Reklama

Reklama

For All Mankind - Season 1

(série)
Trailer 3
USA, 2019, 10 h 9 min (Minutáž: 48–76 min)

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Joel Kinnaman, Michael Dorman, Sarah Jones, Shantel VanSanten, Jodi Balfour, Wrenn Schmidt, Chris Bauer, Noah Harpster, Krys Marshall, Olivia Trujillo (více)
(další profese)

Epizody(10)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (25)

liuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nakonec velmi dobré. Je tam strašně věcí, které se dají vytýkat - ty alternativní dějiny jsou vlastně jen berličkou pozemských příběhů, které vlastně ani s dobýváním vesmíru nesouvisí. A dá se říct, že se děly i v těch pravých dějinách. Nebo je fakt škoda, že si tam nejdříve kontroverzně udělají legraci z Russiagate, aby se tomu už více nevěnovali, a místo toho dlouze řešili vynucený dvojí život homosexuálů. A jak jsou tyhle dnes ohrané příběhy takové telenovelové, tak z toho prvního zdvihání obočí vybruslí většinou skvěle, že se mi to nakonec vlastně líbí. Ostatně dokonalí Mad Men jsou taky takový stokrát promakanější Dallas, tak proč ne. V neposlední řadě je potřeba vyzdvihnout naprosté úžasné měsíční scény, na to je fakt radost koukat. Ale pořád si říkám, že kdyby to bylo vymyšleno ve Wire/Narcos stylu - pět minut pro Američany, pět minut pro Sověty, tak by to mohlo být lepší. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý mix uvědomělého popcornu, solidních hereckých výkonů, silné emocionální roviny i faktografických prvků. For All Mankind nabízí působivou verzi alternativní historie, která těží rafinovaně fakta z toho co bylo a přidává v rozumné míře upgrady a alternace k tomu, co mohlo být, nikdy však netlačí příliš na pilu a v rámci rodinné zábavy servíruje uvědomělou a důvtipnou jízdu, kde si každý divák přijde na své a pro fandy space travels a vesmíru celkově je to absolutní must-watch záležitost. ()

Reklama

curfew77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První dva díly byly na rovnou stovku, především onen epický úvodní twist hned v zdánlivě nenápadné předtitulkové scéně pilotní epizody, který určí ráz celého seriálu a na který jsem (zaplaťpánbůh) nebyl připraven. Závěr dílu druhého je pak dalším exkluzivním momentem, který ale bohužel už nic nepřekoná, protože přinejmenším od poloviny série se hraje víc na city, melodramata, genderová pseudoposelství, a logika dějová i fyzikální začíná čím dál častěji dostávat přes koule. Závěrečný díl se pak vysloveně nepovedl, protože tlačí nesmyslně na pilu v celé řadě ohledů, a paradoxně se ještě k tomu dost vleče. Škoda, i když jsem tušil, že to prvotní ohromení prostě může vydržet jen těžko. Přesto dám silných 80 % a druhou sérii rád, i když s lehkými obavami, zkusím. PS: Herecky naprosto vládne Shantel VanSanten, a Sarah Jones je i ve svých šestatřiceti absolutní zlatíčko s neuvěřitelně sexy chraplavým smíchem, naopak Kinnamanovi tahle role dle mého moc nesedla. PPS: Móresy s protáčením režisérů u jednotlivých epizod jsou zlo, které se podepsalo i na FOR ALL MANKIND. Please, make it stop. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vizuální zpracování zcela fenomenální. Prokládání filtivního děje (díky za tu myšlenku, dívat se na dokument by zdaleka tak nefungovalo) reálným pozadím (historické/dokumentární záběry z Ostravy nebo Prahy byly dost povedené) funguje dokonale. Občas ke to sice zbytečně užvněné, ale velmi v mezích. Nejvíc otravná/zbytečná mi přijde linie s imigranty. Opravdu jsem nepochopil proč tam vůbec byla. ()

Mafiapau 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Souhlasím s komentářem od dud ** 50% kvůli úplně zbytečný mexikánský příběhový lince, zbytečně přehanýmu proLGBT a zbytečně přehnanýmu feminismu vecpaným všude, kde to jen jde. Seriál z 60. a 70. let upravenej pro připosraný precious snowflaky. Plus ohromná spousta nelogických kravin včetně fyzikálních přešlapů. Tohle mě sice při sledování dost sralo.. ale i tak jsem si seriál dokázal užít.. Zajímavý to počin který pedantovy na mise Gemini, Apollo atd. by měl vadit.. ovšem tak nějak jsem si řekl fuck it a dokoukal jsem první sérii. Přeci jen, je to alternativní historie která je HÓÓÓÓDNĚ fantazie.. A ještě jedna věc.. u seriálu jsem se sám přistihnul jak hodně dokážu předurčit co se přesně stane.. zkrátka tam není takřka napětí jelikož je vám jasný že kvůli plot-armorům tam hodně lidí nechcípne.. nebo podle toho jak se line celý story-telling, prostě už víte co se v třeba dost napnutých scénách stane.. takže za to taky hvězdu dolů.. Je to spíš taková hltací oddechovka, než nějaká seriózní alternativní historie založená na průzkumech.. což vám dá seriál po několika dílech dobře najevo. ()

Galerie (158)

Zajímavosti (5)

  • Epizóda obsahuje potitulkovú scénu. (koba)
  • Během překonávání hranice mexickými uprchlíky je Měsíc ve špatné fázi. Kdyby A11 přistávalo během takové fáze, nebyly by vidět nerovnosti terénu během přistávání a navíc by byl povrch a okolí mnohem víc rozpáleno, což by si úplně nerozumnělo se skafandry. (Andy.)
  • Během pouštního survival tréninku mají dámy nafasovány batohy ALICE large, které však byly ve skutečnosti uvedeny do oběhu až cca tři roky poté. (Andy.)

Reklama

Reklama