foto

Simona Chytrová

  • nar. 13.7.1962 (57 let)
    Praha, Československo

Biografie

Simona je narozená roku 1962, povoláním herečka a výtvarnice kostýmů. Od dětství se věnovala sportovní gymnastice (pod vedením Věry Čáslavské se dostala až k titulu mistryně republiky a reprezentace) a baletu. Po zdravotních problémech a statování v Národním divadle se vrhla na herectví a osm let strávila v Semaforu ve skupině J.Suchého, kde začala také s navrhováním kostýmů.

Většinou hraje ve filmech svého manžela, českého režiséra Víta Olmera, se kterým žije více než 18 let a vychovávají spolu potomka, pojmenovaného po tatínkovi. Seznámili se v roce 1987 v Moskvě, kde byl Vít na filmovém festivalu se snímkem "Bony a klid" a Simona na zájezdu s divadlem Semafor. Jako herečka se zejména pánům líbila jako stydlivá Klárka Jágrová v lehce erotickém snímku podle Vladimíra Párala, Playgirls I a Playgirls II. Dále svými kostýmními návrhy přispěla třeba v manželových filmech Waterloo po česku nebo v pohádce Trampoty vodníka Jakoubka. V obou dvou filmech si pochopitelně také zahrála.

John "Jack" "lesumir" Kennedy

Kostymérská filmografie

Filmy

2014 Bony a klid 2
Občanská naděje (studentský film)
2013 Lehká jako dech (TV film)
2011 Vůně kávy (TV film)
2006 Sůva z nudlí (TV film)
Zajatci Ďáblova chřtánu (TV film)
2005 Trampoty vodníka Jakoubka (TV film)
2002 Waterloo po česku
2001 Tuláci (TV film)
1995 Playgirls
Playgirls II
1994 Ještě větší blbec, než jsme doufali

TV seriály

2007 Nadměrné maličkosti (TV seriál)
Manželé roku 2006 (S04E02)
1999 Policajti z předměstí (TV seriál)

Herecká filmografie

Host

TV pořady

2010 Prostřeno! (TV pořad)
2006 Čétéčko (TV pořad)
1998 Nikdo není dokonalý (TV pořad)

Fanoušci tvůrce