Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o rodinné dovolené v malebné beskydské chalupě, kde se tři přátelé starají o šest malých dětí. Muži jsou přesvědčeni, že právě jejich výchovné metody jsou mnohem lepší než pedagogické působení matek. Když ale manželky přijedou „na kontrolu“, dojde v rodinách na čas k vážným sporům... (Bontonfilm)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (860)

argenson 

všechny recenze uživatele

Je to dobrý film, o tom není pochyb. Bavil jsem se jako piškot, bavím se i jako dospělej. Nicméně - zaměření na všechny věkové kategorie, aby se bavili všichni, je zrádné a vede zákonitě k hluchým místům pro tu či onu skupinu. Nebo si snad někdo myslí, že malé dítě ocení dialogy slaměných vdov Balzerová-Šulcová? Takže podívat kdykoliv ano, ale Komedie století v žádném případě. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Rodinná pohodovka jako stvořená pro obývací pokoj s centrálně lokalizovanou TV, několika sedačkami s pestrým potahem, stolem narvaným cukrovím a jinými chemikáliemi a hlavně grupou vínem posilněných lidí, kteří spolu tráví diskutabilně-diskusní večer. Tady není o čem diskutovat, svůj účel to plní...hlavně že se ve filmu oboje pohlaví "najdou". Komedie století to pro mě není ani náhodou...tohle prvenství má česká politická "divadelní" scéna s doslovně pojatou "ne-činohrou". ()

Reklama

triatlet 

všechny recenze uživatele

Zimní klasika. Skvěle fungují otcové a jejich drobotina. Pomalejší rozjezd v domácnostech a na pracovištích, svižnější tempo ve vlaku, skvělá jízda na běžkách a sjezdovkách vrcholí sněhovými radovánkami v okolí Apaluchy. Konec v domácnostech už trochu uvadá. Časově mi nesedí příjezd manželek a jejich příchod na hotel, zatímco Pepa (Nový) za manželkou Gábinou (Studénková) přijíždí už za tmy, tak Balzerová se Šulcovou přijíždějí za soumraku. Chyběla tam nějaká scéna, kdy ještě třeba sedí u skleničky v restauraci hotelu. Naopak jejich plesání v Praze mi přišlo zbytečné. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelná klasika. Spousta zábavy, skvělé obsazení, řada zlidovělých hlášek. Vždy jsem S tebou mě baví svět měl za laskavý, rodinný film, a proto mi v něm nikdy neseděly Pepovy noční výlety či "zrada" Alberta v závěru filmu; budu to vždy považovat za cosi nadbytečného a nevhodného pro film určený hlavně dětem. I tak... 90% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Večer. Co večer! Na noc by jste se měli šetřit.“ Klasická rodinná komédia, ktorú vysielajú televízie niekoľkokrát do roka (ideálne na Vianoce, ale nie je podmienka). Výborné herecké obsadenie (predovšetkým Satinský a Nový), pekná snežno-horská výprava, podarene nakastingované decká, kultové scény (kadibudky, šípkový čaj, Matýsek, stará indiánska babička) a jeden dialógový klenot vedľa druhého („Ještěže Mates neumí mluvit.“; „Maminka je doma?“ – „Ne, to nadává papagáj.“). ()

Galerie (17)

Zajímavosti (73)

  • Původně se film vůbec neměl objevit v kinech, režisérka Marie Poledňáková ho napsala pro televizi, kde byla zaměstnána jako dramaturgyně. Televize o něj však vůbec neměla zájem, a tak se scénářem odešla na Barrandov. (rublik05)
  • Marie Poledňáková v jednom z rozhovorů prozradila, jak v určitých scénách docílila Matýskova (Lukáš Pelánek) pláče. Jeho maminka režisérce poradila, ať mu dá polévku a ve chvíli, kdy ji bude mít v puse, ať s ním prudce cukne. Pak že se prý rozbreží. Vše se podařilo a režisérka se nechala slyšet, že je mnohem lepší nápad, než použití špendlíků a podobných nesmyslů. (fiLLthe3DD)
  • Na otázku, prečo si vo filme nezahral aj Satinského dlhoročný parťák Milan Lasica, Julo pohotovo odpovedal, že vyzerá veľmi odstrašujúco a deti by boli šokované. (krasomama)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

České lázně ve filmu

České lázně ve filmu

28.10.2019

Česká města se v průběhu let stala kulisou pro mnoho filmových tvůrců. Zrakům lokačních z českých i zahraničních filmů neunikla ani lázeňská města. A zájem o ně mezi filmaři stále je. Na výlety po… (více)

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Reklama

Reklama