Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Motorkář Cary Ford se vrací do Kalifornie z Thajska, kam uprchl před zákonem a drogovou mafií. Chce srovnat účty s grázlem, který na něj poslal policii, usadit se a žít v poklidu se svou přítelkyní. Jeho impulzivní chování a problémová povaha tomu však brání a zpráva o jeho návratu se rozšíří rychleji, než by si přál. Dříve, než stihne vše vysvětlit, namočí se do nových problémů a je znovu na útěku. Dealer Henry chce zpátky svoje drogy, a navíc Forda křivě obviní z vraždy bratra šéfa černošského gangu Treye. Proti Fordovi teď stojí nejen Henry, Treyovi motorkáři, ale i FBI. Nezbývá mu nic jiného než utíkat. Po jeho boku jedou nedovolenou rychlostí na motorkách dva přátelé a krásná Shane... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (259)

AGO odpad!

všechny recenze uživatele

Jedno tejto veci odoprieť nemôžem (zámerne sa vyhýbam označeniu ”film”), a to perfektnú gradáciu. Zatial čo pri prvej bike-action hned v titulkoch som sa letmo pousmial a bral to ako zlý vtip, pri finálnej som od smiechu ležal na zemi. Inak, scenár bleee, herci bleee (myslim herecké výkony, nie hlavné bábiky:)). Režisér chcel byť prehnane originálny a tak to dopadlo. Ale dosť bolo negatív, poďme zhrnúť klady..........No hotovo. Čiže je to dosť zlé :) ()

dobytek odpad!

všechny recenze uživatele

Kristovy játra!!!! Pokud snad uvažujete o tom, že se na tento "film" od nějaký bezvýznamný režisérský nuly podíváte, tak vás předem varuju. Já jsem do toho šel s tim, že to je blbost. Prostě jsem měl v tu chvíli chuť podívat se na nějakej film, u kterýho člověk klidně může vypnout mozek a čumět. Když teda vynechám to, že jsem celou dobu přemejšlel, jestli je to nějaká parodie na Rychle a zběsile (což je teda taková píčovina, že točit parodii je zbytečný), kde se místo v autech jezdí na fichtlech a nebo je to vážně myšlenej film, tak jsem opravdu mozkový závity moc namáhat nemusel. Ale jinak je to děs a hrůza. Herci stojej za hovno, scénář stojí za hovno (i když možná by se hodilo napsat, že scénář neexistuje), hudba stojí za hovno, triky stojej za hovno... Přemejšlim, jestli je ve filmu něco, co nestojí za hovno. No nějaký pěkný buchty jsem tam zahlídnul. Jo a taky mě zaujalo, že na začátku se tam objeví ten Peterbilt z Duelu od Spielberga. Ale to je opravdu všechno zajímavý na celym filmu a tim pádem Ohnivé prdele ode mě dostanou krásnej ODPAD. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Rychle a zběsile na motorkách má tak neuvěřitelně nesmyslný scénář, že jsem chvílemi přemýšlel, zda to neměla být komedie. Jinak nic neočekávaného: drsňáci všech barev pleti na motorkách (občas i v autech), krásné holky, metalová hudba, slušně natočené, svižně sestříhané, občas nějaký digitální či pyrotechnický efekt. Jestli někdo čekal víc, tak vážně netuším co. Naprosto nenáročná zábava. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Před rokem byl nucen Cary Ford (Martin Henderson) zmizet z města, neboť se mu podařilo šlohnout místnímu gangsterovi Henrymu pár kilo čisté drogy, čímž na sebe svolal hněv nejen onoho gangstera, ale i policie a vůbec všech. Nyní se vrací, aby vše napravil - drogy vrátil policii, gangstera taktéž a nakonec si udobřil svoji přítelkyni Shane (Monet Mazur). Jenže Henry je na Caryho nachystanej - sejme jednoho motorkáře tak, aby všechny důkazy ukazovaly na Caryho - a kromě všudypřítomné FBI po něm jde i brácha sejmutýho kluka, Trey (Ice Cube), šéf místního motorkářského gangu.. Tak já ani nevím, co si mám o Torque myslet. Jasné je, že mělo jít o Rychle a zběsile, tentokrát ale jen na dvou kolech. Jenže ani samotný Rychle a zběsile neoplývalo žádným velkým příběhem, a Torque už vůbec ne. Všechno je tak nalajnovaný, že to chvilkama působí docela směšně. Stejně tak některé "akční" scény jsou naprosto k smíchu - pětiminutová jízdo-bitka dvou moto-slečen na padesátimetrové promenádě nebo celej úlet s vlakem (i s typickou hláškou - Kdyby sejmul mýho bráchu, tak mne tam nechá chcípnout). Na druhé straně jsem se ani nestihl začít nudit - film je dostatečně krátký a stále se něco děje... ()

902 10 

všechny recenze uživatele

torque by se dalo smaznout slovem "picovina" a s pocitem dobre vykonane prace a oddusevnelym vyrazem na tvari, ktery nasazuji po kazdem mem skvelem a vsevysvetlujicim komentari se jit realizovat pri chytani motylu, ale radeji se chytim trendu informativnosti a ferove svuj verdikt vysvetlim. reziser se zivi delanim videoklipu a nedela to pro zadne vycichle particky, ale rovnou tezkej kalibr typu u2, eminem apod. pokud si pod pojmem "kvalitni a nabusenej videoklip" predstavite podle mnohych jeden z nejlepsich ceskych klipu voda ziva od anety"koks&kozichy"langerove, tak jste jste hodne vedle a 10 let tomu nazad. proste tempo, dynamika a strih, ktery by mohl zavidet kazdej evropskej reziser. jenze to je tak asi vsechno, co je na tomhle filmu zajimavy, snad krome pekelne nadupanych motorek. v hlavni roli kurvic n°1 martin henderson, ktery se v sympaticnosti deli o vavrin s takovymi velicinami jako je paroubek a gross. a i ostatni by v pohode prehralo osazenstvo ochotnickeho divadla z albanske vesnice. nejvetsi hvezda filmu, ice cube, ma nasazenej porad ten jeden vyraz, ktery nesunda ani pote, co mu oddelaji brachu. takovej je to tvrdak. tenhle film by mohli ocenit snad jen zaprisahli motorkari, ja jakozto milovnik 4 kol jsem asi moc povrchni. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • O roli Chiny se ucházela Paris Hilton, postavu nakonec ztvárnila Jaime Pressly. (KucC)
  • Cisterna Peterbilt, která se objevuje na začátku filmu a způsobí pád jednoho z jezdců, pochází z filmu Duel (1971). (ondrach)
  • Motorka Y2K, na které se Ford (Martin Henderson) snaží chytit Henryho (Matt Schulze), skutečně existuje. Je to MTT Superbike, hnaný Rolls-Royce allison 250, který se běžně používá ve vrtulnících. (KucC)

Související novinky

Z daleké Galaxie skokem do virtuálního světa

Z daleké Galaxie skokem do virtuálního světa

10.01.2008

Hayden Christensen zůstává věrný žánru sci-fi. Brzy jej uvidíme v akčním thrilleru Douga Limana Jumper, v němž ztvárňuje mladíka se schopností v sekundě se přesouvat na velké vzdálenosti bez toho,… (více)

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

21.05.2007

Konec světa je na spadnutí. Všechna proroctví totiž tvrdí, že krátce před armageddonem svět ovládne Zlo. A k tomu už došlo. Jinak by se nemohlo stát, že dlouho očekávanou filmovou adaptaci slavného… (více)

Reklama

Reklama