Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Česká bláznivá komedie připomínající pohádku o hloupém Honzovi, který všechny zlé přechytračil a získal všechno, co takovým hrdinům přináleží.  Honza se tu ovšem jmenuje Vít Dolejší, všeobecně přezdívaný Vitoušek. V podzemí Národního divadla hlídá stav spodních vod a když dostane padáka, protože divadlo připadne jeptiškám, nezbývá hrdinovi než zdědit po dědečkovi z Ameriky karlovarský hotel Richmond a pět milionů dolarů, vázaných na jeho rychlou rekonstrukci. V tom okamžiku se ovšem hrdina ocitá v síti intrik zbohatlého veksláka zvaného Boss, ředitele hotelu a bývalého estébáka Křiváčka a vychytralého advokáta Wágnera. Ve hře jsou však nejen velké peníze, ale také půvab notorické hráčky Alice, do níž se Vitoušek zamiluje a pak všem ukáže, že vůbec není takový blbec jak si všichni mysleli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (251)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pán Vít Olmer je mimoriadne slabý režisér, ktorý však mal vždy prehnane veľké ambície. Na svojom konte má také nepodarky ako napríklad: "Nahota na prodej", dva diely "Playgirls", "Waterloo po česku", "Bony a klid 2" či príšerný televízny seriál "Policajti z předměstí". V roku 1994 sa mu podarilo natočiť tiež poriadnu blbosť. Nezábavná komédia "Jěště větší blbec, než jsme doufali" v hlavnej úlohe so zúfalo trapným Ľuďkom Sobotom bola ešte väčšia filmová katastrofa ako som očakával. * ()

Big Bear odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle se mi nějak (naštěstí) v devadesátých letech vyhnulo a já blbec se rozhodl, že to zkouknu teďka v TV. Pane Olmere, nejsem takový blbec jak jste doufal. Film jsem po 20 min sledování nehereckých výkonů Soboty, Chytrové, Skameneho a dalších vašich oblíbenců vypnul s přísahou, že jej již nikdy nedokoukám. To se fakt nedalo - ODPAD ()

Reklama

Alden_Larson odpad!

všechny recenze uživatele

Ještě větší blbost, než jsem čekal. Já tak nesnáším filmy, kde většina děje a humoru závisí na tom, že protagonista je hlupák, je to líné a málokdy vtipné. Herecké výkony byly špatné, hlavně Luděk Sobota byl v této roli otřesný. Film vypadá hrozně a hudba byla hrozně zapomenutelná. 0/10 ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od Limy si nemyslím, že tohle je první Olmerův krok do uměleckého bahna - tím bylo až Playgirls. Za osmdesát minut jsem se v dobrém smyslu zasmál pětkrát, ovšem zbytek situací jsou většinou trapnosti a laciné nemravnosti (Olmer si v nich, neptejte se mě proč, podezřele často libuje). Škoda, že si Luděk Sobota přes třicet let myslí, že když bude osobitě šaškovat, vždy mu to vynese úspěch - žel, fungovalo to jenom pákrát, naposledy v Lipského Srdečném pozdravu. Kdyby se někdy pokusil třeba o nějakou charakternější roli, nebyl by rozhodně tak nepopulární... Takhle ovšem trumbera v jeho podání vyznívá okoukaně a nepřesvědčivě, myslím si, že hrát hlavní postavu někdo jiný, některé situace by se účinkem neminuly. Zajímavá je účast Gena Deitche, který stál u zrodu několika epizod Toma a Jerryho vyrobených v Praze a českého dabingu Kačeřích příběhů. Chtěl jsem za těch pár dobrých vtípků a pár solidních výkonů (Přeučil, Potměšil) dát slabší dvě hvězdy, ovšem zmíněné sprostosti to shazují o deset procent dolů. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální pomník 90. letům, kdy tvůrci zkoušeli, kam až je možné v totálním amatérismu a snaze v rychlosti stvořit nějakou restituční komedii zajít. Jenže co čert nechtěl, ač je tento film přehlídkou snad všeho, co se tehdy dalo udělat špatně a co tehdy všichni opravdu špatně dělali (bordely, zlý podnikatel s fárem, ždímání potenciálu komika z minulých dekád, předstírání honosnosti v ošoupaných exteriérech i interiérech), výsledkem je naprosto fascinující dadaistické dílo, u něhož se tlemím od začátku do konce (dobrým vtipům, ale ještě víc těm špatným) a jemuž nasazuje korunu naprosto geniální erotická scéna s Janem Přeučilem. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • Vůz, se kterým jezdí ve filmu Alan, strážce Alice (Simona Chytrová), je Škoda Favorit v edici Blackline z roku 1993/94. (Radza130)

Reklama

Reklama