond Adlen (Christopher Plummer) priblíži ku koňom, jeden z nich má na sebe prikrývku, ktorá sa na nasledujúcich záberoch objavuje a mizne. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Los Angeles, Lancaster, Culver City (Kalifornia, USA), New Yorku, Hyde Parku (New York, USA) a Roxbury (Vermont, USA). Obdobie natáčania: 7. apríl - 28. júl 1993. (Arsenal83)
  • Scéna, ve které Willa (Jack Nicholson) kousne Vlk, se skutečně natáčela ve Vermontu. Dále se natáčelo ve státech New York a Kalifornie. (Varan)

Reklama

Reklama