Reklama

Reklama

Šokující odhalení

  • USA Bombshell (více)
Trailer 1

Skupina žen vytáhne do boje proti zakladateli Fox News Rogeru Ailesovi. Nelíbí se jim jeho obtěžování na pracovišti. (Filmbox)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (136)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Za mě propojení dvou dost silných témat - politická debata a obtěžování na pracovišti... S tím obtěžováním nesouhlasím, ale myslím si, že je to hodně citlivé téma, jelikož ve filmu bylo řečeno hodně pravdivých argumentů, se kterými souhlasím, ale vlastně nesouhlasím.. Nicméně - na co jsem pořád koukala byla Charlize Theron, protože jsem nemohla uvěřit, že je to ona! Pak nastala vteřinka, kde jsem ji tam "zahlédla", ale stejně můj mozek měl obtíž to přijmout :) Plus pokud mi tam lezla i jiná herečka, které byla neskutečně podobná :) No...ale nejsilnější moment pro mě byla chvíle, kdy postava Robbie si vyhrnula sukeň ještě výš - když jí to bylo řečeno a ona pochopila, že to není ok.... ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Komu šokujúce odhalenie, komu nie. To, že šéfovia (hocijakí, čohokoľvek) si veľmi často za svoje podriadené vyberajú atraktívne dámy, je dlhodobo známa vec. A rovnako je známa vec, že vzťah medzi šéfom a jeho atraktívnou podriadenou veľmi často skĺzne do istej formy sexuálneho vzťahu. Niekedy tomu predchádza nepríjemné obťažovanie, neustále narážky, či vynucovanie si sexuálnych služieb pre iných (sprievod pre známych, návštevy). Nezriedka je sex so šéfom alebo ním určenými osobami kompenzovaný zvýšením platu. Inokedy profesným postupom, či inými pracovno-právnymi bonusmi. Korporátna sex norma vo vzťahu boss-slúžka/podriadená. Nevravím, že je to správne, naopak, je to typické zneužívanie moci. Najmä v súkromných firmách sa to deje zhusta. A nie každá žena sa dokáže ubrániť. Nie každá sa chce ubrániť. Zvlášť, ak ide o prácu snov, zvlášť ak to všetko pôsobí na jeden zo základných ľudských pudov. John Lithgow nepôsobí v úlohe zvrhlíka, napriek snahe nejako extra démonicky. Pretože sa vie zavďačiť, vie, prečo ženy z jeho tímu zväčša neodchádzajú (vysoké platy, snaha sa zastať sa ich, iné benefity). Zároveň má sociálne cítenie. Ale všetko je to predovšetkým systémová chyba korporácií ako takých, nie diskriminácie žien. Až po odstránení kapitalizmu sa dá dôstojne riešiť údajná diskriminácia a aj hnutie metoo. Pretože, ak sa aj z čela firiem odstránia odpudzujúci predátori, zároveň v nich odídu organizátorsky i riadiaco schopní a výkonní muži, čo si sem-tam radi šuchli bokom. Nič sa nezmení. Buď ich nahradia revolučnou zlobou naladené ženy, ktoré podriadených budú jebať bez ohľadu na sociálne benefity v mene čo najefektívnejšieho chodu firmy, nepripúšťajúceho kreatívne oddychové chvíľky. Alebo  na ich miesta dosadia "progresívnych manažérov" s empatiou limitne blízkou nule, bez vyjadrenia emócií, ktorí spôsobia, že z firiem sa stanú emočne strnulé mŕtve schránky. Orientované na výkon, a na nič iné než výkon. Metoo zvíťazí, ľudskosť odumrie. Nie vďaka hlúpemu hnutiu, ono vôbec nie je márne. No vďaka systému. Preto sa film síce tvári bombasticky, ale napráva len zlomenú bočnú halúzku v kompletne rakovinou postihnutom mohutnom strome zastaraného patriarchálno buržoázno kapitalistického modelu. Ale aby som len nehanil, výkon ženského tria bol skvelý, rovnako tak Lithgowa ako aj Malcolma McDowella v úlohe hlavného mediálneho  guru a vládcu - Ruperta Murdocha. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na to jakého tématu se to týkalo mě to až překvapivě bavilo, jednu modrou větu tam pronesla postava Margot Robbie směrem k Charlize Theron, ale to co se děje v USA a jak moc se to promítá do filmů, to je neuvěřitelný a není mě to z toho vůbec dobře. Jo a jak se žřídila Nicol s Charlize na plastice, to nemá obdoby, takový krásný ženský to byly, ach jo. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Silnejšie tri. Asi v živote nikdy som nevidel toľko frekvencie krásnych žien. Do plusu to dáva fakt, že nie samoúčelne obsadených. O hereckom talente Charlize som nikdy nemohol povedať nič zlé, ale čo mi na nej vždy vadilo bol ten strojený chlad. Tu ho jednak naplno využila a v zápätí trochu ten obraz naštrbila. Takže za mňa bravó a minimálne ten globe podľa mňa mala dostať. Kamera a strih typu "divák, si tam a teraz" ma vždy brala, takže good as well. Čo mi vadilo bolo príliš veľa "podstatných" postáv. A celkovo som sa chvíľami strácal, že kto komu kde čo prečo. Asi skôr chyba na mojej strane, ale čo už. :-) Nicol a Margot u mňa zase o rebríček vyššie. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Videné za ideálnych podmienok, rozumej: poznám Fox News, viem kto je Megyn Kelly, kauzu okolo Rogera som neregistroval a všetky tri kočky z plagátu milujem. Najviac Charlize, ktorá je vo svojej roli (surprise, surpise) profesorky dokonalá. No aj tak ťahám tú 4-tu hviezdu z päty, lebo film je defacto iba doslovná rekonštrukcia významnej, ale vo svojej podstate nie veľmi divácky zaujímavej události. 70% ()

Galerie (272)

Zajímavosti (16)

  • Josh a Ben Lawsonoví, ktorí hrajú vo filme bratov Murdochovcov, sú bratmi aj v skutočnosti. (Astonko)

Reklama

Reklama