Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gabriel Van Helsing, bratr slavného profesora Abrahama Van Helsinga, je jako agent ve službách Vatikánu vyslán do tajemné Transylvánie, kde se nebezpečí objevuje se západem slunce a příšery nabývají podoby nejděsivějších nočních můr. Van Helsing má za úkol pomoci cikánské princezně Anně zničit nebezpečného hraběte Draculu, a zbavit tak její rodinu po generace trvající kletby. Hrabě před svou smrtí uzavřel dohodu s Luciferem, což mu zajistilo nesmrtelnost. Potřebuje ale ještě Frankensteinovo monstrum, aby oživil své děti, rozseté po celém světě. S jejich pomocí chce nastolit hrůzovládu a podmanit si celou lidskou civilizaci. Při jednom ze zápasů je Gabriel pokousán vlkodlakem, kterým se po prvním úplňku sám stane. Jedině v podobě vlkodlaka má Van Helsing šanci Draculu zabít. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 003)

2Pac 

všechny recenze uživatele

Akcia zacne prvou sekundou filmu a koci tou poslednou...To je vsak jedina dobra vec na tomto filme.Vsetky akcne sceny su preexponovane a mne pripadali velmi nelogicke. Na to, ze mam akcne filmy rad, hodnotim Van Helsinga velmi kriticky, lebo len bezhlava akcia bez vhodnej vyplne je strata casu.Nebyt krasnej Kate Beckinsale a celkom peknej zaverecnej sceny hodnotim to este horsie. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Míti ve filmu Draculu, Frankensteina, Vlkodlaka a Van Helsinga není vůbec špatný nápad. Jenže Sommers se tentokrát trochu upsal. Film do nás z počátku naláduje spousta odkazů, má to dobré tempo, výpravu i triky. Jenže od souboje s upírkami se film začne neuvěřitelně drolit. Hrdinové jezdí tam a zpátky, při tom skáčou (zavěšeni na lanech) jak míčky gumové a následuje spousta nelogičností a rádoby zvratů. Herci buď okatě přehrávají nebo jsou nevýrazní (což vadí především u mdlého Jackmana). Bylo tu zaděláno na víc, něž na sice stylový ale jinak nezvládnutý chaos? Myslím, že ano. ()

