Reklama

Reklama

Epizody(8)

Osemdielny taliansky televízny seriál o životnej púti presláveného stredovekého cestovateľa a objaviteľa. (oficiální text distributora)

Recenze (82)

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

V dětství mě tenhle seriál uhranul. Skvělé dobrodružství s vynikající výpravou a exotikou jak prostorovou i časovou, pro klučičí duši to pravé. A především dle mého soudu nejlepší seriálová hudba vůbec - vždycky mě chytí za srdce. Morricone prostě JE génius. Vytknul bych jen ( dle mě ) trochu odbytej konec, kdy návrat domů do Benátek je prakticky vynechanej... A to DVD by si zasloužilo remastrovat barvu i zvuk - ovšem je pravda, že dabing ČST je prvotřídní. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Skvostný seriál, na ktorý sa už trochu pozabudlo, čo je veľká škoda, pretože sa výpravnosťou a celkovou kvalitou spracovania minimálne vyrovná "konkurenčnému" a omnoho slávnejšiemu Šogunovi. Davové scény a množstvo kostýmov a pompéznych dekorácií mu môže ticho závidieť ktorýkoľvek novodobý historický veľkofilm. Na DVD vyšiel síce v tragickej obrazovej kvalite a bez pôvodnej zvukovej stopy, ale aspoň má pôvodný hviezdne obsadený český dabing z 80. rokov. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Mám rád kostýmní velkoprodukce a tohle je produkt přesně podle mého gusta. Monumentální, výpravné, na penězích se nešetřilo. Navíc dějově zajímavé a s výbornými herci (hlavně mě potěšil F.Murray Abraham, který mimo Saliera v Amadeovi moc výrazných rolí neměl). Krásný hudební motiv, který mi navždy zůstane v hlavě. Tady prostě není co řešit a nejvyšší hodnocení je tu zcela na místě. Všem doporučuji. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších dobrodružných seriálů všech dob a zároveň úchvatný životopis legendárního cestovatele. Výpravná velkoprudkce s monumentální výpravou, fenomenálními herci (Nimoy, F. Murray Abraham a mnoho, mnoho dalších), fantastický hudební motiv Ennia Morriconeho a skutečně nádherný a působivý zážitek. Nádherné dílo. 80%. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Rozumná délka seriálu, vynikající výprava, krásná hudba (Ennio Morricone), pro ženy přitažlivý kukuč páně Marca a smysluplný děj. Dohromady smícháno a naporcováno do 8 dílů, ve kterých režisér Montaldo nabízí divákovi jeden z mála seriálů, které nevznikají zbytečně. Poučný i zábavný, takový je Marco Polo. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama