Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pilot Charlie Lavery nastupuje do letadla, aby dopravil palivo do vzdálené arktické oblasti. Po vyložení nákladu odlétá zpět s nemocnou ženou, kterou má vzít do nemocnice. Jeho stroj má však poruchu a zřítí se na místo daleko od civilizace. Oba dva pád přežijí. Charlie se vydá napříč krajinou, aby nalezl pomoc. Po bezcíleném hledání zkolabuje. Těsně před smrtí se u něj objeví žena, kterou nechal v letadle, a která ho začne pomalu učit jak přežít v divoké krajině na rozlehlých místech vzdálených desítky kilometrů od jakéhokoliv kontaktu s civilizací. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Napínavý dobrodružný film ve stylu Tance s vlky? Už nikdy neuvěřím komentářům na pošetkových, trafikových dvd. Ano film měl pár zajímavých míst, ty se ovšem při celkovém dojdu ztrácejí, ve všem tom zívání a koukání na hodinky ,které jsem si bohužel nemohl odpustit. Pro mě hrozná nuda a ztráta času kterou nezachrání ani celkem slušný v hlavní roli ojediněle viděný Barry Pepper. ()

Ashar 

všechny recenze uživatele

Pilot Charlie byl idiot. Udělal tolik průserů a celou první polovinu filmu mne strašně nasíral. Nebýt nemocné eskymačky, zhebnul by v pustině po pár dnech. Film ukazuje nadutost, degeneraci a hloupost mužské populace. Naopak vyzdvihuje nutnost návratu matriarchátu, aby se muži začali od žen učit vše, o co v době své nadvlády nad ženami přišli. ()

Reklama

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Docela sympatická kombinace Trosečníka a Tance s vlky... Od počátku čitelný scénář ve své přímočarosti nenutí o čemkoliv přemýšlet. Ty sympatie ve mě vzbuzuje "neambicióznost" filmu, citové vydírání se nekoná. Přesně zapadá do škatulky výchovného snímku pro adolescenty a to nemyslím nijak pejorativně. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem byla trochu v rozpacích. Očekávala bych, že letec, který začínal před deseti lety jako válečný pilot, se bude po havárii svého letadla chovat víc jako profík. Jenomže válka už dávno skončila - stala se z ní vzpomínka, zlý sen, na který nejde zapomenout. A ocitnout se s minimálními prostředky a bez pomoci v rozlehlé nehostinné pustině - to je úplně jiná a úplně nová zkušenost. A člověk civilizovaný je zároveň tvor civilizací zhýčkaný, neschopný přežít bez jejích vymožeností. Zpočátku průměrný příběh postupně získává sílu, neokázalý a otevřený jako drsná severská planina. Vypráví o vzniku nezištného, hlubokého a upřímného přátelství, o respektu a porozumění. 3,5 * … ale kvůli přímému tahu na branku tentokrát zaokrouhluju nahoru. ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- Vězte, že maličký křehký komár může být horším nepřítelem nežli vlk. Jenom mi nebylo jasné, kam se posléze všichni ti drobní krvežízniví tvorečci poděli. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

To jako vážně? 2003? Tenhle koncentrát senilního polopatismu, melodramatického kýče, pseudoromantiky, pseudoduchovna a všemožných infantilních klišé o prostotě a moudrosti primitivních národů žijících v souladu s přírodou? S postavami plochými jako hruď anorektické baleríny? S tak bezostyšně šablonovitým a předvídatelným scénářem? A s tou pekelnou cajdákovitou "hudbou" na pozadí? Námět dobrý ale zpracování tragické. Být tohle kanadské středoproudové televizní béčko o dvacet let starší, řeknu si "inu osmdesátky, tenkrát se takovýhle sentimentální slaďáky točily". Ale v době vzniku už bych u filmu s podobnou tématikou očekával mnohem modernější formu i režii, výraznější existenciální hlubinu, větší syrovost děje, menší teatrálnost herců atd. Možná nebýt té zrůdné muziky, dám třetí za rámec příběhu a za hezké severské lokace. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • V průběhu lovecké scény stálo stádo zkrocených sobů na místě díky divokému karibu. (orkadimenza)
  • Po dobu natáčení se s filmařskou skupinou pohybovali i strážci vyzbrojení střelnými zbraněmi, kteří chránili štáb před ledními medvědy. Jeden z medvědů dokonce přerušil natáčení, když poškodil videozáznam. (orkadimenza)

Reklama

Reklama