Reklama

Anthony 

všechny recenze uživatele

Můj dojem z tohoto filmu je značně rozpačitý. Ačkoli mám rád i takové filmy, které nenabízí nic než odpočinkovou velkolepou podívanou, která spíše uspokojí oči a uši než mozek, tento film mě neuspokojil, i když velkolepost mu skutečně nechybí. Jenže příběh může být blbý, nelogický, ale musí být alespoň nějaký. Slovo, které nejlépe tento film vystihuje je přeplácanost. V jedné kritice někdo napsal, že kdyby ve finále najednou vyrazil proti hlavnímu hrdinovi Saddám Husajn vůbec by se nedivil – to byl přesně můj pocit. Těch příšer a netvorů, které se různě proměňovali a přesouvali z místa na místo, bylo tolik, že jsem se v tom brzy přestal orientovat. Sledoval jsem pak už jen pěkné trikové obrázky, ale vůbec jsem nechápal, co se děje. A takové scény jako, když se na mapě objeví Transylvánie a vidíme jak hrdina jede na jih!, přičemž se za moment prochází na nábřeží Vltavy (v pozadí Národní divadlo) a v titulcích se objeví nápis Budapešť, to už je jen tak pro zasmání. Mimochodem hudba Alana Silvestriho je výborná a podobně non stop akční a hrdinská jako v druhé Mumii (též Sommers). ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Po boku vďačne rozpustilého "Deep rising" sa do pozoru hlási nekonečne nesúdny "Van Helsing" a stáva sa tak jedným z najprijateľnejších exemplárov Stephenovej filmografie. To čo ma v iných (masovo populárnejších) patvaroch tohoto skúseného motovidla iritovalo - teda z hľadiska intenzity povrchného zážitku nemohúce nakladanie s CGI, nezaujímavá voľba + vykreslenie postáv, neustále vršenie debility na úkor snahy ju vtipne symbolizovať - sa v hlboko v rumunských Karpatoch mení na približný opak. Mastnými efektami upravené "pole pôsobnosti" je tak ohavne priťažlivé, že by sa tam človek najradšej vydal na rýchlu exkurziu, zástup všakovakých verzií známych monštier s mrštnou agilnosťou proti aussie bombardérovi Jackmanovi a jeho pomocníkom je taktiež zážitok vskutku nevšedný a hlavne predlohou nezviazané komiksové postupy robia tento špásovný nezmysel ešte viac easy-going než sa na prvý pohľad zdá. Slepo vyčítaná/odsudzovaná nedejovosť či sterilná akčnosť je klasickým príkladom davovej psychózy unavených konzumentov, ktorí si neuvedomujú (alebo skôr neriešia) vopred danú filozofiu konceptu a na miesto rešpektovania/užívania si zámerom totožného len nie tak user-friendly zabaleného bijáku si radšej sťažujú v duchu oklamaného zákazníka pričom sú schopní kontinuálne prispievať k nadhodnocovaniu iných, nemiestne vyhypovaných spektáklov. Hotová tragikomédia. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Tak do tohohle vrazili investoři i s marketingem 210 mil. dolarů ?! Pokud by to byl nízkorozpočtový film, pak bych přidal možná hvězdičku za vizuální stránku. Aby se mi ale u filmu za tolik peněz líbil jen černobílý úvod a závěrečné titulky, tak to se mi fakt ještě nestalo. Naprosto mi unikl jakýkoliv smysl natočit tenhle "film".... přitom "balení" to má blýskavé - aby se líbilo. Ale ať už zabalíš ho*no do sebehezčího obalu, pořád to bude jenom ten výkal a pořád bude smrdět ..... Já odpady moc nedávám (asi by se daly spočítat na prstech), ale tady vážně s obtížemi hledám důvod aspoň pro jednu hvězdičku - za hudbu, za efekty nebo za Kate :) Ten CELEK je ale prostě hrůza ! .... Náruživí statistici tohle hodnocení možná nebudou brát v potaz, protože jsem si uprostřed (jsa ukolébán "akční jízdou") asi na čtvrt hodinky zřímnul, takže jsem to vlastně neviděl celé :) Pokud bych to měl napravit další projekcí, tak to bych si dal raději 5x "Den poté" ... ()

Galerie (138)

Zajímavosti (40)

  • Kate Beckinsale (Anna), která nedlouho před tímto filmem slavila úspěch díky roli upírky v prvním Underworldu (2003), zde hraje zabíječku upírů. (POMO)
  • Jeden z prvních filmů, který pro tvorbu vizuálních efektů použil i software nazvaný MASSIVE, vyvinutý pro davové scény v trilogii Pán prstenů (2001, 2002, 2003). (POMO)

Související novinky

Zemřel herec Robbie Coltrane

Zemřel herec Robbie Coltrane

15.10.2022

Smutná zpráva nejen pro fanoušky Harryho Pottera. Ve věku 72 let zemřel skotský herec Robbie Coltrane známý především jako Hagrid z kouzelnické ságy. Coltrane se narodil jako Anthony Robert McMillan… (více)

Van Helsing se dočká rebootu

Van Helsing se dočká rebootu

02.12.2020

Studio Universal oznámilo reboot slavného lovce monster Van Helsinga. Snímek natočí Julius Avery (Overlord), co je ale důležitější, bude ho skrze svoji společnost Atomic Banners produkovat mistr… (více)

Angelina Jolie jako Frankensteinova nevěsta?

Angelina Jolie jako Frankensteinova nevěsta?

26.12.2015

Studio Universal to se svými monstry myslí vážně. Kolem nové Mumie se motá Tom Cruise, další Vlkodlak už má datum premiéry (30. března 2018) a pracuje se i na remakeu Van Helsinga. Všechny tyhle… (více)

Sněhurka a... Van Helsing?

Sněhurka a... Van Helsing?

13.10.2012

Tato zpráva je zábavná zejména s přihlédnutím k bulvárním klepům o tom, že manželka Ruperta Sanderse mu prý zakázala natočit druhý díl Sněhurky a lovce, aby se už nesetkal s Kristen Stewart. Zdá se,… (více)

Reklama

Reklama