Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie Ondřeje Trojana s Ivanem Trojanem v roli Bouráka, věčného frajera, kterému teče do baráku i do života a rodina už ho má plný zuby. Ale i srdce. Příběh se odehrává ve Šlukdorfu, imaginárním městě na severu Čech, kde po revoluci zavřeli všechny fabriky a místo nich se vyrojily nonstop herny, kasina a šlapky. V  jednom z těch nonstopů s automaty pro zoufalce pracuje i Kamila, osmnáctka, která už má života ve městě, kde chcípnul pes, plné zuby. A ještě víc ji štve vlastní rodina. Odevzdaná matka a otec, který kšeftuje s vraky aut a říká si BOURÁK. Zastydlý puberťák s otřískaným růžovým Cadillacem, který chodí trsat rock and roll s holkou, co vypadá jako ze starého amerického katalogu na podprdy. A navíc jí za matkou pálí šéf, gangster místního formátu, kterému evidentně přeskočilo. Tak Kamile dojde, že musí zasáhnout a donutit mámu konečně šlápnout tátovi na ty jeho špičatý perka! Nebo všechno poletí do luftu. Komedie  o tom, co všechno může způsobit jedna letní bouřka, jedna městská vyhláška, sada golfových holí, rock and roll a jedna hodně naštvaná dcera! Možná, že se zasmějete a jestli na to máte žaludek, třeba si i zatancujete. (T.H.A. - Total Helpart)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (299)

bari68 odpad!

všechny recenze uživatele

?????... Nie, toto som vážne nepochopil. K českým filmom nebývam zvyčajne prehnane kritický, ale tady keď som sa rozhodoval medzi odpadom a 1*, dal som hodnotenie aké som dal. Tady vážne neviete, či sa film snažil natočiť nové ,,Šakalí léta,, Tarantinovské pojatie, či len trumfovať Troškove skvosty. Pred zhliadnutím som neveril tomuto hodnoteniu (35 %), ale teraz už nepochybujem. Nevkus, trapas, ubohosť. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Jen na Trojanovi, ani Trojanech (a Macháčkovi), očividně slušnou komedii nepostavíš. Jako pár světlých momentů to má, ale jinak jsem měl místy pocit, že jde o nějakou Troškovinu, nedejbože Magnuskovinu. Není to ani život člověka, ani sociální kritika v hořké komedii. Je to spíš smutné pousmání nad sestupnou tendencí české "komedie" s pár slušnými a zbytkem příšerných hereckých výkonů. Alespoň ten happyend je milý, jak z pohádky. ()

Reklama

Morzael 

všechny recenze uživatele

Tenhle film dokazuje, že být Tarantino není prdel. Mixování kultovních žánrovek do něčeho nového a funkčního je vždycky krok do nejistoty. Bourák to bohužel s tím mixováním trochu přepálil. Naroubovat pokračování Pomády do manželství a krize středního věku na prostředí severních Čech a přimíchnout k tomu trochu Twin Peaks je možná až příliš ambiciózní projekt. Zajímalo by mě, nakolik byla Macháčkova linka improvizovaná, protože to působilo, že tak z 80 procent. Nicméně oceňuji v jistém směru originalitu, ambice, hudbu i humor. Plus Šluknovské prostředí je srdcovka. Narozdíl od většiny sračkoidních a vypatlaných českých rom-com, se kterými se v posledních letech rozthl pytel, se tohle aspoň nebralo tak vážně. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Film, který se mi přesně trefil do nálady. Byť nejsem fanynka Elvise (nebo právě proto?) mě ta stylizace bavila. Možná na druhý pokus půjdu s hvězdičkou dolů, netuším, ale tohle byla za poslední dobu česká komedie bez míchání žánrů u které jsem vypnula a bavila se. Výborná Veronika Marková, to děvče chci ještě vidět! ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Život je zbytek bramboračky od včerejška..." Tak tahle filmová "bramboračka" trošku chutná, jako když pejsek s kočičkou vařili dort. Namícháno je zde tolik různých žánrů (od černé komedie přes sociální drama, milostnou romanci, krimi thriller či spíš brakovou gangsterku, až po retromuzikál), že ve výsledku je z toho člověku tak nějak divně od žaludku. Chvíli se i zasměje, chvíli si pobrukuje skvělé rokenrolové melodie (fakt bomba), ale místy taky nevěřícně kroutí hlavou. Zejména v dějové lince spojené s Macháčkem, v níž se dotyčný ohání golfovou holí snad na všechny světové strany, je to až nechutné. Závěr se vcelku povedl, proto zaokrouhlím hodnocení na dvě hvězdičky, i když byla místa, kdy jsem chtěl málem odejít z kina.... ()

Galerie (88)

Zajímavosti (11)

  • „Já jsem si spolupráci s Ondrou Trojanem poměrně dost pochvaloval už když jsme dokončili Tomana (2018), a to by se tady u Bouráka dalo klidně zkopírovat. My už si totiž s Ondrou žádné zbytečnosti navzájem říkat nemusíme. Oba o sobě víme, že nám jde o co nejlepší výsledek toho, co vzniká, a že všechno ostatní je až za bé. Takže abych použil Ondrův slovník, tak říkám, že naše spolupráce byla opět zalitá sluncem,“ řekl Jiří Macháček. (SONY_)
  • Premiéra filmu musela být odložena kvůli koronaviru a uzavírání kin. (SONY_)
  • Film se natáčel od 26. května do 6. června a pak od 2. září do 16. října 2019 převážně ve Varnsdorfu, Rumburku, Šluknově, Krásné Lípě a blízkém okolí. (bianci)

Reklama

Reklama