Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blanka Zemanová se na Silvestra odpoledne vrací do svého nedalekého zaměstnání pro maso, které zapomněla v ledničce. V podniku objeví požár a zraněnou kolegyni. Zeman, který přišel Blance naproti, se nestačí divit, co se tu na Silvestra děje. Nic mu však nebrání v tom, aby se ujal vyšetřování a ještě týž večer všechno objasnil... Zdroj: Kniha Daniela Růžičky: Major Zeman – propaganda nebo krimi? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dejte jim byty a nebudou muset bydlet u mě. Počítejte s tím, že kontrola vás nemine! Tahle silvestrovská hospodářská kriminálka nezačíná zpočátku úplně zajímavě, ale nakonec se z toho vyklube poměrně závažný případ ovšem trochu zbytečně rušený komisním řešením Zemanových rodinných problémů, takže to vidím opět tak nějak neutrálně. Nicméně body nahoru za ten retro socialistický silvestr a kdo chce tvrdit, že se úroveň novoroční zábavy v TV od té doby zvedla, tak má aspoň co porovnávat.55% ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rok 1966. Je tu Silvestr a na pracovišti Blanky začne lehce hořet. Vyklube se z toho případ na silvestrovské odpoledne spíše z hospodářské kriminálky, kdy na pracovišti pracuje hned několik fiktivních Havránků, které nikdo nezná, a všichni mají navíc bydlet u jedné babky na podnájmu. A shořet měly právě ty výplatní pásky jako důkaz. A taky, aby to bylo zajímavější, tu má malou roli Andrea Čunderlíková. 5/10 ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vše se točí kolem Silvestra 1966 a Nového roku 1967. Blanka Zemanová se vrátí do kanceláře, protože si v lednici zapomněla šunku. Na toaletě najde mladou zaměstnankyni Janičku v bezvědomí. Když si nechá vrátným otevřít její kancelář, mzdovou účtárnu, vidí, že tam hoří a s pomocí vrátného a saniťáka oheň uhasí. Zavolá to svému manželovi a ten se na místo ihned vydá. Zjistí, že na výplatní listině se vyskytují 4 zaměstnanci stejného příjmení, přičemž u nich pracuje jen jeden Havránek. Navíc je už několik dnů nezvěstný. Zemanovi nechali doma čtrnáctiletou Lidušku samotnou a ona si domů pozvala svého kamaráda Martina. O něm rodiče zatím vůbec nic nevědí. ()

carl.oesch odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slaboučká krimi s rádoby vtipnými momenty (tedy z hlediska tvůrců seriálu) a předposlední díl, kde není patřičně úderný a jediný správně politicko výchovný směr. Blíží se děsivý osmašedesátý a než se to soudruhům podaří zase vzít pevně do rukou a nasměrovat ve jménu všeho pracujícího lidu tam, kam je třeba. U buňky onoho zavražděného stojí na rozbahněném sídlišti Škoda 110R Coupé - v roce 1966, kdy bylo embéčko stále ještě poměrně horkou novinkou. A ona oslava Nového roku je taky famózní, v té době se už zase naplno víc slavily Vánoce, tady je jasný požadavek, aby to bylo jako v SSSR... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ač se snažili, stal se z toho zatím jednoznačně nejslabší díl této série. Jak samotná zápletka byla velmi chabá – nejen onen požár a chlastačka na firemním večírku, ale i dopadení zloděje a hledání nafučené dcery po sídlišti – nuda a zas jen nuda. Řada věcí mi tu přišla dost nelogických a doslova odfláknutých. Jakoby zrovna nevěděli co točit a tak si hodili jednu „oddechovou“ epizodku, která neměla moc co nabídnout. Snad jen onu chlastačku, taneček a Zemanovy dedukce, co tak asi mohla jeho mladá dělat doma s láhví vodky a neznámým chlapcem… ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • V televizním silvestrovském programu zazní v bigbandové úpravě mimo jiné i melodie písní „Congratulations“ a „Lily the Pink“. Obě skladby přitom byly nahrány a vydány v originálních verzích až v roce 1968. Děj epizody se ovšem odeheává na silvestra 1966. (OHNOTHIMAGEN)

Reklama

Reklama