Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Redaktor newyorského nakladatelství Will Randall je jedné noci na opuštěné silnici pokousán vlkem. Zpočátku se zdá, že se zranění obejde bez následků, ale Will si brzy uvědomí, že se v jeho těle děje cosi podivného. Cítí se neobyčejně svěží, až nepřirozeně se mu zbystřil sluch a čich. Vlk mu předal své schopnosti a co víc, i svou povahu. Will je náhle rozhodnější, tvrdší, agresivnější. Jen díky tomu dokáže vzdorovat situaci, v níž se ocitl. Jeho šéf se chce schopného a inteligentního redaktora zbavit, nejlepší přítel mu svedl manželku... "Starý" Will by se před ranami osudu pasivně sklonil, "nový" Will se rozhodne situace razantně řešit a postavit se na odpor. Jeho dny jsou vyplněny osnováním plánů, jak si udržet práci, a rodícím se milostným vztahem k šéfově krásné dceři Lauře. Noci jsou zahaleny tajemstvím. Will se probouzí zkrvavený a ve svých kapsách nachází důkazy hrůzné skutečnosti, že jeho život po setmění ovládá vlčí vášeň... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

heyda 

všechny recenze uživatele

Starý, ale poctivý lehce hororový film s geniálním Jackem Nicholsonem. Je zajímavé, že film, který byl natočený před více než 20 lety dokáže být v mnoha ohledech lepší a kvalitnější než dnešní horory, přitom v něm skoro neteče krev. Nutno dodat, že polovinu filmu dělá samotný Nicholson, lepšího vlka opravdu nemohli vybrat a závěr se mi velmi líbil. Kdybych měl něco zkritizovat, tak především trapné ´´mord´´ scény a létání ve vzduchu. Nemusím být ani biolog, abych věděl, že vlci nelétají :D.... Jinak spokojenost a současní hororoví tvůrci by si z takového filmu měli vzít příklad. 75% ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Když ve 30tých letech navlékli jistého nejmenovaného herce do kostýmu vlkodlaka, ještě pramálo tušili kam se za nějakých 60 let filmový průmysl dostane. Vlk je příkladem předělávky jednoho z klasických mýtů hororové tvorby, avšak v novém kabátě už to prostě není ono. Narozdíl od Vytí vlkodlaků Joea Danteho jde spíše o komorní vyprávění, doplněné precizními hereckými výkony a slušnou, ne však hororovou atmosférou. Jako když pijete šampus z flašky, tak rychle vás děj opije, takže už leckdy přehlédnete zdlouhavost a zbytečnou rozkouskovanost jednotlivých scén. Jack Nicholson je skvělý herec, ovšem do role vlkodlaka mi příliš nezapadá. Právě narozdíl od Kubrickova Shining tady spíše jen představuje svou postavu, ale už se nad ni nedokáže povznést. Michelle Pfeifferová jest velmi půvabná, avšak ani její postava ze standardu nevystupuje, ba naopak se v něm taktéž ztrácí. Závěr sám o sobě je dá se říct očekávaným a veskrze nijak překvapivým divadýlkem. Takže tady nejde o čtyřhvězdičkovou podívanou, ale spíše o tři a půl hvězdičkovou pohádku pro dospělé, která v novém hávu sic nabrala pár kilo speciálních efektů a působivé kamery, ale zas prevít zhubla na celkové mrazivosti. Ovšem klíďo se nechám rafnout vlkem do zadku, abych nabyl šmrncu výše zmiňovaného Jacka Nicholsona :o) ()

Reklama

Aknah 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Vybrala jsem si tento film už kvůli obsazení, dva moji oblíbení herci najednou, to už bude nářez! Zaujala mě povaha Willa, jak bral naprosto flegmaticky přeložení do Evropy, od té doby co ho pokousal pes, začaly se mu zlepšovat smysly, tahle změna byla ve filmu velmi dobře pojata. Začátek je seznamovací a také se objevují problémy, nejen že jeho zástupce je zvolen na jeho místo, ale ještě zjistí, že má poměr s jeho ženou. Do toho se Will seznámí s Laurou, která ho zaujme - zároveň dcera jeho šéfa. To jsou paradoxy života... svět je malej a tady tomu není jinak. Velice se mi líbily záběry kamerou, Nicholson se na roli opravdu hodil, jeho ostražitý běh už nevypadal jako lidský a takovéhle detaily provází celý film. Také jsem ráda, že jsem si mohla vychutnat jeho hlas v původním znění. Je pozoruhodný, jak jen oční čočky člověka tak moc změní, Nicholson se do role vžil a tudíž hrál přesvědčivě chlapa v práci a bravurně měnícího se vlka. Přitom se sám cítí líp než kdykoli předtím. Co mě šokovalo, s jakým klidem bere Michelle Pfeiffer tuto záležitost, dokud tomu neuvěří na vlastní oči. Podle mého názoru je film tak akorát napínavý na vybrané téma a na dobu tvorby snímku. K celému dílu tu vyniká odpovídající hudba, která zapadá do pochmurného prostředí. Poslední scéna je velmi napínavá a děsivá a konec? Geniální. ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

vážení, dávejte pozor, když jedete lesem v době, kdy je za posledních sto let měsíc nejblíž k zemi a ještě ke všemu v úplňku.. a když už vám nic jiného nezbývá a vydáte se na cestu, tak dávejte bacha, ať nesrazíte vlka.. a když už srazíte vlka, tak se ho hlavně nesnažte odklidit z cesty, aby vás nepokousal.. a když už ani tuhle radu si nevezmete k srdci, tak se ho hlavně nesnažte dostat z místa šéfredaktora, zapomeňte na to, svádět mu manželku, nechtějte ho rozčílit nebo nedej bože okrást a hlavně se do něj nezamilujte!! a když už se dostanete až sem, pak nezapomeňte - kdo chce s vlky žíti, musí s nimi výti..:o) ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Líbilo, tajemné, stylové, fémka fatálka Pfeiferka, nepřehnané triky, lety jak v Opičím králi, výborný dabing Švehlíka, Urbánka, Čárové a Tondy Navrátila. A i hudba a kamera kvalitní. Tyhle devadesátkové mysteriozní scifíčka (myšleno že se k nám dostaly v první půlce devadesátek) měly něco do sebe, Batman, Flash.... ()

Galerie (79)

Zajímavosti (18)

  • Keď sa Raymond Adlen (Christopher Plummer) priblíži ku koňom, jeden z nich má na sebe prikrývku, ktorá sa na nasledujúcich záberoch objavuje a mizne. (Arsenal83)
  • Christopher Plummer (Raymond Alden) přiznal, že při natáčení se tak vžil do role, že při jedné scéně doopravdy udeřil Michelle Pfeiffer (Laura Alden) místo toho, aby to jen předstíral. (HappySmile)
  • Natáčelo se od 7. dubna do 28. července 1993. (Varan)

Reklama

Reklama