Reklama

Reklama

West Side Story vypráví klasický příběh o vášnivé rivalitě dvou pouličních gangů a romantické lásce dvou mladých lidí v prostředí New York City roku 1957. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (184)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Pokud má moje srdce komoru s nápisem „West Side Story“, je už obsazena filmovou verzí z roku 1961. Tady je vše krásně natočené, choreograficky perfektní, pečlivě nacvičené, hezky zahrané... ale to vše bylo i v 60 let staré verzi a kromě špičkového řemesla zde nevidím moc ospravedlnění, proč nový snímek musel vzniknout. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Proste je to West Side Story, až sa k tomu nechce ani nič dopisovať. Ale predsa, pre mňa tkvie hlavné kúzlo tejto značky predovšetkým v tom, že pôvodný film je starý, videl som ho prvý krát ako jedenásťročný, zaľúbil sa do Natalie Wood a tak Spielbergov remake vo mne rovnaké emócie o tri desaťročia neskôr vyvolať nemôže, aj keby chcel, čo aj chce. Bál som sa Elgorta, ale zbytočne, bál som sa nudy, tiež zbytočne a bál som sa, že neznesiem nové prespievané verzie, čo sa taktiež nestalo, ale nadšený ako z originálov som nebol. A zaujímalo by ma, či tu Spielberg implicitne odkazoval aj na izraelsko-palestínsky konflikt. ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Krásný film, který měl být o velkých emocích, ale nějakým záhadným způsobem ke mně jednotlivé momenty nepromlouvaly. Nulové naladění se. Kontrast gangů bojujících o svoje místo v rozvalinách New Yorku zajímavý. Prach a špína jen podtrhují zbytečnost konfliktu. Jakmile ale dojde na vypulírované pocity ústřední dvojice. Nebylo to tam. Ariana DeBose však nejkouzelnější. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Nejsem úplně obdivovatelem těhlech doslovných remaků. Je mi jasné, že díky tomu se stěžejní dílo kinematografie jako je West Side Story dostane spíše i k dalším generacím, ale ocenil bych originálnější tvorbu. Je tu zároveň hodně vidět jak má Spielberg v oblibě původní film a hodně ho ctí. Choreografie je velmi povedená a neokoukané tváře se poměrně hezky uvedly, jenom ty zavedenější to trošku kazily, protože například Ansel Elgort je u mě zaškatulkovaný jako takové netvárné dřevo a West Side Story na tom nic nezmění. Na druhou stranu mám pocit, že Rachel Zegler a Arianu DeBose uvidíme ještě mnohokrát v nadcházejících letech. Celkově mám z West Side Story spíše smíšené pocity. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Tentokrát mi to kdákání nějak lezlo krkem. Na jedné straně plusy za Spielbergovu pevnou ruku a um a Kaminskiho kameru, na straně druhé vše ostatní - hudba otravná, herci nesympatičtí, dvě hodiny se absolutně nic neděje (jen další debilní love story). Pouze v posledních 20 minutách se dá říct, že se něco událo, ale opět natahovaně s trapným vytím. Musel jsem to dát na třikrát a už nikdy víc. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (12)

  • Mike Faist zhubl téměř 10 kilo, aby mohl hrát roli Riffa, kterou inspirovali fotografie mladých členů gangu z 50. let 20. století. (NiWi)

Související novinky

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

28.03.2022

Dnes v noci proběhl 94. ročník předávání Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS), a i letos se psala oscarová historie. Celý ceremoniál se odehrál v hollywoodském Dolby… (více)

Nominace na Oscara zveřejněny!

Nominace na Oscara zveřejněny!

08.02.2022

Jedna z nejvýraznějších hollywoodských ceremonií roku, tedy předávání prestižních Oscarů, se pomalu ale jistě blíží a dnes ve 14:18 místního času začal přímý přenos vyhlašování kompletních nominací… (více)

79. Zlaté glóby - výsledky

79. Zlaté glóby - výsledky

10.01.2022

Dnes v noci byly v kalifornském Los Angeles uděleny Asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu (HFPA) Zlaté glóby za uplynulý rok 2021. Kvůli stále neutuchající kontroverzi kolem asociace a bojkotu… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama