Reklama

Reklama

For All Mankind

(seriál)
  • USA For All Mankind
Trailer
USA, (2019–2024), 40 h 5 min (Minutáž: 42–82 min)

Hrají:

Joel Kinnaman, Wrenn Schmidt, Krys Marshall, Jodi Balfour, Shantel VanSanten, Cynthy Wu, Coral Peña, Michael Dorman, Sarah Jones, Edi Gathegi (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Představte si svět, v němž globální vesmírný závod nikdy neskončil. Tento napínavý seriál o alternativním pojetí historie od Ronalda D. Moora (Cizinka, Battlestar Galactica) se soustředí na riskantní život astronautů NASA a jejich rodin. (Apple TV+)

Recenze uživatele liuk k tomuto seriálu (6)

Season 1 (2019) (S01) 

Nakonec velmi dobré. Je tam strašně věcí, které se dají vytýkat - ty alternativní dějiny jsou vlastně jen berličkou pozemských příběhů, které vlastně ani s dobýváním vesmíru nesouvisí. A dá se říct, že se děly i v těch pravých dějinách. Nebo je fakt škoda, že si tam nejdříve kontroverzně udělají legraci z Russiagate, aby se tomu už více nevěnovali, a místo toho dlouze řešili vynucený dvojí život homosexuálů. A jak jsou tyhle dnes ohrané příběhy takové telenovelové, tak z toho prvního zdvihání obočí vybruslí většinou skvěle, že se mi to nakonec vlastně líbí. Ostatně dokonalí Mad Men jsou taky takový stokrát promakanější Dallas, tak proč ne. V neposlední řadě je potřeba vyzdvihnout naprosté úžasné měsíční scény, na to je fakt radost koukat. Ale pořád si říkám, že kdyby to bylo vymyšleno ve Wire/Narcos stylu - pět minut pro Američany, pět minut pro Sověty, tak by to mohlo být lepší. ()

Rudý Měsíc (2019) (S01E01) 

Líbí se mi, jak se tam zase opakuje to vysněné téma doby, že přistání na Měsíci změní vyhrocený svět Studené války k lepšímu, jen že tu změnu nastartoval někdo jiný. Jen je škoda, že se ta alternativní historie zatím tak nějak vlastně moc nezmění od té reálné. Triky jsou fakt moc pěkné, celé retro zpracování také, ale zatím nic moc úžasného to tedy neslibuje. ()

Postavil Saturn V (2019) (S01E02) 

Luxusní díl! Hodně politiky a jak je možné hrdinu jedním dobře mířeným políčkem před národem úplně znemožnit. A jak tam pouští ty alternativní nahrávky debat mezi Nixonem a Kissingerem z Oválné pracovny, to je fakt pecka. Jen je škoda těch úplně otravných příběhů astronautských manželek, které jsou zatím jen zbytečné metry, metry filmového pásu. ()

Nixonovy ženy (2019) (S01E03) 

Trénovací díl o tom, která žena bude nejvíce věrohodná v alternativním Kozorohovi 1 a je to povedené a zároveň skvěle zacílené, kde je minimum zbytečných dějových linek z minulých dílů a prostě to těm všem ženám přejete. ()

Základní posádka (2019) (S01E04) 

A zase celkem propad, mi tam zas ty nastrčené ženské intriky připomínají fakt už hroznou soap operu. Abych nechodil daleko v tématickém prostředí, tak jsem si vzpomněl na zapomenutý a zrušený seriál Pan Am o letuškách a pilotech. A zvlášť, když tenhle díl měl být dost důležitý, tak to působí jako dost odfláknutá vyplňovačka. ()

Do propasti (2019) (S01E05) 

Mám pocit, že jim ty komplikovanější epizody moc psát nejdou, a tak naprosto vyčnívá tato, která je naprosto jednoduše o jedné té výpravě na Měsíc a všeho kolem toho. A je to zpracováno úplně excelentně s krásnými vizuálními triky. Byl jsem na šťopkách, je tam deep fake s Nixonem, a když si vás epizoda takhle obtočí kolem prstu, tak vás ani nenaštve klišé se Ziggy Stardustem. Navíc i pasáže na Zemi jsou skvělé, zvlášť mám hrozně rád, když se někdo uvede jako naprosto vedlejší postava, aby pak dostal možnost zazářit jak Wayne. ()

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Apple TV+ nabízí seriály zdarma

Apple TV+ nabízí seriály zdarma

12.04.2020

Na jeden týden nabízí streamovací služba Apple TV+ několik ze svých seriálů všem divákům zdarma. Akce by měla být spuštěna v USA a všech dalších zemích, kde je služba dostupná, tedy včetně České… (více)

Prosinec na Apple TV+

Prosinec na Apple TV+

04.12.2019

Druhou streamovací službou po Netflixu, která si bude chtít o svátcích přetáhnout na svoji stranu nové diváky, je Apple TV+. Ten vyrukuje již 6. prosince s prvními třemi epizodami dramatického… (více)

Disney+ už drtí Apple TV

Disney+ už drtí Apple TV

13.11.2019

Streamovací války započaly a web Business Insider teď čerstvě vydal analýzu, která popisuje start obou nejnovějších velkých streamovacích služeb Disney+ a Apple TV Plus. Klíčová je zde poptávka … (více)

Reklama

Reklama