Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Živly nemají slitování. Pocítíte jejich zuřivost. Atlantik se vzdouvá v třicetimetrových vlnách. Vítr zuří na maximum! V říjnu 1991 se tři povětrnostní fronty - mezi nimi i hurikán Grace - srazily v dosud největší zaznamenané bouři, meteorology nazvané "Dokonalá bouře". Ve filmu Dokonalá bouře posádka rybářské lodi Andrea Gail bojuje s nejmocnějšími živly, jaké kdy příroda uvolnila ze řetězu... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (389)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Až příliš dokonalá bouře. Tak dokonalá, že smetla i klona Džordže spolu s marky Markem a jejich kocábkou náramnou. Based on true story? ale tak určitě, až na to, že těžko to může někdo převyprávět, když to nikdo z nich nepřežil (ups sorry za BROJLER) Nad vodou to drží tradičně spolehlivá Petersenova režie díky ní a pár jakž takž dramatickým situacím (i když mi postavy byli vesměs u prdele) to udrží aspoň v průměru. Jinak film tak tmavej, že v hodně scénách je píču vidět. Nemluvě o tom, že první půlka je celkem nuda. Za mě 55% ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Stahují se mraky. I mezi hrdiny filmu. Přesto vypluli. Vlny jak sviňa. Víc vln, černější mraky. Bouřka jak cyp. Dokonalá bouřka. „Hele, vlna... ta bude asi naše...“ „Jo vidím, vlna jako kráva. Ta je dokonalá.“ „Asi sbohem.“ „Tak čau...“ A pak že neumím napsat stručný komentář. :-) P.S. abych tomu filmu zbytečně nekřivdil, třeba si ho ještě někdy pustím. Teda ne celej, to bych asi nedal a usnul. Spokojím se se zhruba dvaceti minutami završenými Vlnou... ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Solidní film který má dvě velké výhody. 1) je dokonalá hudba Hornera, každá scéna ve který je akce je díky hudbě neuvěřitelně napínavá. a číslo 2) je dobrá režie Petersen je skvělý režisér a díky tomu jak film režíruje je film víc než ve skutečnosti je. Plno scén je tu efektních a napínavých a hlavně jsem se nenudil. Efekty jsou velkolepé, jen škoda že i přes snahu mi bylo celkem jedno co se stane s kteroukoliv postavou. Za shlédnutí film rozhodně stojí, lituji toho že jsem film neviděl o dost dříve. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Kromě vedlejších linií příběhu se mi to líbilo. Těmi vedlejšími liniemi mám na mysli pasažéry na člunu, kteří tam byli doslova jak pěst na oko a netuším proč. Cokoliv s vrtulníkem, i to zachraňování i všecko ostatní (to nemělo s dějem vůbec nic společnýho, prostě jen nastavená kaše). I situace doma po odplutí mi přišla zbytečná, protože každej ví, jak by byli smutní. A lepší účinek by to určitě mělo, neukázat je, ale třeba fotku ve vodě (klasiklišé ;). No a ten meteorolog, nevím jestli to bylo dabingem, ale já mu to zaujetí počasím prostě vůbec nevěřil a taky mi přišel jen jako do počtu. Takže co se týká mě, kdyby to bylo mnohem víc syrový (oproštěný od těch linií a trošku bez toho hrdinství, sentimentu) kdyby se to víc soustředilo na rybáře a bylo to spíš v duchu toho nečekanýho konce a pak tam nebyly záběry z kostela, dal bych plnej počet. Takhle jen čtyři a to se všema očima zavřenýma a ušima odřenýma ke kosti. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Bouře všech bouří a jedna obyčejná loď. I tak málo stačí k natočení výborného snímku, kterému nechybí naprosto nic. Vizuální efekty jsou naprosto parádní. Herecké výkony báječné a příběh dojemný. Tento film, na první pohled obyčejný, by si zasloužil větší pozornost a "zbarvení do červena" zde na CSFD. Poklona pane Clooney:) ()

Galerie (83)

Zajímavosti (14)

  • Okrem autentického mestečka Gloucester v štáte Massachusetts prebiehala väčšina natáčania v kalifornských filmových štúdiách. (MikaelSVK)
  • Film bol sparodovaný v Simpsonovcoch (od r. 1989), konkrétne v 10. diele 18. série s názvom Aquamanželka. (Jello Biafra)
  • Mark Wahlberg během natáčení přebýval nad hospodou Crow´s Nest, kde se natáčely interiéry. (HellFire)

Související novinky

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (více)

Reklama

Reklama