Reklama

Reklama

Raymonda má každý rád

(seriál)
  • USA Everybody Loves Raymond (více)
USA, (1996–2005), 77 h 7 min (Minutáž: 21–44 min)

Tvůrci:

Phil Rosenthal

Hudba:

Rick Marotta

Hrají:

Ray Romano, Patricia Heaton, Doris Roberts, Brad Garrett, Peter Boyle, Sawyer Sweeten, Sullivan Sweeten, Madylin Sweeten, Bob Odenkirk, Maggie Wheeler (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(210)

Sportovní novinář Ray Baron a jeho žena Debra by si žili normálním spokojeným životem, nebýt faktu, že dům naproti přes ulici obývají Rayovi rodiče a jeho bratr Robert... (oficiální text distributora)

Recenze (107)

cyright 

všechny recenze uživatele

Seriál s největší koncentrací nesympatických herců na metr čtverečný. Vážně, nemůžu si pomoci! Mám pocit, že mi někdo vlzezl do hlavy a zjistil, z jakých herců mi naskakuje husí kůže. Potom pečlivě posbíral po celé šíré Americe ty nejhorší exempláře jen proto, aby mi je všechny naráz VMETL DO KSICHTU! :-) ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Tohle nejsou prsa na ukazování, Rayi - to jsou PRACOVNÍ prsa!" "No tak, Debb, mluvíš o nich, jako by už byly v důchodu. Občas ještě poskytují poradenské služby." Velice zvláštní - americký sitcom z rodinného prostředí - a přitom vůbec není trapný jako třeba Krok za krokem nebo Plný dům. Je to proto, že je o rodině, ale ne rodinný. Takže se naštěstí nedočkáme žádných 'ponaučení' a jiných omylů výše zmíněných. Je to vynikající série (zatím bylo u nás uvedeno pět sezon, ale natáčí se dál). Ray Romano a Patricie Heatonová odvádějí opravdu dobrou práci, sympatický je i nerudný Peter Boyle (Frankensteinovo monstrum z Mladého Frankensteina) a naprosto skvělá Doris Robertsová (Nový list, Vánoční prázdniny), kterou navíc opravdu geniálně dabuje Alena Vránová. Jedině Brad Garreth v roli věčně ublíženého Rayova bratra Roberta mi místy trochu leze na nervy. Ale ne natolik, abych hodnotil méně než pěti hvězdičkami. ()

Reklama

tom.cube 

všechny recenze uživatele

Skvělý sitcom, který si po celých devět sezón drží vysoký standard (možná snad vyjma první série). Jeho hlavní zbraní je přitom uvěřitelnost a věrohodnost postav i nastalých situací - jednoduše seriál ze života. Netlačí zbytečně na pilu a produkuje přesně dávkovaný humor. Pochvalu tentokrát zaslouží i český dabing, precizně zvolené hlasy jen umocňují charakteristiky daných postav. Dle mého velmi podhodnocený seriál. ()

Franta852 

všechny recenze uživatele

Výborný sitcom, častokrát vystihuje s naprostým nadhledem situace běžného života a vtipným způsobem z nich těží. Vzhledem k počtu dílů, je až překvapující že si kvalitu udržel po celou dobu. Samozřejmě že některé díly jsou slabší, ale těch moc není. U tohoto sitcomu jsem se hodněkrát nasmál, opravdu od srdce.... ()

Anglie 

všechny recenze uživatele

Mít rodiče přes ulici je zaděláním si na problémy, to je jasné. Může to ale být i vtipné - tenhle seriál je toho důkazem. Jeden z nejlepších kusů z americké seriálové televizní produkce. Snad jen skoro neustálé zdůrazňování Debry "Jestli sis nevšiml, tak já tě miluju" (Rayovi, občas jsou ke slyšení variace této věty) mi občas lezlo na nervy. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (29)

  • Maggie Wheeler, která v seriálu hraje vedlejší postavu Lindu, byla zvažována do role Debry. (Tom Riddle)
  • Baronovic děti Ally, Michael a Geoffrey jsou ve skutečném životě sourozenci Madylin, Sawyer a Sullivan Sweetenovi. (Tom Riddle)
  • Rayův seriálový bratr Robert (Brad Garrett) je strážníkem newyorské policie. Rayův skutečný bratr je taky strážníkem newyorské policie. (Tom Riddle)

Reklama

Reklama